• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

ups - troche sie rozjechala - ale mam nadzieje ze jest w miare zrozumiala ;o)
Aha - przy badaniu IgG jest jeszcze IgM - to te antyciala o ktorych wspominalam wczesniej.
Tutaj potrzebne sa wyniki z obu by cos sensowego powiedziec bo dopiero w zestawieniu ich razem gin powie czy wsio ok czy tez nie

reklama
Witam Mamusie:-D
Może będe się powtarzać, ale nic na to nie poradze:zawstydzona/y: Odebrałam dziś wyniki z badania na IgG Toxoplasma i wygladaja one tak:

Nazwa badania Wynik Jedn. Norma min. Norma max.

IgG Toxoplasma
gondii
Wynik ujemny , IU/ml 2.00
Wynik wątpliwy , IU/ml 2.00 3.00
Wynik dodatni 21,2 IU/ml >3.00

Czy któras z was może mi to przetłumaczyć na polski bo ja nic z tego nie rozumiem:crazy: a w necie nigdzie znależć nie moge!!!

badałaś tylko IgG, więc ciężko stwierdzić - prawdopodobnie miałaś juz styczność z wirusem toxo i masz przeciwciała, ale żeby potwierdzić, że nie przechodzisz teraz akurat toxoplazmozy to powinnać zrobić jeszcze badanie na wskaźnik toxo IgM - jak wyjdzie ujemny to wszystko w porządku, jak dodatni to do gina i leki dostaniesz.

kasiulinka84 takie objawy to mogą być z różnych przyczyn, bakterie lub jakieś grzybiczne sprawy, powinnać do gina iść, on będzie wiedział najlepiej. zresztą takie leki które by Ci trochę teraz pomogły (nystatyna, clotrimazolum) to i tak na receptę są.

Nazwa badania Wynik Jedn. Norma min. Norma max.

IgG Toxoplasma
gondii
Wynik ujemny , IU/ml 2.00
Wynik wątpliwy , IU/ml 2.00 3.00
Wynik dodatni 21,2 IU/ml >3.00

Czy któras z was może mi to przetłumaczyć na polski bo ja nic z tego nie rozumiem:crazy: a w necie nigdzie znależć nie moge!!!
Albo ja jestem slepa, albo nie widze jaki jest twoj wynik :baffled: Bo widze tylko normy...

Ja mialam Toxo Igm i moj wynik byl 0,11 i pisalo ujemny.

no właśnie taki coś mi dali, i też czytałam, że IgG njalepiej sprawdzać z IgM ale u mnie czegoś takiego po prostu nie ma!:confused2: dali mi taki świstek papieru i jak byk napisane że dodatni, co według mnie nie wróży dobrze:crazy: Ale dziekuje Wam dziewczynki za pomoc, a jutro wymolestuje lekarza o co dokładnie chodzi;-)

trzymamy kciuki:-)

dziewczyny glupie pytanie, ale jak sie dolacza sygnatura to znaczy jak to jest ze np ninonka ma dokladnie ile dni pozostalo do porodu i ktory jest to dzien ciazy:tak:ja tez tak chce, ale niestety jestem ciemna masa i nie umiem tego zrobic:baffled::angry:

Mnie też męczą zmienne nastroje. I zaczęła mi się faza "niewyobrażalnego lenistwa" Mogłabym całe dnie leżeć czytać albo rozmyślać. Nie chce mi się zupełnie nic, w zlewie czeka sterta garów a na fotelu góra zaległego prasowania....a ja leżę i rozmyślam :-D nawet męczy mnie jak ktoś do mnie za dużo/za długo mówi. Czy wy też tak macie? Mam nadzieję że nie zostanie mi to na zawsze?:baffled::szok:

Cześć dziewczyny. O matko czy wy przez noc piszecie, albo przynajmniej od wczesnego ranka bo znowu tyle postów nasmarowałyście!:szok::-D
KROPTUSIA: Mówiłam że będzie dobrze, a na pewno musi być.
Cały czas myślę co tam u Mamy Sówki?
Syla28: super wiadomości!!!:-):-):-)Tylko teraz duuuuuuuuuuużo odpoczywaj!
Miłego popołudnia, idę zrobić jakiś obiad!

reklama
Oki Kochane
Na dzis musze juz konczyc :o(
Zycze Wam milusiego popoludnia, wieczora i nocki a wszystkim ktore maja "przerwe" obiadowa - SMACZNEGO
Do jutra !!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry