reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam wszystkie wrześniówki 2010 :) to jest moja pierwsza ciąża i troszkę jestem przerażona. Jestem po pierwszej wizycie u ginekologa, gdzie lekarka potwierdziła moje podejrzenia, lecz niestety na usg nie było za wiele widać :( był to na jej oko 5-6 tydzień. Umówiona jestem na wizytę na początek lutego i już nie mogę się doczekać...
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

W TAKIM RAZIE GRATULLUJE FASOLINKI LUB FASOLINKIEGO!!
u mnie było widać kropeczke i serduszko które bije .Po badaniu na fotelu nie stwierdziłaby jeszcze ciąży.
Nawet fasolki nie przypominało .!!
Niby 8tydz. a 5na usg.:-)

Witam wszystkie wrześniówki 2010 :) to jest moja pierwsza ciąża i troszkę jestem przerażona. Jestem po pierwszej wizycie u ginekologa, gdzie lekarka potwierdziła moje podejrzenia, lecz niestety na usg nie było za wiele widać :( był to na jej oko 5-6 tydzień. Umówiona jestem na wizytę na początek lutego i już nie mogę się doczekać...

Witam i gartulacjony! Radosc pomieszana z lekiem jest jak najbardziej normalna! Nawet jak ciaza byla wyczekiwana, to i tak sie tam gdzies przyczai watpliwosc- jak to bedzie, czy damy rade... To wszystko normalne. A nawet jak nie ma takich watpliwosci to tez normalne!:-)

Hej dziewczynki :) podczytuje Was od tygodnia.

Narazie niepewnie sie przywitam... bo pełna obaw po ostatnim poronieniu. Teraz mam 5 tydz z kawałkiem. W piatek do lekarza i mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Co do objawów ciązowych to teraz mam mdłości i zgage :( których w poprzedniej ciazy nie miałam.

Pozdrawiam cieplutko

witaj:tak::tak::tak:

hej lasencje! u mnie beta prawie 15tys:-D:-D:-D:-D:-D czyli norma jak na 6tc:tak::tak::tak::tak::tak::tak: jeszcze w czwartek i zobaczymy czy dobrze wzrasta..ale po takim wyniku nie może być inaczej:tak::tak::tak::tak::tak:

lasencjo super wynik,to trzymamy kciuki do czwartku:tak::tak:

witaj:tak::tak:

Kerna moze Ty:-):-):-),
ja sie nie pisze bo pracy mam duzo i nie dam rady napewno:tak:

milego wieczoru

ps co do Waszego pisania to nie nadrobie jak tak dalej ten watek bedzie powstawal:-Dale super ze jestescie:tak::tak::tak:

Bądź oazą spokoju :-)

Dziewczynki ja powiedziałam już w pracy o ciąży i narazie wygląda na to, że szefowa obraziła się na mnie :-D nie będę przytaczać rozmowy, ale zabolała ona mnie i moje koleżanki z pracy, a teraz są chyba ciche dni, aż strach samemu się odezwać... chodzi jak gradowa chmura i praktycznie nic nie mówi.
Idę w czwartek do gina z wynikami badań i USG, zobaczymy co mi powie, rozmyślam trochę nad tym zwolnieniem, ale nie chciałabym zostawiać moich dziewczyn w pracy "na lodzie" i na pastwę złego humoru...
z tą oazą to dowaliłaś:-D:-D:-D a będę a jakże!!!:-D:-D:-D:-D Ja czuję że jest ok i w czwartek nie ma możliwości żeby mi wyniki popsuły humor nie nie nie!!;-)
A z pracą to współczuję...nie rozumiem jak kobieta moze sie tak zachowywać:no::no::no:co o na dzieci nie ma? rodziny???:sorry2:
Ja małego położyłam i czekam na barwy i m jak miłość:-p
Brzuch mnie nadal ciągnie i kłuje ale to razej dobry znak. A co Wam jeszcze powiem!!!! Od kilku godzinek cycochy zaczynają dawać o sobie znać:-):-):-) czyli to tlko dobry znak! Mój M wraca już w piątek i jestem taka hepi, że ja Was tu optymizmem wszytkie pozarażam :tak::tak::-)
A co do moderatorki to ja nie odmówię, ale zdecydujcie Wy. Są dwa miejsca więc może któraś jeszcze????Co bym sama nie była???:blink:;-)
Morena wiatj i nie denerwuj się-powiedziała ta wiecznie spokojna hehe
Odczekaj swoje idź do gina i zobaczysz że będzie wszytko jak należy!
Ja też mam koniec 6tc i wczoraj gin za bardzo nic nie widziała. Pęcherzyk i coś w środku ale tak malutkie że jeszcze nie wiadomo czy dzidzia. Musisz uzbroić sie w cierpliwość i czekać, czekać....

Ostatnia edycja:
O kurcze ja tez sie najadlam lososia ale mysle ze trzeba miec naprawde pecha , zeby sie czyms od niego zarazic, pozatym ja juz przeszlam toksoplazmoze w mojej pierwszej ciazy i mam duzo przeciwcial. A co do kawy to przeciez jedna jest nawet wskazana jak lezalam w szpitalu w 4 m-cu codziennie dostawalam jedna kawe. A gdzies wyczytalam ze dopiero 3-4 kubki przyczyniaja sie do niskiej wagi urodzeniowej.

wedzona makrele czy lososia mozna, gorzej juz z wedzonym drobiem czy czerwonym miesem.
wedzonie ryby sa bezpieczne dla dzieci, makrele i losiosia daje swojej 2 latce, uwielbia..
rybki bardzo zdrowe dla brzuchatek:tak:

to może wybierzmy między sobą moderatorkę, albo dwie jak prosi administratorka:tak::tak::tak: może jakeiś sugestie albo mże któraś chętna???:-) Piszcie i jak zdecydujemy to wyślę zgłoszenie do administratorki.

Ja bym bardzo chętnie została. :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Byłam już moderatorką na jednym forum ( nie istnieje już, niestety) :zawstydzona/y:
Wszystkie decyzje podejmowałam z tamtymi dziewczynami... :zawstydzona/y:
Nie żebym chciała od razu jakaś władzę pełnić nad wami i pod-forum, ale poprostu jestem chętna. :zawstydzona/y:

W Krakowie dużo śniegu, byłam z mała na sankach i najeździłam się jak nigdy. :-D

WITAM WSZYSTKIE:)

Gratuluję przyszłym mamom ktore do nas dołączyły:-)

Kerna ja jestem za żebyś była moderatorką. Udzielasz się na forum chyba codziennie. I oby tak dalej:-)
Ja dzis bez żadnych mdłości:-D Przez 2 dni piersi mnie nie bolały, a teraz to wystarczy ze lekko dotknę to boli jak chol... Wszystko sie zmienia z dnia na dzień. Przed ciążą to dosłownie pochłaniałam słodycze. Przez dwa dni nie mogłam na nie patrzeć. wcinałam owoce. Teraz znów na owoce nie mogę patrzeć i mam ochotę na mięcho...ehh:baffled: dzidzia wybredna:-)

reklama
Gosia:szok::szok::szok::szok: no faktycznie taki kalejdoskopik:-D:-D:-D ja nie mam zachcianek wcale a wcale a cycochy w końcu zaczęły sie udzielać;-)
co do obecności na forum to jestem codziennie, bo je uwielbiam, ale wiadomo nie zawsze można być. Zawsze to fakt staram sie zaglądnąć ile tylko mam czasu..bo chęci są zawsze:tak:;-)

Do góry