reklama

Wrzesień 2009

Ja biorę - lekko plamiłam - to zastrzyki domięśniowe, mocno oleiste i co za tym idzie bolesne, znajdź jakąs bardzo cierpliwą i delikatna pielęgniarkę - mnie robi koleżanka położna albo koleżanka pielęgniarka z przychodni- obie super delikatne więc daję radę, ale prawą stronę mam bardziej wrażliwą więc co drugi raz cierpię w milczeniu:tak: ale czego się nie robi dla upragnionej Fasolki
ewelin na czas ciąży lepiej być cały czas w kontakcie z endokrynologiem, ja muszę co 4 tygodnie badać FT4 bo miałam za mało

Filantropek76 dzięki za odpowiedź. :-)Tak, masz całkowitą rację - czego się nie robi dla wyczekiwanej Fasolki (moje dzisiejze zdjecie, choc nienajlepszej jakosci, jest najpiekneszym zdjeciem z dotychczasowych jakie mialam). Napisz kochana ile bierzesz, co ile dni i na jak długo? Ja mam nadzieje ze tez jakos przezyje to wkłuwanie tym bardziej ze posladki i tak mam podraznione przez rwe kulszowa od kregoslupa, ale trudno. Bedzie dobrze:tak::tak:

reklama
a ja dzisiaj po raz pierwszy cały dzień zadaje sobie jedno pytanie : córka czy syn ?? dziwne bo wcześniej nawet o tym nie myślałam .... ehh ciekawe w którym tyg. dowiemy się kto mieszka w naszych brzuszkach :-)

ja w pierwszej ciązy dowiedziałam sie juz w 13 tygodniu, ze bedzie synek... :tak: lekarz miał znakomity sprzęt i był genialnym specjalistą... teraz tez niego ide za 2 tygodnie, kto wie? moze mi juz cos powie:-)

kroptusia - wiedziałam;) super!!! :-D:-D:-D

Kroptusia gratulacje !!!
...dziewczyny czy któras z Was miała jakies problemy z oczami, spojówkami...starsznie łzawię:-(

Hej Karolina Tinetina! Chcialabym Ci pomoc ale nie wiem jak to wyglada w ciazy. Bo tak poza tym to chyba zalezy od nasilenia - lekarz lub okulista przepisze Ci jakies kropelki. A moze to alergia na cos, moze od komputera? Ja sama tez kupowalam sobie kropelki homeopatyczne ze świetlika, bez recepty - pomagaly. Pozdrawiam i zycze aby przeszlo :blink:

Hej Karolina Tinetina! Chcialabym Ci pomoc ale nie wiem jak to wyglada w ciazy. Bo tak poza tym to chyba zalezy od nasilenia - lekarz lub okulista przepisze Ci jakies kropelki. A moze to alergia na cos, moze od komputera? Ja sama tez kupowalam sobie kropelki homeopatyczne ze świetlika, bez recepty - pomagaly. Pozdrawiam i zycze aby przeszlo :blink:

wiesz od komputera chyba nie, bo przewaznie mam to z ranka...wydaje mi sie ze jakas alergia na switło mnie dopada:szok:
...wspomne o tym na kolejnej wizycie u ginekologa...

Filantropek76 dzięki za odpowiedź. :-)Tak, masz całkowitą rację - czego się nie robi dla wyczekiwanej Fasolki (moje dzisiejze zdjecie, choc nienajlepszej jakosci, jest najpiekneszym zdjeciem z dotychczasowych jakie mialam). Napisz kochana ile bierzesz, co ile dni i na jak długo? Ja mam nadzieje ze tez jakos przezyje to wkłuwanie tym bardziej ze posladki i tak mam podraznione przez rwe kulszowa od kregoslupa, ale trudno. Bedzie dobrze:tak::tak:

Margaret333 Wkluwanie na pewno przezyjesz, w koncu to dla malenstwa. Zainteresowalo mnie to, ze piszesz, ze masz rwe kulszowa od kregoslupa. Ja tez mam problemy z kregoslupem.. Mam skrzywienie i od czasu do czasu lapie mnie rwa kulszowa. Do tego nie moge sie gleboko schylac, mam ograniczona ruchliwosc dolnego odcinka. Troche sie obawiam, co bedzie jak bede miala duzy brzuch. No i tez przez to boje sie normalnego porodu. Masz podobny problem?
Moze ktoras z Was cos na ten temat wie?

No właśnie mi gin. kazała zrobić TSH, nie wiedziałam co to jest; teraz już wiem. Nigdy nie robiłam badań na tarczycę. I co wtedy,jak coś jest nie tak? :-(
to zalezy, ale jesli cos jest nie tak a typomimo tego zaszłaś w ciążę to "wystarczy" być pod stałą kontrolą endokrynologa i w zależności od choroby nadczynnośc czy niedoczynność tarczycy brać lekarstwa, ja biorę euthyroks 50, muszę kontrolowac FT4 - to jedenz z "podhomornów" TSH co 4 tygodnie i w zalezności od wyników endokrynolodg ustala dawke leku.
Jak juz pisałam straciłam dwie ciąże włąśnie przez niedoczynność tarczycy, do głowy by mi nie przyszło że mam z nia coś nie tak...
MArgaret333 ja dostałam 5 zastrzyków 1 co pięc dni, 3 za mną, kolejny jutro to już przed ostatni, przynajmniej przed kolejną wizytą u ginki ;-) ale mam nadzieję, że ostatni w ogóle

Ostatnia edycja:
filantropek76 dziękuję za odpowiedź...może nie powinno,ale trochę mnie to uspokoiło, bo ja z natury taka panikara jestem i zawsze martwię się na zapas, a wolę wiedzieć wcześniej,żeby w razie czego być przygotowana.

A-niutek: Ja mam właśnie ostatnio ochotę na zupki chińskie, mimo że normalnie ich nie jem, za to jak pomyślę o sałacie lub innej zieleninie to od razu wszystko mi się cofa. Chociaż do tej pory uwielbiałam wszelkiego rodzaju sałatki, surówki itp. Za to cały czas mogłabym jeść mięso :-)

A ja mogłabym żyć tylko dzięki kapustce kiszonej i wszelkiego rodzaju zielenince:tak::-) Do tego Pepsi i..świat od razu nabiera kolorów...;-) :zawstydzona/y:

hej dziewczyny
KROPTUSIA bardzo sie ciesze i nadal trzymam kciuki
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie !!!!! To naprawde pomaga przetrwac takie chwile jak te
Co do mnie to wlasie wrocilam z mojej wizyty - tym razem u odpowiedniego lekarza , bez odsylania , co za ulga
tak wiec nareszcie moglam zobaczyc moja fasolke na usg , spi sobie smacznie a serduszko bije - oby tak dalej , za tydzien mam usg calosciowe z pomiarami itd
teraz najwazniejsze ze serduszko bije nadal - choc nadal sie boje ...
musze uwazac jeszcze przez 2 nastepne tygodnie na siebie , co do poziomu hcg ktory wyszedl troszke nizszy to pan Dr stwierdzil ze z tym hormonem to zalezy jak go w laboratorium zmieza- male roznice czasami sa
Bardzo sie ucieszylam ze serduszko fasolki nadal bije:tak:
Tutaj w stanach kazda kobieta w ciazy ma robiony test na HIV i to 2 razy w ciazy - na poczatku i w 8 miesiacu , teraz maja nowe testy , wystarczy troche sliny i po 20 minutach jest juz wynik ,
A paczka ani jednego nie zjadlam - ale slodkie i tak mi nie idzie .... wole zupke ogorkowa albo pizze , no i musze troszke przytyc bo przez ten ostatni tydzien spadlo mi 3 kilo - obecna waga 47 nie za wiele
Jeszcze raz dziekuje dziewczyny :blink::blink::blink:
A pepsi jest okropna - mam takie mdlosci po niej ze az strach

reklama
kobietki jak my się rozpisałyśmy:-):-).
kroptusia super że wszyst:-)ko jest dobrze:-):-):-):-)
trochę mnie kobietki wystraszyłyście z tą tarczycą bo u mnie kiedyś podejrzewali ale wszystko było dobrze muszę zrobić to badanie bo będę się martwiła że może jest coś nie tak:-(:-(.
a ja dzisiaj zdycham byłam u dentysty raczej chirurga dentystycznego i wyrwali mi połowę tego zęba co mnie bolał a z resztą poczekamy jak skończy się 3 miesiąc bo się boją żebym nie dostała krwawienia a ja dzisiaj cierpię bo znieczulenie przestało działać i boli:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(. ale co się nie robi dla dzidziusia najważniejsze żeby było zdrowe:tak::tak::tak::tak::-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry