reklama

Wrzesień 2010...

Witam.Ja też zła dziś jak diabli,byłam pytać o żłobek i pięcioro dzieci na jedno miejsce!!!Czyli szanse niewielkie i pierszeństwo mają "samotne"matki.Ani mama ani teściwa sie nie zajmą małą bo mają kim.Serce sie rozdziera na samą myśl że trzeba maluszka zostawiś to jeszcze nie ma z kim.Trzeba bedzie wziąć nianie i oddac jej całą pensję i jaki to jest sens?
Małpko wielkie gratulacje,zdać w Słupsku to jest sukces.
Gaju jak masz taką stresującą prace to nie wracaj jeśli finansowo dacie radę,szkoda zdrowia.

reklama
Witam dziewczyny!!
Moj malutki wlasnie sobie drzemie a ja korzystam i pisze do was!!Niedwano kolezanki poszly,na kawusi byly i poplotkowalysmy sobie troche!Moj malutki tez sie tak slini pcha rece do buzi,codziennie zerkam czy zabka nie ma no i jak narazie cisza,ale mysle ze wyjdzie mu gdzies po 6 m-cu tak jak corce wyszedl ,ale to sie okarze:)Obiadek juz naszykowany(spagetti) zaraz maz corke przywiezie ze szkoly i pewnie babelek tez zaniedlugo sie obudzi ma takie drzemki w ciagu dnia po 40 min,a nie spi po 2 godziny nawet po trzy pozniej pada na 40 min.zycze milego popoludnia,poczytam co tam u was!!!

hej hej..siedze i wcinam mieszanke wedlowska..ile ja jem slodyczy to sie we lbie nie miesci..

Malpko wierzylam w Ciebie:)) gratuluje kochana:)))

Kasik duzo zdrowka dla Antosia..moj maly tez kaszle ale dalam jemu syropki ktore juz kiedys bral i zobaczymy co bedzie..a teraz wlasnie dostal czkawke..

lilu trzymam kciuki za rozprawe..

marta, gooshek glowa do gory:))

gaja wspolczuje z ta praca Twoja;/

a mnie cos w gardle drapie i migdaly mnie bola..cholerka jak nie cycki to gardlo i tak w kolko..

Dzięki kochane! Wiem teraz, że nie jestem sama w tym swoim kiepskim samopoczuciu :D

Hausfrau - mi też włosy okropnie wypadają, ale to normalne po ciąży.

słodka - u nas to samo ze żłobkami :/

malgos - ja też pożeram słodycze tonami :happy: Zdrówka!

Marta goshekja tez zcasem miewam gorsze dni..takze doskonale was rozumiem wszytskie, nie wiem skad sie to bierze ehh nigdu czegos takie nie mialam, a z drugiej strony przezywam najpieknijeszy okres mojego zycia i zrozum tu kobiete czlowieku :)

Skrzacik auto odebieramy w piatek, wtedy sie przekonam moze w sobote zrobimy jazde probna z moim O, strasznie jestem ciekawajak to jest prowadzic takiege wysokie auto jak sie widzi wsyztsko z przodu :) a z odbioru czeka mnie podroz samochodem sama!! a ja swiezym kierowca jestem i sie boje, jednym samochodem pojedziemy a pozniej dwoma trzeba wrocic do domu :) ale dam rade!! :D

Trixi uwazaj na siebie! 3mam kciuki kochana!!

No i zapomnialam co miałam napisac....
a to co pamaietam to Malgos przybij piatke...ja tez ciagle słodkie, ale zostało mi to z czasów ciazy, tylko ze nic mi w mase ciała nie idzie..hii
Gaja powodzenia.
Ja tez juz powoli musze sie zbierac do pracy wypisac dodatkowy maciezynski i zaległy urlop...i jak se pomysle o powrocie..ech Mogłam wczesniej myslec o jakies prywacie, teraz za późno troche.
Dziewczyny z pochmurnymi humorkami...głowa do góry, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!
Cholirka, wiecej nie pamietam..grrr

gosheek, marta Wy sie martwicie bo musicie wracac do pracy, a ja sie martwie bo raczej nie bede miała gdzie wrocic:wściekła/y:. A jak nawet wroce to od razu mnie zwolnia, bo kiepsko interes idzie. Wiec tak zle i tak niedobrze:no:. Ale rozumiem Was, mi tez by było szkoda zostawic małego.

Witam!
Nie chciałam wywoływać jakiś stersów :tak: ale po prostu teraz widzę ile nie widzę :-D tylko z racji tego, że Max to moje dziecko i pewnych rzeczy nie zauważam. Oraz ile drobiazgów jest ważnych a dla mnie wydaje mi się to całkiem normalne. No bo skąd miałam wiedzieć, że dziecko w tym wieku musi być odealnie symetryczne a jak nie jest to przynajmniej tutaj wysyłają na gimnastykę i przepisuję ćwiczenia.
A może trochę tu przesadzają... sama nie wiem.

Hausfrau moze i przesadzaja, ale z drugiej strony lepiej dmuchac na zimne. Moim zdaniem kazdy maluch powinien miec odbowiazkowo wizyte u neurologa.
Kochana mi tez czasami nawet z łozka sie wstac nie chce, a włosy to garsciami wychodza:szok:. Jutro bedzie lepiej...:tak::tak:

hej hej..siedze i wcinam mieszanke wedlowska..ile ja jem slodyczy to sie we lbie nie miesci..

Kasik duzo zdrowka dla Antosia..moj maly tez kaszle ale dalam jemu syropki ktore juz kiedys bral i zobaczymy co bedzie..a teraz wlasnie dostal czkawke..
a mnie cos w gardle drapie i migdaly mnie bola..cholerka jak nie cycki to gardlo i tak w kolko..

dzieki Małgos. Oby sie poprawiło, ale jak na razie to nic do przodu:-(. Ja teraz załuje ze nie dałam małemu syropkow jak juz pokasływał w sobote wieczorem. Myslałam o tym, tylko ze bałam sie troche. A i tak nam przepisała to co juz brał wczesniej. Wiec zle bym nie zrobiła. A u takich małych dzieci infekcje bardzo szybko sie rozwijaja, niestety. A co dajesz Dawidkowi?
A na migdałki kup sobie Angin heel, sa to tabletki homeopatyczne. Brałam na poczatku jedna co godzine, tak lekarka Antosia mi powiedziała. Potem juz trzy razy na dzien. I pomogło:tak:

Witam można się ponownie dołączyć? Pisałam tu jeszcze będąc w ciąży,ale w pewnym momencie nie miałam dostępu do internetu i dłuuuuugo tu nie zaglądałam :-( Zuzia urodziła się 21 września o godzinie 15:25, miała 55 cm i 3590g :-) obecnie waży już prawie 6 kg i mierzy coś około 60 cm. Bardzo chętnie nawiązałabym kontakt z jakąś mamą z okolic Warszawy jeżeli jest tu jakaś, w celu wymiany doświadczeń, wspólnych spacerów, pogaduszek i takich tam :-) Bardzo będzie mi miło jeżeli przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Pozdrawiam Madzia i Zuzia :-)

reklama
no ja tez wam powiem ze ostatnio to bym tonami wcinala slodkie!!!co chwile siegam po cos....dzisaj to jak nie mialam zadnego ciacha to dzemu sie czepialm,ale nie skacze mi waga chyba maly wszytko ze mnie wyciaga:)teraz po obiadku zjadla bym serniczka i chyba w tym tygodniu upieke z brzoskwiniami:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry