reklama

wrzesień 2011

dziewczyny wiem, że pisałyście że lekarze kazali zażywać wam teraz witaminki, mi też a konkretnie Centrum Materna +DHA, sprawdzałam to kosztują ponad 60zł na miesiąc, a Wy jakie macie?
Ja biore Pharmaton Matruelle, wychodzi 40 zł na miesiąć. Lekarz polecał mi dwa rodzaje witamin które razem kosztują 100 zł na miesiąc ale pani w aptece wyszukała mi ten Pharmaton a skład jest taki sam.

Agusia_x mi też sie kiedys tak wydawało, że wszystko jest takie proste, ale nie ma się co stresować, na pewno będzie wszystko dobrze :-)

Witamy nowe wrześnióweczki, coraz nas więcej :-)

reklama
ja biorę ten prenatal comlex zapłaciłam za niego nie całe 30 zł 90 tabletek biorę 2 dziennie i wyniki mam książkowe!!! Pani doktor bardzo się dziwiła bo to się rzadko zdarza!!!! więc ja na pewno nie mam zamiaru zmieniać... a kwasy foliowe to ja staram się z rybkami dostarczać!!! bardzooooooo lubię;-);-);-)

Jeste też prenatal DHA i zawiera same kwasy bez witamin i chyba o tych mówiła Mira

Z tym NFZ nie przesadzajmy, można dobrze trafić, a nawet trafic do lekarza który przyjmuje też prywatnie.
Ja chodze na NFZ i usg miałam 2 razy, fakt nie jest idealnie, bo lekarka specyficzna, ale też ni narzekam, przynajmniej narazie jak sie nic nie dzieje.
A wczoraj w końcu zdzwoniła Pani z innej przychodni i umówiła mnie do lekarki na 20 kwietnia, a zapisywałam się w styczniu takie kolejki do niej. Ale w końcu się udało, ponoć jest super, zobaczymy.

Z moim synkiem chodziłam do tego samego lekarza i nie miałam zastrzeżeń, w całej ciąży miałam 4 usg. Teraz 3 wizyty chodziłam do syna mojego obecnego lekarza na wejściu zaznaczył mi że na kasę chorych są tylko 2 usg. W pn będę miała usg na NFZ. Planuję sobie że co 2 wizytę będę chodziła prywatnie, niestety nie stać mnie aby częściej.:-(
Co do witaminek to mam Natal 1 w poprzedniej ciąży miałam te same tabletki tylko pod zmienioną nazwa Feminatal, niestety nie tylko nazwa się zmieniła ale także i cena w 2009 28zł za 30 tab, a teraz 44zł też za 30 tab:szok:

u mnie pogoda okropna a ja sama w domu mąż do 22 w pracy.. a ja zamulam... od początku ciazy mam głupie myśli że coś jest nie tak chodze na nfz na każdej wizycie mam usg i niby wszystko jest ok ale lekarz nie wczuwa sie za bardzo.... ale od paru dni pobolewa mnie brzuch da sie wytrzymać ale wcześniej tak nie miałam.. i macica jest wyrażnie wyczuwalna twardsza duzo od reszty brzucha i martwię sie czy tak powinno być... ten mój gin ma też prywatny gabinet więc mogłabym do niego iść prywatnie myślicie ze powinnam??

Sylwia na NFZ przysługują 3 usg! Ale nikt nie zabroni lekarzowi zrobić więcej, to tylko i wyłącznie zależy od niego, po prostu za te "dodatkowe" badania przychodni nie są zwracane pieniądze. Chyba, że coś się zmieniło z tą refundowaną ilością. Ja bym na twoim miejscu poczytała i pocisnęła tego leniwego lekarzyka :wściekła/y:

Ja chodzę na NFZ i byłam na trzech wizytach i na każdej miałam usg,lekarka powiedziała mi że powinnam w sumie przez całą ciążę mieć tylko 4 zrobione na NFZ ale ona będzie robić na każdej wizycie:-) więc stwierdziłam ze będę chodzić do niej a nie prywatnie bo gdybym miała mieć tylko 4 to pewnie chodziłabym prywatnie:-p żeby oglądać maleństwo:-) i co trzy tygodnie mam wizyty. jak do tej pory jestem zadowolona :-)
A jak Wasze brzuszki? bo mój widać ale tylko jak mam leginsy i obcisłą koszulkę a tak to dupa ;-)
Myślałyście o tym by zrobić sobie sesje zdjęciową z dużym brzuszkiem? mi kuzynka poda nr do znajomej bierze 50zł za sesje myślę że to mało:P czekam tylko już na na lipiec,sierpień i sesyjka:-D

reklama
Dzisiaj kupiłam witaminy - Femibion. Kosztowały 65 zł - majatek! Nie kapuje tego...jeszcze rok temu brałam te same witaminy tylko pod inną nazwą i kosztowały 30 zł...i jakoś wszystko było ok.

Wczoraj byłam u lekarza i zmenił mi termin z 27 na 19 września :) U mnie liczy sie to co lekarz powie, bo mialam nieregularne miesiączki. Niestety jeszcze nie wiadomo co to bedzie :) Ale widzielismy nasze maleństwo i wyglądało świetnie :) Nawet machało rodzicom :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry