reklama

Wrzesień 2010...

Witam.

Maż wrócił z posiadówki cały i zdrowy, z równowagą było średnio ale dał rade;-)
Na jakiś czas będzie spokój:-)
Zdrowie małej polepsza sie co mnie niezmiernie cieszy.
Jeszce chwila i budze męża a sama spadam na zakupy, spożywcze niestety, potem na solarium.

Przyjemnej soboty paniom i pannom życze:-)

reklama
Witam:) u nas nocka ok..najgorsze jest to ze maly codziennie ok 6 marudzi prze sen jakby..jak go obudze to polezy chwile i zasypia znowu.
dziewczyny czy ja moge zageszczac malemu moje mleko kleikiem? bo skonczyl nam sie zageszczacz a mam kleik i sama nie wiem co zrobic;/

dzis E wraca z trasy i wkoncu troche odsapne..zrobie cos kolo siebie:)

Małgoś tak jak pisałam wczesniej mi lekarka kazała podawać kleik miesiac temu więc myślę że tymbardziej teraz już mozesz tylko nie przesadz :)

skrzacie kurcze jak nie musisz to ja bym się wstrzymała przez tą bakterię w oczku, generalnie bała bym się że jej się bardziej podrażni bo wiadomo zmiana temperatur i takie tam więc ja jak bym miała wybór że nie jest to wyjście na zakupy konieczne to bym się wstrzymała, ale jak mus to mus

Ostatnia edycja:
Witam kochaniutkie.
Mój malec wczoraj tak nas zaskoczył spaniem ze szok...otóz, wiezór miał bardzo marudny, ciagle popłakiwał i tylko jak na tv spogladał to sie uspokajał, ciagle głodny jakby sie nie najadał przy karmieniu jednorazowo. około 20tej kapiel i karmienie i po wielkim marudzeniu wkoncu zasnał i zwykle bbudzi sie o 24tej, wiec ja lampki nocnej nie gasiłam i mówie se ze sie zdzemne do tej 24tej a była 23.30. Obudził mnie mały, wiec wstaje, biore go do karmienia i patrze na zegarek i szokkkk była 4 rano...spał prawie 8h. nigdy tak długo niespał. No ale zeby nie było tak słodko to nastepne pobudki były co 2h...hehe
Miłego dnia

witam!

ja siedze z kawcia, a Filip w ogrodku..mamy piekne sloneczko, ale przez te roztopy nie ryzykowalam ze spacerkiem, juz wczoraj grzezlam w brei...

Skrzacie - my tez ciagamy Filipa wszedzie:)ale mysle, ze z infekcja w oczku lepiej zostac w domu - oczka moze szybko zawiac i jeszcze sie Anielci pogorszy...

Akderku - ja juz jakis czas temu sie poddalam i kupilam pare jeansow...choc z waga wciaz walcze!zostalo ostatnie 5 kg i za nic nie chce ruszyc, no i dodatkowe 5 ktore przytylam po rzuceniu palenia, ale to juz ideal....przypomnialas mi o grejpfrutach, wiec je wcianam rano na sniadanie + kromka razowca;(sam owoc to jednak dla mnie malo...i mam w domu tabletki o ktorych kraza bardzo rozne opinie..i choc zawsze uwazalam , ze umiem sie odchudzic tylko dieta, to teraz bardzo sie waham...od 3 tyg. waga w miejscu, mimo naprawde skromnej diety...a swieta tuz, tuz i za nic nie wiem, jak podejsc do tematu - odpuscic sobie, czy trzymac diete i miec zly humor:)???

jestem piaty dzien sama w domu i juz mnie trafia...nawet nie mam co robic, posprzatalam wczoraj, obiad juz przygotowalam..czekam az sie Filip zbudzi, to sie pobawimy:)
i cala noc nie spalam , bo bratowa w 27 tyg. trafila do szpitala z kolka nerkowa, chyba to u nas rodzinne!!!!tylko ja z nia zadnych wiezi krwi nie mamy...no i do tego zaczynaja sie skurcze!brat spanikowany, boz lekarz zaczal mowic o ryzyku porodu przedwczesnego...pocieszalam go , ze u mnie bylo to samo i przenosilam, a poza tym tutaj polowa ze skurczami sie meczyla..ale wiem co to za nerwy...w sumie dobrze, ze jest w szpitalu od opieka, sprawdza wszystko i wypuszcza...a dziewczyny z Pomorza, wydaje mi sie , ze ktoras rodzila w Wejherowie?nie Ty Kredeczko?jakie opinie?

Alcia ja rodziłam w Gdyni(polecam) , w Wejherowie to wiem że maja888 rodziła i chyba agata z gdyni . Ogólnie wejherowo ma dobra opinię , tylko właśnie nie wiem czy tam robią badania przesiewowe- poznałam pare w poradni muko, która tam rodziła i oni tych badan nie mieli .
co do diety cóż ja w takich sytuacjach jak święta luzowałam sobie trochę smycz i podjadałam ale potem dużo się ruszałam żeby jakoś bilans wyrównać. Ja mam wrażenie , że mimo tego że ograniczam jedzenia i waga stoi to przez to że organizm chyba jeszcze z trybu ciążowego się do końca nie przestawił bo inaczej nie umiem sobie tego wytłumaczyć, więc chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość- a to już mega wyzwanie:cool::cool::cool:
Teraz się szykuje tzn pazury maluję, wieczorem jedziemy do znajomych z |Frankiem oczywiście, jedno z nas będzie kierowcą i opiekunem małego. To już druga impreza naszego bobasa i póki co fajnie nam to wychodzi.

Hej Dziewczyny :-)

Juz jestem z powrotem w domku. Mala dzisiaj dostala 3 karmienia z butli , ale moim mlekiem, koncza sie zapasy w zamrażalniku, musialam tez odciagnac butle, i z anic wiecej jak 100 ml z jednej piersi nie da rady, moze dlatego ze Julka na biezaco ssie mleczko, w kazdym razie jak wrocilam rzucila sie na mnie jak pirania, tak szybko glowka krecila i wcignela cyca jak spaghetti :-) Ja mam jeszcze jedne zajecia za tydzien, porozwalane te zajecia, a mogli by w jeden weekend tak naprawde je zrobic.
Dojechalam z dusza na ramieniu, na srednicowce wielki wypadek, 6 samochodow stluczonych w tym 2 b.powaznie, strazacy musieli ciac samochod, a ja sobie jechalam spokojnie 50km/h i mnie wyprzedzali trabiac, a jak zauwazyli tenkarmbol to nagle wszyscy zgrzeznieli. Nie ma zartow, nie ma.
Lece z JUlka na spacer, poki jeszcze widno, do uslyszenia :-D

Alcia ja rodziłam w Gdyni(polecam) , w Wejherowie to wiem że maja888 rodziła i chyba agata z gdyni . Ogólnie wejherowo ma dobra opinię , tylko właśnie nie wiem czy tam robią badania przesiewowe- poznałam pare w poradni muko, która tam rodziła i oni tych badan nie mieli .
co do diety cóż ja w takich sytuacjach jak święta luzowałam sobie trochę smycz i podjadałam ale potem dużo się ruszałam żeby jakoś bilans wyrównać. Ja mam wrażenie , że mimo tego że ograniczam jedzenia i waga stoi to przez to że organizm chyba jeszcze z trybu ciążowego się do końca nie przestawił bo inaczej nie umiem sobie tego wytłumaczyć, więc chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość- a to już mega wyzwanie:cool::cool::cool:
Teraz się szykuje tzn pazury maluję, wieczorem jedziemy do znajomych z |Frankiem oczywiście, jedno z nas będzie kierowcą i opiekunem małego. To już druga impreza naszego bobasa i póki co fajnie nam to wychodzi.

tak zgadza sie rodzilam w wejherowie:) i jestem strasznie zadowolona :) badania przesiewowe byly robione na drugi dzien takze z tym problemu tez nie bylo;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry