• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrzesień 2009

Hej Dziewczyny !!Wiecie co mnie tak korci zeby juz robic rozne zakupy dla dzidziusia we wczesniejszej ciazy az tak nie mialam bo stopowali mnie wszyscy i ja sama siebie po pierwszym poronieniu. A teraz masakra syndrom gromadzenia kupowania mi sie włączył na maksa. dobrze ze dzis pada nie pojde na shopping hehhe

reklama
Witam kochane z rana, dziś nocka spokojna, z córcią trochę lepiej.
Mnie katar chyba zaczyna opuszczać, wiec jest nadzieja:)
Narazie odpoczywam, zaraz lecę zrobić śniadanko , bo zupkę mam z wczoraj a na drugie coś sie wymyśli:)
Już za tydzień usg, już odliczam dni, może poznamy płeć, jak dzidziuś zechce się pokazać od tej strony:)
A co do ciuszków, to czasem też mnie nachodzi ochota, ale na dziewczynkę mam te ciuszków, że szkoda gadać, a jak sie dowiem, ze będzie synio, to wtedy zacznę kompletowanie typowo męskich ciuchów:)

Witam o poranku!
Renifer, Sarenka ja też mam dziś wizytę. Na 17.00. Siedzę w pracy ale nie mogę sie na niczym skupić. Normalnie mnie nosi. Nie moge się juz doczekać! Z gardłem chyba troche lepiej. No ma nadzieję że się choróbsko wystraszyło Jagoodki i uciekło:-) Trzymajcie się cieplutko!

Dzień dobry kobietki! Korzystam z okazji, że goście jeszcze śpią i wskoczyłam na BB:-D I w momencie pisania 1 zdania - moja bratowa właśnie wyłoniła się z pokoju :-p:-p:-p U mnie wszystko ok. Zwiedzamy, grillujemy - co niektórzy imprezują - i tak uciekają dni - dzisiaj w domu będziemy obchodzić poniedziałkowe urodziny mego M - więc zaraz śniadanko i później zabieram się za kulinarną przeprawę w kuchni :-D Brzuszek rośnie i dzidziulek codziennie daje o sobie znać i swoją obecność aktywnie pokazuje tatusiowi - który już wyczuwa Szkrabika na mamusiowym brzuszku :-):-):-) Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze USG i za powroty do zdrówka! Jagooodka życzę miłych pogaduszek z przyjaciółką - a resztę indywidualnych postów obiecuję nadrobić już w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam. W. :-D

Hej
Ninonka słuchaj ja tez jestem ok 18 tydzień i robię teraz usg i spytałam gina czy zaliczy się do połowkowego. Powiedział mi że jeśli dziewczyna jest szczupła, to nawet w 16 tygodniu wida wszytskie organy także można zaliczy, jesli jestem przy kości to robi w ostatni czyli 22 tygodniu połowkowe bo znacznie przeszkadza tkanka tłuszczowa. Słuchaj ja jeżdzę specjalnie tylko na usg nie mam badania innego tylko samo podglądanie. Chodziłam na poczatku ciąży do 2 ginekoloszek i obie zapomniały o przeziorności:). Ja bym na Twoim miejscu Ninionka powiedziała ze chcesz mie połowkowe 20 tydzień to pewnie w sam raz bo chyba aż taka "przy kości" nie jesteś.
Reniferek Ewusek- to będziemy razem dziś podglądac dzidziusie:) Super ja w nocy nie spałam.
Słuchajcie moja dzidzia nie daje mi już spa jak się położe to odczeka trochę aż mamusia zacznie przysypiac i nagle kop:) Robudziła mnie maksymalnie i nie spałam chyba do 2 a o 16 mam usg:) Mam nadzieję że się wyspało i pobuszuje pózniej:0

Muszę jeszcze do was napisać bo tak mi jakoś dziś wesoło! :-D Cieszę sie że idę do gina. A na dodatek moja koleżanka która urodziła w lutym a ma bardzo dobrą sytuację finansową pożyczyła mi swoje ciążowe ciuchy. Mam ich teraz chyba więcej niż tych zwykłych ciuchów :-) Fajnie, bo nie bardzo mogłabym sobie pozwolić na zakup fajnych nowych bo spłacamy kredyt hipoteczny :no: No więc możecie się domyślec jak to u mnie wygląda :wściekła/y:
No ale teraz nie ma co narzekać bo ciuszków pod dostatkiem. A u fryzjera byłam i ja :-) Jestem obcięta i zafarbowana więc w ogóle nastrój super. Oby jeszcze tylko te gardło przestało całkiem dawać o sobie znać. Pozdrawiam radośnie!

O Matko, a mnie dopadła mega alergia:eek::eek: Wszystko mnie swędzi, kicham na zawołanie i jeszcze ten katar cieknący strumieniami:no::no: Usiłowałam sobie przypomnieć czy coś zjadłam nietypowego, ale nic takiego nie miało miejsca:baffled: Ide sobie jakieś wapno zapodać bo chyba zwariuję:baffled::baffled:
Co do ciuszków to ja jeszcze nic nie kupiłam i nie kupię chyba, aż będę w miarę bezpiecznym okresie ciąży.. Wygląda więc na to że dopiero po 32 tygodniu sie gdzieś wybiorę:-(
Moje maleństwo dalej spokojne, a ja czekam i czekam................

Wiecie co, a ja gapa z mamą pojechałam na miasto. Szłam pisałam esa i nagle boom, nierówny chodnik i ja leżę jak długa. Lezałam na boku a byłam w takim szoku mama podbiega i pyta sie co jest a ja w płacz. Pomyślałam o dziecku. No ale wstałam otrzepałam się brzuch nie boli, reka opcochnięta ale chyba wszytsko wporządku więcej strachu niż tych otarć. Teraz patrze pod nogi i Wam też radzę albo ja jestem wyjątkowa gapa:(. A co do ciuszków ja sobie pozwoliłam na spodnie ciążowe , tunikę a mama kupiła mi śliczną ciążową princeskę. A dziś jak zobacze małego Skarbulka to się poryczę chyba bo przez ten upadek tak się wystraszyłam, że szok:szok:

reklama
Ja tak wczoraj tylko wpadłam,żeby napisać,że wszystko ok i nie miałam nawet czasu na szczegóły...Ja dostałam właśnie skierowanie na USG połówkowe, a jestem w 19 tygodniu,gin mi powiedział,że to tak za dwa tygodnie,no i jeszcze kazał mi zrobić glukozę na czczo. :sorry: A mi się niestety zaczęło to,czego się obawiałam...Zrobiło się ciepło,a mi zaczęło się robić słabo. Ostatnio mój m zbierał mnie w tramwaju,bo już mdlałam. Do tego ciśnienie mam niskie, 90/50 i przytyłam całe 500 gramów. :-D:-D
Teraz mam nadzieję,że już poznam płeć. ;-) Poza tym przełożyłam ślub,bo....uznałam,że tak będzie lepiej. Nie ma po co się spieszyć, jak mamy być razem,to będziemy,. :tak: I ,jak zwykle, zazdroszczę tym z was,które już wiedzą kogo noszą w brzuszku. I gratuluję. :-) I dodzwonić się do rejestracji na USG nie mogę...:angry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry