reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

ja juz po wizycie..z synkiem wszystko ok..wazy 1600..niestety dalej napiera na szyjke glowka co powoduje jej skracanie i mimo ze nie ma rozwarcia to przez moje skurcze gin skierowal mnie do szpitala:( jutro rano mam sie wstawic..coz jakos bede musiala to przezyc ale powiedzial ze martwi go to ze mialam tak czeste w ciagu godziny kilka razy i boi sie ze moge za wczesnie urodzic a pod ktg bedzie wiedzial czy sa grozne.

przepraszam ze nie odniose sie do Waszych postow ale jestem jakas rozbita i nie mam nastroju.

Trzymaj sie Malgos - badz dzielna a wszystko bedzie dobrze. I napisz esa, ze szpitala. My bedziemy trzymac kciuki.

Witam kochane po dlugiej nieobecnosci. Co jakis czas staralam sie pisac ale zostalam niezauwazona (z jednej strony smutas ,a z drugiej jest nas tyle ,ze ciezko wylapac wszystkie posty) Ja jutro mam wizyte i zobaczymy co z malym po tych moich wszystkich podrozach i lotach no i sporym wysilku jak by nie bylo :) Alcia widze ,ze gdzies lecisz samolotem, nie martw sie ja tez lecialam i dopiero co wrocilam i czuje sie dobrze maly najwidoczniej tez bo kopie jakby mial braci albo siostry obok siebie :) Jutro jeszcze tylko sie potwierdzi :) Co do doleegliwosci to mnie ostatnie dni zaczely bolec plecy no ale w koncu cos musi bolec nie? Z moim cukrem w miare. Tosia czytalam ,ze tez masz jutro wizyte tak wiec powodzenia i nie masz sie skrywac jak cos CIe gryzie tylko krzyczec tutaj nam ! My jutro jedziemy prawdopodobnie kupic wozek tzn zamowic i zaplacic ale bedzie poki co w sklepie na nas czekal :) A w polowie tygodnia chcemy jechac skompletowac juz torbe do szpitala i reszte wyprawki bo sporo(tak mi sie wydaje) jeszcze nam potrzeba. Mam nadzieje ,ze u szpitalnych mam wszystko bedzie dobrze i trzymam mocno kciukaski.

Korba - fajnie, ze jestes :-)

A ja zaraz bede wcinac frytki :-)

reklama
Korba dobrze,że już wróciłaś :tak:
Małgoś życze szybkiego powrotu ze szpitala i odzywaj się co tam u Ciebie:)
Angelus ja tez mam HBS ujemny, wiec chyba dobrze;-)
Musze sie pochwalić mój brat dostal się na politechnikę łódzką także jestem z niego dumna:-)Pewnie dzisiaj będzie balował:tak:
Ja dzisiaj się nudze, bo mój D. na pożegnanie z kumplem pije drinka i gadają o pracy, więc chyba posiedze przed kompem troche:)

Tosia mój mąż też ostatnio mnie golił to się uśmialiśmy jak nie wiem, cały czas się pytał" a co będzie jak Cie zatne", normalnie panike miał w oczach:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Pysiu, ja też słyszałam o liściach malin. Kuzynka tydzień po tym jak zaczęła pić w 36 tc urodziła. być moze to zbieg okoliczności, nie wiem, ale na pewno za wcześnie nie ma co pic. Podobno dobrze przygotowują do porodu kąpiele w olejku z wiesiołka, zamierzam wypróbować.
Tyle,że odebrałam przynajmniej mój wynik HBS. Dziewczyny mam wynik Antygen HBs nie wykryto. To dobrze czy źle???
Angelus, to dobry wynik :-D
ja juz po wizycie..z synkiem wszystko ok..wazy 1600..niestety dalej napiera na szyjke glowka co powoduje jej skracanie i mimo ze nie ma rozwarcia to przez moje skurcze gin skierowal mnie do szpitala:( jutro rano mam sie wstawic..coz jakos bede musiala to przezyc ale powiedzial ze martwi go to ze mialam tak czeste w ciagu godziny kilka razy i boi sie ze moge za wczesnie urodzic a pod ktg bedzie wiedzial czy sa grozne.
Małgoś, nie zazdroszczę... Ale lepiej dmuchać na zimne, przebadają Cię i wypuszczą, nie stresuj się.

Kasiona, ale masz ciężar do dźwigania!!! Dobrze dokarmiasz te Swoje Skarby ;-)

Mycha, faktycznie po wadze Twojego Maleństwa to widać, że nie jest to 33 tc. Obyś w takim razie była pierwszą rozpakowaną z nas :happy:

Ja mojego też do golenia muszę zagonić. Tzn. on strasznie chce, tylko jak na razie ja się broniłam rękami i nogami ;-)

Onionek - też dzisiaj jadłam frytki, czekam jeszcze chwilę i zobaczę jak mi cukier po nich skoczył.

Dzisiaj na szkole rodzenia mała tak skakała w brzuchu, że aż B kładł mi cały czas rękę na brzuchu, żeby się trochę uspokoiła, bo się nie mógł skupić, jak mi tak bluzka powiewała ;-)

Dziekuje dziewczyny za slowa pocieszenia i otuchy:** troche sobie wytlumaczylam i jest mi lepiej a jeszcze wiedzac ze mam Was to juz wogole:) a Wiecie jaka mialam pierwsza mysl jak uslyszalam o szpitalu? ze bede tam ciagle glodna;/ ehh moja pazernosc nie zna granic.. mam tylko numer do Justyny wiec do Niej napisze co i jak. Generalnie nastawiam sie na dwa dni lezenia i mam nadzieje ze w czwartek wyjde choc przyznam ze te skurcze mam czesto co bardzo mnie martwi bo nawet siedzac wygodnie twardnieje mi brzuch;( pociesza mnie fakt ze synek rosnie zdrowo i jest bardzo ruchliwy:)

Korba fajnie ze wrocilas:)
Alcia bezpiecznej podrozy i wracaj w dwupaku :)
Mycha ale masz fajnie:) zastanawia mnie tylko jak lekarz moze az tak sie pomylic???
Tosia ja dzisiaj sie golilam przed wizyta a moj E trzymal lusterko i z takim zaciekawieniem tam zagladal ze az buzie otworzyl..ale wiem czemu..poprostu dawno tam nie byl;/ zakaz mamy;/
Kasias to brat musi dzisiaj koniecznie opic start na studia:) gratuluje
kurde ale faktycznie Gizelka milczy i do tego skrzat tez!

Witam brzuchatki, nie było mnie kilka godzin a tu tyle do czytania:-)
ale już nadrobiłam troszke,
ja dziś byłam na małych zakupach a później u kumpoeli troszkę na plotkach.

i właśnie przed chwilą zadzwonił mój ojciec i chce mojego S. mi zabrac do niemiec na miesiąc do pracy. z jednej strony się cieszę bo inne pieniądze niz tu a długów troszkę mamy, a z drugiej strony już tęsknie a jeszcze nie wyjechał i nawet nie jest to pewne :-( i nie wiadomo czy by zdążył wrócic na mój poród...ah...

Gusia czas szybko leci a pieniążki się przydadza wiec jak bedzie możliwość to niech jedzie ... my bedziemy Cie pocieszac i wspierać :)

padam na twarz - stanowczo zbyt intensywny dzień..... a tu kolacje jeszcze memu lubemu musze zrobic bo zaraz z pracy wraca.....

nie nadrobie zaległości ale obiecuje, że jutro bede bardziej aktywna :)

MALGOŚ! Nie smuć się, wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki, żeby w szpitalu trafiło się miłe towarzystwo i życzliwy personel. Najważniejsze, żeby maluszek się nie spieszył i rozwijał w brzuszku jak należy! Powodzenia!

reklama
dagna,Angelus3376,Saraa,tosia1,onionek,Kasias88,malgos83 - kochane dziekuje za przywitanie :D Co do "operacji golenie" jak to napisala Tosia to hehe ja poki co jakos radze sobie sama ale ostatnio jak powiedzialam mojemu ,ze jeszcze troche i bedzie mi chyba musial pomoc bo maly zaczyna przyslaniac mi conieco to stwierdzil "kochanie ja wierze w Ciebie pozatym wiesz ,ze ja mam automatyczna maszynke ,a przy takich perpektywach napewno mi sie beda rece trzesly i co wtedy" to sie zaczelam smiac ,a on na to " przeciez jak bym Cie pozacinal to bym ci tam zrobil rzeznie jak w teksanskiej masakrze pila lancuchowa i co " normalnie poplakalam sie ze smiechu i powiedzialam ,ze poki co nie ma sie stresowac bo daje jeszcze rade sama heh. Ja mam jutro wizyte na 13:30 ,a pozniej jedziemy na zakupki wiec pewnie odezwe sie wieczorem. Malgos trzymam kciuki by bylo dobrze i by Cie tam nie glodzili :) Ja uciekam na dr House i spac . Kolorkowych

Do góry