reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczyny!
Dzisiaj mam dzień sprzątania i prasowania. Pól nocy nie mogłam spać - jak już zaczynały mi się oczy zamykać, to zobaczyłam jakiegoś robala na firance i bałam się, że jak usnę, to mnie pogryzie, albo będzie po mnie łaził... eh ;-)

U nas wreszcie słoneczko - aż się chce żyć. Zwłaszcza, że nie muszę dzisiaj gotować - jadę na obiad do teściowej ;-)

Dziewczyny jak dlugo po cesarce zostaje sie w szpitalu ????

Jeszcze kilka lat temu moje koleżanki leżały w szpitalu kilka dni (koło tygodnia). Moja bratowa, która miała cesarkę w styczniu miała być wypisana ze szpitala zaraz chyba w 3 dobie (nie pamiętam na 100%), ale były jakieś komplikacje - jej gorączka, nieobkurczająca się macica i gorączka synka i została prawie 2 tygodnie.

tosia: nie martw się! Moja koleżanka dopiero w 6 miesiącu poczuła pierwsze ruchy dziecka, a potem nie czuła ich prawie w ogóle - dopóki solidnie nie podrosło. U każdej z nas jest inaczej. Później jak zacznie porządnie kopać, to te chwile spokoju będziesz doceniać ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Olga Beti gratuluję córeczek.
Kurcze u nas parno, ale pochmurnie a ja nie mam czym oddychać,czuję się tak jakbym miała zaraz paść, ciężko mi się oddycha i ledwo siedzę na krześle przy biurku.
Ciśnienie mam chyba 90/50 albo i niższe.
Moja mała już o 5 rano jak T. jechał do pracy szalała w brzuchu na całego nie dając mi zasnąć.
Mamcie robiące dziś glukozę bądźcie dzielne a te mające wizyty nie stresujcie się i po powrocie napiszcie co u waszych maleństw.

weszłam na moment na czerwcówki 2010 i wczoraj jedna laska pisała przed 23 ze idzie spać bo skurcze ma i boli ją jak co wieczór a o 4 rano jej mąż napisał, ze mają córeczkę.....TEŻ TAK CHCĘ!!!!!
idę coś posprzątać, porobić bo wstyd, ze siedzę w domu a tu nic nie zrobione...
dagna ale masz fajnie, ja też jem obiady z teściową tyle tylko, że ja jej gotuję :-D

Dzien dobry
u mnie pada deszcz, i juz mam humor zepsuty, nie lubie upalow ale tych 2 rzeczy wole upal niz deszcz
Tosiu ja tez nie czuje prawie ruchow malenstwa , czasem cos tam stuknie ,puknie ale o naprawde rzadko, a jak bylam w srode lekarza to mowi ze dziecko szaleje ze szok. Widocznie nasze dzieci sa mniej ruchliwe

dagna ale masz fajnie, ja też jem obiady z teściową tyle tylko, że ja jej gotuję :-D

U mnie też tak czasami bywa. I tym razem moja teściowa chciała się do nas wbić na obiad sugerując, że jak siedzę w domu, to mogę coś dobrego upichcić, więc jej powiedziałam, że mogę, ale ona taaaaak dobrze gotuje, a po 2 chwilowo też siedzi w domu i nie pracuje, więc szkoda byłoby nie wykorzystać okazji i jeść niedobry obiad zrobiony przeze mnie, skoro można... ;-)i ufff udało się.

dziekuje dziewczynki za słowa otuchy :)
malutka puknęła ze 2 razy mało ale mam nadzieję że jest wszystko w porządku,ja mam schizy takie martwie się że będę nadopiekuńczą mamą ;) dobre bo jeszcze nie dawno martwiłam sie ze se nie poradzę :)
no to myślę że nie ma powodów do niepokoju jak mała dała znaka malutkiego ....
ja dziś też muszę posprzątać bo mój mi dziś dowalił tekstem że mogłabym w domu posprzatać a nie siedzę i głupoty wymyślam ajjjjj ale on jest fajny hehhe

Witam wszystkich,
Ja mam lenia totalnego od jakiegoś czasu. Nic mi się nie chce :zawstydzona/y:.Mogłabym przesypiać całe dnie,a potem mam wyrzuty sumienia,że zmarnowałam tyle czasu. Mój Bąbelek szaleje na całego,ale bywały i takie dni,że cały dzień nic i myślałam,że zwariuję ze strachu,że coś jest nie tak. Ale to już moja trzecia ciąża,a podobno przy kolejnej ciąży szybciej się czuje ruchy i wyraźniej się je rozpoznaje. Dziewczyny ,nie martwcie się- wszystko będzie dobrze. Najważniejsze to pozytywne nastawienie:-)

moj synek tez jednego dnia jest bardzo aktywny a drugiego mniej...najczesciej wariuje wieczorami jak juz sie poloze i rano jak jeszcze spie heheh..a wczoraj np tylko kilka razy dal znac i od tamtej pory cisza..nie martwcie sie bo to normalne.

witam was kochane:-)
a ja dzisiasj od rana miałam kontrole z zusu ,ale niestety nic o tym nie wiedziałam bo spałam jeszcze.:-D ja niestety nie dorobiłam sie jeszcze dzwonka przy furtce i biedni nie zauwazyli ze brama jest otwarta i należy zadzwonić do drzwi do domu i wypisali mi wezwanie do wyjasnienia sprawy"tzn dlaczego nie zastali mnie w domu?" ohh ja to mam pecha.
a tak poza tym to dzisiaj pogoda lepsza ale daje jeszcze dużo do życzenia:-)
a co do mojej malutkiej to też mam dni ze czuje ja cały czas,a byws też tak jak dzisiaj ze od wczorj sie jeszcze nie odezwała-cichhhoooo napewno jeszcze śpi:-D

reklama
Witam sie z rana haha. U nas pogoda cudowna, sloneczko, 25 stopni juz bylam na dworku na krotki rekaw.
Na L4 marsz!
witam piątkowo- weekendowo, moje maleństwo kopie mamusię z rana, zaraz się zbieram na basen,rano jest mało ludzi, naładuję się energią na cały dzień, muszę jakieś ciasto upiec, bo jutro przyjeżdża TEŚCIOWA:no:
jA glukoze robię w przyszłym tyg. już mam stresa.
Ja bylam wczoraj na basenie , bo moj synus chodzi na kurs plywania , wiec ja tak przy okazji poszlam na uzy basen. Czuje sie jak nowo narodzona.
Ritka posta napisałam na pocieszenie mamom, które mają wątpliwości co do wagi swego dziecka :) Ja rodziłam dzieci 3270 i 3770 g i myślę że to starczyło hehe. Oczywiście jeśli w rodzinie rodzą się duże dzieci to nic się na to nie poradzi ale nie wiem czy zauważyłyście że czasami odczuwa się taka "presję" związaną z wagą dziecka, że jak duże to wszyscy dumnie mówią np dziadki "a moja wnusia to 4800 g miała i 62 cm" itp jakby dziecko 3 kg było niedożywione w czasie ciąży.
Moj synus wazyl 3500 ale naprawde ciezko go bylo urodzic mam nadzieje , ze drugi bedzie mniejszy, choc podobno drugie dzieciaczki sa wieksze.

Witam kawowo u nas deszcz,deszcz i deszcz juz naprawde mam serdecznie dosyc tej pogody .....
Kinia kciuki zacisniete !!! daj wieczorkiem znac co i jak !
Milego dnia brzuchatki !
Trixi niw pekaj od gory idzie cudowana pogoda, jutro dojdzie do Was.
Dziewczyny jak dlugo po cesarce zostaje sie w szpitalu ????
Moja kolezanka wyszla na 4 dobe.

To jest moje drugie dzieciatko a tez nie czuje czasami male musniecie w ciagu dnia. Najlepiej posiedziec z kolanami pod broda to zaraz protestuje.

Gratutuje wszystkim mamusiom udanych wizyt.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry