reklama

Wrzesień 2009

witam wtorkowo .....

i cieszę się z tych wieści USG i miłych widoczków, pupa czy nie, ale najważniejsze,że wszystko OK ...... i byle tak do września ...... :tak::-D:tak:

co do płci, to przy pierwszej ciąży nie chcieliśmy wiedzieć, ale jak byłam na wizycie z M, to pani dr prawie się wygadała, i można było się domyślać,że będzie chłopiec i też tak było :tak: teraz chciałabym poznać płeć, bo troszke za mocno nastawiliśmy się na dziewczynke, na około wszyscy te wrożą dziewczynkę, więc wolałabym wcześniej znać płeć, aby móc się przestawić ..... :tak::-D:tak:

Bershka, co do planowanej cc, to ja nie pomogę bo rodzilam naturalnie, a co do wróżby to hmmmmmmmmmmmmm, poczekamy ...... :tak:

reklama
Jarzębinko ja tak samo, wolę wiedzieć wcześniej..

a co płci i wróżby..to jakoś do wróżb sceptycznie podchodzę ;-) Nigdy nie byłam u wróżki wcześniej... :-D:-)

zaczekamy, zobaczymy

Witam z rana.
Reniferku czekamy na wiesci z USG:-)
Bershka ta twoja wrózka niezła musi być. Jednak lepiej poczekać do UGG, lub jeszcze lepiej do porodu:-)
Mi w poprzedniej ciazy lekarz powiedzial, ze chłopiec, ale i tak wszystkie rzeczy kupowałam neutralne kolorki:beże,jasne zielenie, błekity, róze.
Miłego dnia...

Witam wszystkie dziewczynki:-)
U mnie za oknem pada jakiś mokry śnieg więc pogoda spacerom dzisiaj nie sprzyja a planowaliśmy taki... ale może do południa się odmieni.

Ja usłyszałam od gina że będzie na 70% chłopiec na usg prenatalnym więc tutaj chyba nic się nie zmieni bo sama tego siusiaczka widziałam zanim lekarz zdąrzył cokolwiek powiedzieć

ninonka i ode mnie przyjmij spóźnione życzenia

a co do płci to ja jestem żywym przykładem zbyt wcześnie postawionek "diagnozy" :D

18 tydz. ma Pani córeczkę, 22 tydzień połówkowe---ooo!! :szok: sisiak wyrósł

no ale na szczęście nie kupowałam jeszcze zadnych ciuszków ;)

no wiec teraz będę troszkę z przymrużeniem.. ;-) słuchać lekarza jak powie mi w pt. o płci. No chyba, ze powie mi że siusiak jest to wtedy ciężko bo ciezko uwierzę, ze chłopak ale bardziej uwierzę w chłopaka niż w dzieczynke :szok::-)

Wczoraj dostałam takiego mini kopniaczka i jakoś taki źeński mi się wydawał :-)

a ja sobie jestem do końca tyg. na zwolnieniu L4 ;)

odpoczne sobie troszkę

Idę do laboratorium oddać mocz do badania. Ostatnio wyszły mi bardzo liczne bakterie. Dostałąm jakiś antybiotyk i teraz się okaze czy wszystko jest ok

Mnie też wyszły bakterie w moczu ale antybiotyku nie dostałam. Za to urosept i wyciąg z żurawiny żuravit. Też muszę się jutro zmobilizować i iść do laboratorium zrobić wymaz z moczu z antybiogramem.

nie kochana, na ostatnim usg 2 tyg temu lekarz powiedział ze na 70-80% bedzie córeczka :tak:
Przepraszam, no tak, tyle sie u nas dzieje, zapomnialam ale jak mi to napisalas to sobie przypomnialam;-):-D

, ale miałyśmy taką przygodę moja koleżanka kwietniówka2009 była na usg w 22 tygodniu i lekarka jej powiedziała ze na 90% dziewczynka ni i zaczął się szał zakupów w kolorze Róż, jej rodzice pochwalili sie jakiejs sąsiadce a ta autorytarnie stwierdziła, że siusiolekwyrasta dopiero w 7 miesiącu więc jej za wcześnie by rozstrzygnąc o płci dziecka, wszyscy się z niej smiali do czasu kiedy kumpela poszła pod koniec 7 miesiąca do lekarza tam usg i co? :szok:wyrósł siusiolek:szok: :-)
Ja mialam podobna pomylke:wściekła/y:Gdzies kolo 20 tyg lekarz pow nam ze mamy coreczke, a tak w 7 miesiacu ze to 100 % chlopczyk, kupilismy tylko rozowe rajstopki:rofl2:wiec zgadza sie z tym co pisze Karolina Tinetina...

...ja słyszałam, ze jeżeli lekarz powie ok.6-7 miesiąca, że jest chłopak, to nie zmieni zdania już do konca ciąży...jednak jak stwierdzi dziewczynke, to do konca moze zmienic zdanie na chłopaczka...;-)
znam mnostwo takich sytuacji:-D

Dziewczyny wierzycie we wróżby ?

Ja poznałam pewną wróżkę i wkleję Wam co mi napisała a czy się sprawdzi to zobaczymy. Pytanie było o wszystko.... :zawstydzona/y::-D

jedynie co to o dziecko, płeć etc.. a czy się sprawdzi to zobaczymy. Wtedy moze uwierzę we wróżby to sobie poczytajcie ;)
To superr, oby sie sprawdzilo!!! Ajjj ta coreczka;-)Kochana skad wytrzasnelas ta wrozke??ja tez tak chce:tak::rofl2:

Dziewczynki wlasnie dzwonil do mnie M, dzis mialam wyniki badan na zespol downa i wyniki na raka szyjki macicy (dodam ze lekarz zapytal mnie ile razy juz mialam takie badania, a ja ze zero, byl w szoku:szok:) Ale same dobre wiesci dzieciatko ZDROWIUTKIE I MAMUSIA TEZ:-):tak::-)

Ja wczoraj w takim pośpiechu to pisałam,bo mój m KONIECZNIE musiał skorzystać z kompa:wściekła/y: i korzystał...do 23:00. :dry:
W każdym razie u mnie przyszłam z 20 min przed czasem razem z moim m i też niby na godzinę wszystko ustawione,ale jak ja miałam na 16.25, była 16.15,a przyszła jakaś pani,która twierdziła,że ma na 16:00 i się wtryniła.:wściekła/y: No ale przez brzuszek mi lekarz robił, pomierzył, powiedział,że zdrowe i serduszko słyszałam jak bije. :-) A jak bobas wywijał nogami i rękami,to po prostu nie mogłam wyjść z podziwu. Na płeć mi pan doktor powiedział,że jeszcze za wcześnie. A mój m twardy, ale oczka mu się zaszkliły. :-) I fotkę dostałam do rączki i mam ją w domku. A w tygodniu się jakoś umówię do gina. ;-)
Dziękuję wam bardzo za trzymanie kciuków. ;-)

spadam jesc, sprzatac i szykowac sie do gina...
Reniferku - trzymam kciuki za pomyślne wieści od gina. :-)

Idę do laboratorium oddać mocz do badania. Ostatnio wyszły mi bardzo liczne bakterie. Dostałąm jakiś antybiotyk i teraz się okaze czy wszystko jest ok
Bershka - zobaczysz, że wszystko okaże się ok :-) Główka do góry!

Witam wszystkie dziewczynki:-)
U mnie za oknem pada jakiś mokry śnieg więc pogoda spacerom dzisiaj nie sprzyja a planowaliśmy taki... ale może do południa się odmieni.
Jogobelka - a u mnie jak w bajce - taaaaaakie słońce dzisiaj grzeje, aż ciężko w to uwierzyć - dodam, że w nocy było -5 i te słońce o tej porze roku nie należy do normalności w Szwecji. Więc przesyłam Ci kilka cieplutkich promyczków :-)

Dziewczynki wlasnie dzwonil do mnie M, dzis mialam wyniki badan na zespol downa i wyniki na raka szyjki macicy (dodam ze lekarz zapytal mnie ile razy juz mialam takie badania, a ja ze zero, byl w szoku:szok:) Ale same dobre wiesci dzieciatko ZDROWIUTKIE I MAMUSIA TEZ:-):tak::-)
Oli - no to fantastyczne wiadomości!!! :-):-):-) Cieszę się razem z Wami!!!
A ja kobietki w końcu po wielu dniach prób i starań - dzisiaj dostałam potwierdzenie wizyty u lekarza - śmigam do przychodni na 14.30 - i mam nadzieję, że coś mi poradzą na te bóle głowy! Miłego dnia!!!

reklama
Reniferku..tak tak daj znać:-)
Karotka...no suuuuper....a faceci no tak, mój też był wzruszony jak poszłam z nim na połówkowe z Iką... Opowiadał że nie sądził że to tak fajnie będzie widać.
Teraz też z nim idę ale dopiero 03.04 kurcze, nie mogę sie doczekać:-):tak::tak:
Oli....bardzo się cieszę że wyniki super...i o to chodzi:-)

Ja dzisiaj znowu mam dzień lenia, bawię sie z dziecięciem i robię jej czapeczkę na szydełku:-):-D
miłego dnia

kurcze ale nas dużo, nadal się czasem w postach gubię i jak cośtam nie doczytam to mi kochane wybaczcie bo ja nie nadążam wszystkigo czytać, Ika nie daje mi aż tyle czasu:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry