reklama

Wrzesień 2009

w pierwszym trymestrze tylko kwas foliowy!- ja biorę Feminatal 800 Metafolin- podobno najlepszy jest...:nerd:
a że z morfologią zawsze jestem na bakier, to dorzucam do tego po1 tabletce Ascoferu (żelazo)... tak samo w 1 ciąży jadłam to żelazo regularnie i mi morfologia wróciła ładnie do normy..staram się jeść mięso,ale ileż można;-):-D:-D

Teraz już na prawdę zmykam:tak::tak::tak::tak:

reklama
jagolek no własnie ja też mięsa mam dość...marzy mi się coś bezmięsnego..nie wiem,naleśniki, makaron z serem ,pierożki ruskie :-)
kari_26 za wszystkie badania (łącznie z HIV-em) wyszło ok 300 zł , ja że miałam zniżkę, to zapłaciłam 215 zł,ale dla mnie to i tak bardzo dużo, ani ja ,ani mój m nie zarabiamy kokosów. Nie znam się na tym, to mój znajomy pobrał mi krew i powypisywał wszystkie badania do tego panelu, czyli:
treponema pallidium, wirus zapalenia wątroby typu B, toxoplazmoza gondii (IgG i IgM), wirus różyczki; do tego oczywiście HIV i grupa krwi (z tym,że to akurat robiłam na własne życzenie). Dodatkowo zrobił mi kreatyninę ,moja gin nie ma pojęcia z jakiego powodu,jeśli nie było wskazań, no ale cóż. I dodatkowo morfologia. Także wyjąwszy morfologię i gr.krwi, to wyszło ok 250 zł.

Karolinusia
kwas foliowy też łykam tylko martwię się o te krwinki,
nio ale lekarz wie lepi, nio ale zawsze gdzieś jakaś nutka niepewności zostaje....oj żebym tylko nie wyrosła na przewrażliwioną mamę:))he he

Kari zaufaj lekarzowi, On wie przeciez najlepiej, albo zadzwon do niego i zapytaj po prostu.
Ja do mojego moge dzwonić w srodku nocy, a jak nie odbiera to zawsze oddzwania. Lekarz wie co robi, a z drugiej strony- rozumiem Ciebie, mną też targały niepewności, rozwiały się szybko po rozmowie z ginem. także głowa do góry Mamusiu!!!!!!!!:-) będzie git

treponema pallidiumto podobno badanie na obecność kiły...Ja miałam właśnie to + badanie na hiv + wirus zapalenia wątroby typu B za darmo, dostałam skierowanie od mojej pani ginekolog. Polecam wam iść do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie na te badania, są one na normalnym papierze z listą badań...więc nie trzeba do wypisania skierowania jakiegoś wybitnego specjalisty :) a zawsze lepiej wiedzieć czy wszystko jest w porządku...:)

no i co do leków to pani ginekolog przepisała mi Feminatal i Magne B6 ...

a moja wysypka na brzuchu jakby coraz bardziej widoczna....czkeam na wyniki krwi i jade do lekarza jak najszybciej...

Kroptusia - na takie wyniki czekałyśmy SUPER - az mi sie łezka zakrećiła ah te hormony:zawstydzona/y:
no to ide sobie pochlipać:szok:
Witam nowe mamusie wrzesniowe
Ja biorę tylko kwas foliowy - moja ginka nie lubi chemicznych witamin, a od 12 tygodnia bede brać jod to zalecenie endokrynologa - a przy okazji dziewczyny, mój endokrynolog powiedział, że wszystkie kobiety w ciazy okolo 6 tygonia powinny zrobic badania TSH - hormonu tarczycy, która podobno "szaleje" w ciąży - jeli możecie to poproście waszego rodzinnego o skierowanie na to badania, jak nie zróbcie same kosztuje ok 17 zł, ja przez niedoczynnośc tarczycy straciłam dwie ciąże...

Ostatnia edycja:
Kroptusia cieszę się że wszystko ok !! :-)

ja biorę kwas foliowy i falvit .... tak jak przepisał ginekolog ...

Kroptusia super że wyniki wyszły dobre. Teraz to tylko dbać o siebie!

A ja czuję że znów przeziębienie mnie dopada. Wczoraj już coś mnie zmogło wieczorem i padłam jak kawka. Dziś rano ruszyłam na miasto. Nie wzięłam czapki, a teraz łeb mi pęka, dreszcze mam i wypieki. :zawstydzona/y:. Do tego mdli mnie jak cholera. :crazy:.
Zmykam do łóżka. Mam nadzieję, że trochę mi to pomoże .

Witam nową mamusie! Gratuluję. !

reklama
a ja dzisiaj po raz pierwszy cały dzień zadaje sobie jedno pytanie : córka czy syn ?? dziwne bo wcześniej nawet o tym nie myślałam .... ehh ciekawe w którym tyg. dowiemy się kto mieszka w naszych brzuszkach :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry