reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dziewczyny jaki żel jest najlepszy na ząbkowanie??
Jestem mamą listopadową i u nas dopiero temat ruszył....
hej, hej :-) dentinox N :-) i melisa dla Mamy :-)
Kochane, jestem, jestem :-) i dziękuję za pamięć :-)
Ritka, zdrowiejcie nam :tak: całuję i wysyłam dooooobre fluidy :-)
whitneyxx kciuczki, zeby już było tylko dobrze.. tak duuuuzo sie namęczyłyście... buziak
my pusto mamy w paszczy :-)))) Mama postraszyła, ze jak cosik urośnie to nie karmi małego gryzaczka, wiec zaciskam dziąsła, zeby nie wyszło :-)
całuję Was miłe :-)

Witam Kochane!
My dzisiaj mamy dzień męczarni. Moja Wiki jak obudziła się o 6:30, to do tej pory nie ma mowy o spaniu - Wygląda jak zombi, taka śpiąca i nic nie pomaga, żadne bujanie, cyc, kołysanie, łóżeczko ani wózek. Chyba wyjdziemy na spacerek, bo nie dam rady:baffled:.
Dziewczyny czy Wasze maluchy przesiadły się już do spacerówek??? Bo moja Królewna już ledwie mieści się w gondoli, ale jakoś nie mam weny i ochoty na spacerówkę:-p

Witam Kochane!
My dzisiaj mamy dzień męczarni. Moja Wiki jak obudziła się o 6:30, to do tej pory nie ma mowy o spaniu - Wygląda jak zombi, taka śpiąca i nic nie pomaga, żadne bujanie, cyc, kołysanie, łóżeczko ani wózek. Chyba wyjdziemy na spacerek, bo nie dam rady:baffled:.
Dziewczyny czy Wasze maluchy przesiadły się już do spacerówek??? Bo moja Królewna już ledwie mieści się w gondoli, ale jakoś nie mam weny i ochoty na spacerówkę:-p

My jeszcze jeździmy w gondoli, na pewno jeszcze przez co najmniej tydzień, a potem zobaczymy. Trochę mnie kusi, żeby wyjąć już spacerówkę, ale wolałabym poczekać, aż zrobi się trochę cieplej.

Na ząbkowanie, wymieniany juz żel Dentinox N albo bobotex ( wg mnie dziala slabiej) i bardzo u nas sie sprawdzily kropelki Camilia na bolesne ząbkowanie ( kropelki homeopatyczne.
Hausfrau, wlasnie ...jakie kropelki do noska, pytam tak w razie, w razie :) A wózek świetnie się prezentuje, brawo za wygrana aukcje! :)
Whitney, ja teraz doczytalam... Jejku no szkoda, ze dalej gipsior bedzie, oby jak najszybciej nóżka się prostowała i do zdrowia wracała !

Przeczytałam wszystko odkąd mnie nie było i nic nie pamiętam już co której miałam odpisać ;p
W niedzielę byłam na uczelni, mój małżonek też ma zajęcia w związku ze specjalizacją, więc jeździmy razem. Mój promotor mnie olał, albo nie wie jak mi napisać, że moja praca mgr jest do d... :)
Dziś była teściowa, bo muszę do piątku małego do niej przyzwyczaić, bo do pracy. No niezbyt był zadowolony. Jak go raz usypiała to się tak darł że się w pokoju obok popłakałam, ale jak będę do niego tak latała co chwilę to w życiu się do niej nie przywyczaji i kicha, a już lepiej z teściową niż z opiekunką, bo finansowo też nie szarpnie tak po kieszeni. A i tak narazie to praca na zastępstwo narazie od 1 do 20 kwietnia no i pewnie jeszcze plus ze 3 tygodnie, więc później znowu zostanę z Olusiem. Tak bym przynajmniej chciała. Chociaż najspokojniejsza bym była jakby to moja mama z nim zostawała.

Beniaminko u nas też noce niespokojne bardzo, grzej w nocach niż jak kolki były...w sobotę zadzwoniłam do naszej pani doktor i kazała mi robić badania moczu, kału, bo u małych dzieci w 90% to musi coś na skórze być, ale jeszcze mnie podkusiło, żeby zadzwonić do cioci lekarki pediatry alergologa, jak jej powiedziałam co się dzieje to stwierdziła, że to może być ta skaza. Niekoniecznie musi dziecko wysypać, ale mogą być to kolki, zaparcia, problemy z gazami. Przepisała nam bebilon pepti i powoli wprowadzamy. Mam nadzieję, że będzie chciał jeść, a jak coś to najwyżej troszkę mu kaszkami smakowymi zagęszczę... Chciaż ostatnio takie policzki ma jakby świecące...

Gaju u mnie mały jak już mu się uda usiąść ale nie z pozycji leżącej tylko tak jak ma trochę wózek oparcie podniesione to bieda walczy, kiwa się rękami podtrzymuje, żeby się nie położyć tylko.Poza tym trajkocze tylko tata i podkrzykuje. Czasami dada powie i guga. A Maksiu jest czysty chłopczyk i nie będzie sobie buzi zabawkami paprał :) przecież są do zabawy a nie do pchania do buzi :)

Whitneyxx życzymy szybkiego powrotu do zdrowia. Żeby już z tą nóżką było ok :)

Karolina my na dwór ostatnio wychodziliśmy to mały miał śpiochy i body i na to taki kombinezon ale on nie jest bardzo gruby, i do tego trochę przykryłam mu plecki kocykiem bo strasznie wiało, a on oczywiście nie chciał spać tylko oglądać świat na rękach. Temperatura to była z 6-7 stopni ale przez ten wiatr to tak z 4.

Kasik ja też się nie mogę doczekać aż będzie na tyle ciepło, że z dzieckiem się wyjdzie tak jak się stoi, bo Olek też się wkurza przy ubieraniu.

rtyska Dentinox N u nas się sprawdził, ale mały zębów nie ma jeszcze ;p a dziąsła go bolały jak mu chyba się przebijały. Teraz czekamy bo ząbki są wyczuwalne pod dziąsłami.

Angelus my nadal w gondoli ale niedługo musi być zmiana bo już ledwo się mieści.

hej dziewczyny ja tylko na chwile... kupiłam te nowe dady o których pisałyście i rewelacja!!!! jakością porównywalne z pampersami (tylko niestety trochę grubsze) i wychodzi 59 groszy za szt. (jeżeli chodzi o 5 bo takie zakupiliśmy)o niebo lepsze niż huggisy

Witam Kochane!

My w spacerowce od tygodnia dokładnie. I od razu lepiej, bo w tej gondoli to lezec nie chciał, chodzilismy na spacery jak pora spania była:-p

Na ząbkowanie, wymieniany juz żel Dentinox N albo bobotex ( wg mnie dziala slabiej) i bardzo u nas sie sprawdzily kropelki Camilia na bolesne ząbkowanie ( kropelki homeopatyczne.
Hausfrau, wlasnie ...jakie kropelki do noska, pytam tak w razie, w razie :) A wózek świetnie się prezentuje, brawo za wygrana aukcje! :)
Whitney, ja teraz doczytalam... Jejku no szkoda, ze dalej gipsior bedzie, oby jak najszybciej nóżka się prostowała i do zdrowia wracała !

Beniaminko
a jak czesto dajesz Julci te kropelki, i jak dlugo mozna je podawac (tydzien?dwa?..). Bo mam je w domku, od sis dostałam, a Ciebie pytam jako specjalistki;-):-)

tosia masz racje z ta melisa:tak::tak::tak::tak::-D

KasikN, hihihi, ja żadna specjalistka, wlasciwie zaczynam się przekonywac do leczenia homeopatycznego, bo...po prostu to działa , a nie szkodzi jak inne chemiczne leki.
Pierwsze opakowanie dostaliśmy od znajomej pediatry, następne 2 opakowania już kupiłam, teraz nie mam ale kupię, bo znowu Julka pożera wszystko i buczy ;-) Idzie dolna dwójka, dzisiaj wypatrzyłam. Nie wiem jak długo można podawać, nie napisano. Jutro jadę do pediatry homeopaty na wizytę do Katowic to dopytam się o to. pewnie nie długo, ale nie ze względu na szkdliwość ale brak działania, wiem że nie stosuje sie ciagle tych samych homeopatyków.
Camilię dawałam około 3x dziennie, czyli opakowanie starczy na 3 dni.... :baffled::szok:
Justyna, ja tez zadowolona z nowej DADA , sa miekkie i ładne , nie uczulaja mojej Julki :)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry