reklama

wrzesień 2011

No ja też się uśmiałam. Współczuję tym co w to wierzą.

A ja mam inne pytanie. Za tydzień mam wizytę to się dowiem, ale może mi pomożecie. Już od dłużego czasu drga mi lewa powieka. Wyczytałam, że to brak magnezu. Od miesiąca łykam witaminy dla kobiet w ciąży, ale wcale to nie znikło, wręcz wydaje mi się, że nasiliło się. Czy jeżeli łykam te witaminy to czy mogę dodatkowo łykać magzez z wit. B6??? Nie przesadzę z ilością??

reklama
Agusia ja podczas pierwszej ciąży brałam codziennie witaminy i dodatkowo lekarz kazał mi brać MAGNE B6, nie pamiętam w którym miesiącu to było. Myśle że nadmiaru nie będzie.
Najlepiej poradź się swojego lekarza bo my możemy Ci tylko podpowiedzieć

cześć kochane

u mnie była moja mama i tak zeszło, zę nie było kiedy nawet wejśc na forum a co dopiero popisasć czy poczytać. Spędziłyśmy ten czas na gadaniu, robieniu porządków, spacerach z dzieckiem itp i tak mi zlecialo.
Wczoraj odebrałam wyniki na awidnośc igg w tokso i mam 0,44 co oznacza wysoką i niemożliwe zakażenie w ciągu ostatnich 4 miesięcy. No to jestem szczęśliwa. Czyli mam po prostu bardzo wysokie przeciwciała z poprzedniego zakażenia.

ja biore prenatal witaminy i magnez asmag forte. W poprzedniej ciąży brałam centrum ale pod koniec coś mi przestało służyć i przeniosłam sie na Prenatal, ten clasic i było ok. Wyniki krwi mam super, lekarz kazał nie zmieniać.

za to zaczynam mieć zachcianki giganty ;) np wczoraj w nocy na ananasa ale takiego surowego nie z puszki a dziś wcięłam 3 marchewki surowe a do tego szklankę soku pomidorowego. Mąż sie ze mnie śmieje że jak tak dalej pójdzie to sie w królika zamienię ;)

Kinia śpi to poczytam co u Was. Buziaki

Witam.
Z witaminami nie pomoge ale jak dziewczyny brały to chyba mozesz:tak:.

Z zabobonami to sie w pierwszej ciazy nasłuchałam:dry::tak:.Poczekajcie jak dzidzia sie urodzi to tez sa fajne np. ze przy wozku musi byc cos czerwonego:-) zeby Wam ktos dziecka nie zauroczył:sorry2:.Ja nie miałam a dziecko mam cudne:tak:.

Witam!
Z całego dnia dopiero teraz znalazłam czas na napisanie - pracy mam ogrom - zasypana papierami na 3/4 biurka, ale powoli mnie już widać zza nich;) Dobrze, że jeszcze tylko jutro i weekend;)
Ahhh ja na te zabobony nawet nie zwracam uwagi - bo i po co:)
Miłego po południa!

Mira gratuluję Synusia :-) Tyle tu chłopców, że mi pewnie po złości znowu się złośliwy babsztylek trafi ;-)
Co do zabobonów to moja cała rodzina w to wierzy :no: Nie dość, że i tak mam z nimi non stop jakieś przejścia to jeszcze muszę o tych zabobonach wysłuchiwać. Oczywiście jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje :-p

Witam was dziewczynki po tygodniowej przerwie :-)
Nie nadrabiam waszych postów, bo jak zwykle piszecie jak szalone, ale mam nadzieję, że u każdej z was wszystko w porządku ;-). Wpadło mi tylko w oko, żę u Miry będzie synus, gratulacje!!! Chciałaś dziewczynkę, a widocznie to chłopaczek był ci pisany i nie ma co kręcić nosem, najważniejsze, że zdrowiutki :-D
My się już przeprowadziliśmy i do tej pory walczyłam z brudem, kurzem i całym remontowym syfem, którego i tak jeszcze do końca nie wytępiłam, ale tyle się chyba przez całe życie nie nasprzątałam :-D. Dopiero wczoraj późnym wieczorem podłączyliśmy kompa, więc dziś wpadam na chwilę, żeby się przywitać :tak:. Teraz mam nadzieję wyszukiwać różne cudeńka do mieszkanka, bo jak na razie mamy tylko łóżka wśród gołych ścian, gołe żarówki wiszą, kabelki wystają ze ścian, bo nie możemy dojść z S do porozumienia w kwestii kontaktów i włączników :-D, pokoje i łazienka bez drzwi, bo ościeżnice jeszcze nie obrobione, eehhh daleko jeszcze do celu :-(. Ale już nie marudzę, przeglądnę trochę waszych wpisów i spróbuję być teraz na bieżąco. Pozdrawiam was kobiety :-)

mira no i będzie synio..gratulacje. A bordowy wózek jak najbradziej. Moim zdaniem tez tylko róż i fiolet odpada..a cała reszta pasuje.
nanusia82 daj znac jak film, własnie wczoraj wymysliłam, ze jak zaczna go u nas grać to pójdę..

aniawos, film taki sobie, ale inny niż wszystkie. Nie żałuję wyboru, choć szału nie było

Mira-gratuluję synka, nam jak się sprawdzić to też będzie synek, a dziadkowie już szaleją;)

Witam czwartkowo, ja dziś zaczynam już weekend. Jutro wolne, bo jedziemy z mężem i mamcią do Bydgoszczy złożyć dokumenty do przedłużenie pobytu, a potem śmigamy na zakup, ach jak ja to lubię;)
Jeszcze 2 tyg i śmigam na 2 tyg urlop by wczasy pod gruszą zainkasować, a potem chyba już wezmę zwolnienie, bo męczy mnie już bezczynne siedzenie w pracy;)

reklama
Hej
U nas zwykły kolejny dzień wiec nic ciekawego.Jutro wybieram się z córciami na miasto i ciesza sie bardzo że to taki "nasz"wypad bez tatusia :)Mam nadzieje że nie pójde z torbami ;)
Mira fajnie że juz poznałas płeć,tyle czy to takie pewne już czy jednak masz jeszcze jakis procent na dziewuszke.U mnie mimo ze dwie córcie to plec u mnie mi obojętna ;)

Ja w zabobony ie wierze i nigdy się nie stosowałam i żaden się nie sprawdził ;)

Co do witamin to słyszałam opinie że nie które kobiety w ciąży moga się po nich źle czuc.A co domagnesu to jak tylko slyszałam że cięzarne go dodatkowo biora jak maja problem ze skurczami ;) ale czy jak pokieka drga to też taka oznaka to nie słyszałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry