reklama

Wrzesień 2010...

hehe dziekuje :) W nagrode dostalam prawie 2l koktajlu z truskawek od mojej mamusi :) i dodatkowo na wieczor truskawy do zjedzenia :D Teraz jade z mezem na jakies zakupki i pozniej wieczor ze znajomymi wiec pewnie bede dopiero jutro. Na wieczor zycze kolorowych a na dalsza czesc dnia jak najwiecej slonka, usmiechu i dobrych wiesci :D

reklama
Tosia to co na początek to juz masz:tak:
to takie krótkie zestawienie:
ubranka:
3-6 bodziaków (zależy jak dziecko często się brudzi) Kilka na 56, reszta na 62
4-7 pajacyków (2 na 56, reszta 62)
1-2 czapeczki
10-20 pieluch tetrowych
śpiworek do spania jak ktos chce
ok 2 kocyki
oczywiscie zestawy ubranek na wyjście według uznania. Moim zdaniem 1 komplet 56, reszta 62- wg. upodobań

pościel
2-4 prześcieradła z gumką
2-6 podkłądó z ceratki
2 wełniane, łątwe do parnia kocyki
kocyk do łóżka lub wózka
1-3 ręczniki kąpielowe

kosmetyki
płyn do kapieli
szampon (początkowo i tak nie uzywany)
oliwka (najlepiej mała bo uzywa sięjej na początku tylko a potem balsamy)
maść na odparzenia typu sudokrem
maść przeciw odparzeniom czyli ochronny
wazelina
chusteczki nawilżane
gaziki sterylne
nożyczki do pazurków
szczotka i grzebyczek
termometr do kąpieli
woda utleniona
krem ochronny dla dzici z filtrem
alkohol
strzykawka
aspirator do noska (już nie gruszka)
termometr do ciała
sól fizjologiczna do noska i oczu
patyczki do uszu dla dzieci

Tosia duzo na początek masz!! nie pisz, ze nic:eek::-) Teraz pokupuj sobie na 62 i kosmetyki. Będziesz dokupowywać sobie z czasem:tak:

Jak ktoś nie będzie karmić piersiato oczywiscie podgrzewacz, butelki, smoczki, laktator itd:-)

O czymś na pewno zapomniałam:-):-p

Justyna nie wiem czy dobrze....a robiłaś 50g?? Nie wiem w jakiej ilości sięrozpuszcza... jakos 2/3szkl chyba...

moje kochane i niezastąpione dziewcze :-) dziękuję Ci :-) no mam, mam i się cieszę :-) ale tylko to :-) tylko wiesz.. jak tak patrzę na zakupy dziewczyn to tylko oczy w słup i sobie myslę... ja tego nie ogarnę.. :szok:teraz już będzie łatwiej :-) zdecydowanie :tak:

Tosia bo to co kupisz zależy od Twojego widzi misie i już;-):tak: śpiworek masz, kocyk też, cte początkowe ciuszki tak samo. Kwestia łóżeczka, i większych ciuszków.
Do zimy masz czas to śpiworki i te sprawy zdążysz sobie kupić jak teraz nie masz do tego głowy. Wtedy jak nie miałam głowy żeby to zliczyc a ja tu mam książke i tam wsyzstko jest wypisane..nie przyło mi wtedy do głowy:eek::dry:

korba-gratulacje

a ja tez dzis mam powera:posprzatalam u synka w szafkach z ciuchami(przesiew zrobilam i tych juz nie do chodzenia zrobilo sie prawie 2 reklamowki) posprzatalam w domku,bylam 2 godz na miescie na zakupach(kupilam 2 pajacyki dla niuni zrobie zdjecie i wstawie:)),i wymylam schody i drzwi od zewnatrz a bo i 2 male choineczki kupilam (czy jak to sie nazywa...) i postawilam na schodkach:)

WIECIE CO MY CHYBA JUZ "GNIAZDKA WIJEMY"

Witam ponownie,
tym razem powrócona z działki, myślałam że wcześniej mi sie uda ale niestety :/ Troszke roboty miałam i musiałam przerwy robić bo za gorąco to po pierwsze i też nie chciałam sie przeciążać :blink: W każdym razie w warzywach mam czysto za kwiaty sie nie brałam bo co za dużo to niezdrowo:tak:
Ale zmęczona jestem strasznie, zwłaszcza moje stopy i łydki:dry:

Kasiona dołączam sie do życzeń :-)

Kasiona! Sto lat! Wszystkiego najlepszego!

Korba! Gratki zdanego egzaminu!

Ja właśnie też dziś po raz pierwszy kupiłam truskawki! Zaraz je umyje i zjem na kolacje! Ciekawe jak smakują! Bo już zapomniałam!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry