reklama

Wrzesień 2009

Powiedziałam ostatnio M, ze dziecko musi dużo spać (czyt. tyle ile wymaga) bo pod czas snu maluszki właśnie "uczą się" wszystkiego... (gdzieś to czytałam i sama to zauważam). No i fakt faktem nasza mała miała takie senne dni ostatnio i tu trach.. ni stąd ni zowąd zaczęła nam wczoraj pełzać po całym łóżku.. i teraz takiego klina M sobie wbił do głowy że szok.. Hania właśnie słodko sobie spała.. i przed chwilką zadzwonił telefon.. Mała się obudziła, a M do mnie mówi "Kurcze ten telefon mała obudził i sie wszystkiego nie nauczyła :-(" hahahaha :-D:-D:-D:-D:-D
progress.gif

reklama
Witam nowe mamusie.
Gratuluję ząbków!!!:tak:
Co do ubranek to ja własnie rozpoczełam uzytkowanie ubranek które dostałam w spadku od koleżanki i nosimy kilka szt body które mają rozmiar 18 -mcy!! ( mamy dopiero 65 cm i 5 m-cy:-p) hiihiihii:-D

powiedziałam ostatnio m, ze dziecko musi dużo spać (czyt. Tyle ile wymaga) bo pod czas snu maluszki właśnie "uczą się" wszystkiego... (gdzieś to czytałam i sama to zauważam). No i fakt faktem nasza mała miała takie senne dni ostatnio i tu trach.. Ni stąd ni zowąd zaczęła nam wczoraj pełzać po całym łóżku.. I teraz takiego klina m sobie wbił do głowy że szok.. Hania właśnie słodko sobie spała.. I przed chwilką zadzwonił telefon.. Mała się obudziła, a m do mnie mówi "kurcze ten telefon mała obudził i sie wszystkiego nie nauczyła :-(" hahahaha :-d:-d:-d:-d:-d
progress.gif

:-d:-d:-d:-d hehe padłam...

Witam:-)Dawno mnie tu nie było ale musieliśmy z Oliwierkiem nadrobić rozłonke z jego tatusiem:-)Niestety dziś już pojechał:-(całe szczęście że tylko na tydzień.Przyznam się bez bicia że nie czytałam wszych postów bo strasznie tego duuuużo:-DAle obiecuje że to nadrobie:tak:

Tak czytam o tym spaniu.... powiedzcie ile śpią Wasze maluchy w ciągu dnia? Borys co 2 godz jest marudny, ziewa i zasypia- tak max na godzinkę. W ciągu nocy masakra- ma już 5,5 m-ca i żadnej nocy nie przespał mi całej:-(. Po kąpieli zaśnie na 2 godziny, i później do rana pobudki co godzinkę..a nad ranem to i co pół godziny:-(. Nic nie daje karmienie kaszką na noc itp. Jestem wykończona tym wstawaniem w nocy:-(. Jak tak czytam Was, że przesypiają Wam dzieci od 20 do rana..to mi się ryczeć chce...:-(:-(:-(

Tak czytam o tym spaniu.... powiedzcie ile śpią Wasze maluchy w ciągu dnia? Borys co 2 godz jest marudny, ziewa i zasypia- tak max na godzinkę. W ciągu nocy masakra- ma już 5,5 m-ca i żadnej nocy nie przespał mi całej:-(. Po kąpieli zaśnie na 2 godziny, i później do rana pobudki co godzinkę..a nad ranem to i co pół godziny:-(. Nic nie daje karmienie kaszką na noc itp. Jestem wykończona tym wstawaniem w nocy:-(. Jak tak czytam Was, że przesypiają Wam dzieci od 20 do rana..to mi się ryczeć chce...:-(:-(:-(
Moja Kinulka idzie spac okolo 9,30 i spi tak do 3 czasem 5 rano,wtedy mleko i dalej juz do 8-9... przed snem dostaje teraz mleko, zmienilam kolejnosc, kaszka jest okolo 18. A w dzien spi okolo 11,14 17 i 20... tak po godzince srednio... I niestety nie wiem jak ci pomoc.. bo my nie mamy zadnego rytualu w stylu, kapanko, mleko bla bla.. Po prostu jest spiaca to idzie spac.......:sorry:

reklama
Hania to śpioszek. W dzień śpi co 3 godziny minimum godzine, a w nocy różnie.. od 21 do 5.. sporadycznie do 3, a zdarza się że śpi do 7-8 rano bez pobudki :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry