reklama

wrzesień 2011

Witajcie. Dziś miałam wizytę u gina ale o tym już napisałam w odpowiednim wątku, małżonek się urwał z pracy i mnie na tą wizytę zawiózł, czekał na mnie w aucie bo pojechaliśmy razem z synkiem a on usnął podczas jazdy. A teraz jakoś chce mi się spać pewnie przez tą pogodę za oknem.
Witam,

ja tylko sie melduję i zmykam do chorowitka, myślałam, że może przejdzie, a jest gorzej ;/ dziś idziemy do Pani dr, już dzwoniłam, ok 16 mamy być...

Później, jak połóże Adasia przyjdę poczytać ten wątek :-)
Zdrówka podsyłam

Witam,

Ja dziś niestety bez humoru, wczoraj wieczorem posprzeczałam się z T :-(
Poza tym samopoczucie nijakie, duszno mi starsznie mimo że powietrze jest dość rześkie i jakoś słabo mi dziś od rana. Dziś mam wizytę u ginki po 16 to może coś zaradzi.
Na poprawę humoru piekę sobie moje ulubione ciasto z wiśniami i wiórkami kokosowymi a co tam najwyżej przybędzie trochę kilogramów:-p
Humorek się poprawił?

hej, hej Dziewczynki
ja już po wizycie i ... dalej nic nie wiem
pani doktor kazała mi się położyć i wstać - i to wszystko...
oczywiście jesli chodzi o jej możliwości ;-) dostałammskierowanie do ortopedy, na fizykoterapię i na jakieś badania - które mają okreslić czy powinnam brać zastrzyki zmieniające konsystencję krwi - ze względu na to, że mało się poruszam i żeby nie doszło do jakichś zatorów - no tym to bym się nie przejmowała, bo mój tryb zycia nie pozwala na wylegiwanie się - co ona zalecała.
Poza tym oczywiście nie obyło się bez upomnienia, ze bezmyślnie postapiłam nie lecząc kręgosłupa - wiem, wiem, ale zawsze tysiąc spraw na głowie, najpierw dzieci... i nigdy czasu nie starczyło ;-)
Pani doktor pocieszyła mnie, że dostanę jakąś podpore - zależy od ortopedy - jaką - albo kule, albo wózeczek - :szok: Żeby kręgosłupa nie nadwyrężać. Ciekawe co powiedziałaby na moją jutrzejsz a wyprawę do pracy, ale ostatnią - hura !

Ortopeda ma sprawdzić co i jak - i zadecydować ile mój kręgosłup wytrzyma - jesli chodzi o poród. Za 4 tygodnie mam wrócić do niej - po wszystkich konsultacjach. A kiedy będę u ortopedy i na fizykoterapii - dostanę zawiadomienie pocztą. Mam nadzieję, że nie będę czekać tak długo jak na tą wizytę...

Kupiłam dzisiaj małą walizeczkę na kółkach - ale taką malutką, fajną - w sam raz do szpitala. Więc część rzeczy, które mam - już tam powciskam ;-) Będę spokojniejsza... Bo niestety moj Brat wyjeżdża za tydzień z chłopcami do Polski. Zostaje sama ze średnim synkiem i muszę mieć wszystko ogarnięte.

Miłego dnia - ja zmykam odpocząć :-)
Odpoczywaj i obyś jak najszybciej miała tą wizytę u ortopedy.:tak:

reklama
Ciacho upieczone i spróbowane :-D mmm pycha... Humorek od razu lepszy, T. przyszedł z pracy przeprosił i już jest dobrze. Na szczście nie umiemy się długo na siebie gniewać.

Ewelina super że jutro ostatni dzień pracy, teraz będziesz mogła sobie odpoczywać i spokojnie czekać na Zosieńkę, a z kręgosłupem to nie przelewki, musisz wziąść się za siebie, niech Cię tam porządnie wymasują !! Młoda mamusia a tu balkonik :szok:

My jutro w planach mamy kupno łóżeczka i materaca ciekawe czy w końcu się na coś zdecyduję.

Mam pytanko właśnie odnośnie kupna łóżeczka. Myślicie, że warte są uwagi te komplety dostępne na allegro? Chodzi mi o łóżeczko razem z materacem gryka-kokos, pościelą, baldachimem, ochraniaczami, rożkiem itp. Kosztują tak średnio ok 600 zł za wszystko. Taniej czy drożej wyjdzie kupowanie wszystkiego osobno?

Agusia myślę że chyba taniej wychodzi ten zestaw internetowy .Cena łóżeczek w sklepie waha się tak między 200 -300 zł , materac kokos gryka cena 85 zł, ja pościel 3 el zamówiłam na allegro razem z wypełnieniem + prześcieradło cena 150 zł za cały zestaw, w sklepie wyszło by to drożej. Tylko pytanie jakiej jakości są te artykuły na allegro chodzi głównie o łóżeczko czy nie przyjedzie np. uszkodzone w transporcie

Ewelina dobrze, że jesteś pod kontrolą lekarza, mam nadzieję w jakiś sposób Ci pomogą, a jak juz bedzie Zosieńka to spróbuj tylko znowu całkowicie zapomnieć o sobie to przyjedziemy i osobiście Ci nakopiemy do d...pci:-)
Igocencja nie kuś tym ciastem i smaka nie rób:-) a od męża za dużo nie wymagaj.....to facet, troszkę czasu potrzebował i zrozumiał, a Tobie po co nerwy?
Agusia ja osobiście kupowałam osobno, bo nie potrzebowałam tyle dodatków, ale przypuszcza że w komlecie wyjdzie taniej....przynajmniej tak powinno być

Ewelina musisz się oszczędzać, dobrze że to ostatni dzień pracy...długo wytrzymałaś! Podziwiam. Trzymam kciuki aby wszystko się unormowało i mam nadzieję,że nie będziesz musiała popylać z balkonikiem ;-)
Jeśli chodzi o kupno łóżeczka i wszystkiego do kompletu to ja osobiście pozaglądałam na allegro ale i pochodziłam po paru sklepach żeby porównać ceny. Myślę, że tak najlepiej...potem przeliczyć czy się bardziej opłaca zamówić czy kupić na miejscu. U mnie wszędzie materace gryka-kokos to ok 85zł,100zł...a na all z przesyłką już 65. Z pościelą podobnie- widziałam od 180zł w górę i to takie niezbyt ładne a na all można znaleźć super ładną za 130zł. Ja jestem "żyd" jak to mówi mój mąż więc muszę wszystko oblukać czy się opłaca :-):tak:

Dzień dobry przy porannej kawusi:-)

Ewelinak dbaj o siebie, nie choć za dużo a przede wszystkim nie dzwigaj. Wiem, że to wszystko już wiesz ale to z troski:-)życze duuuuuuużo zdrówka,aby w końcu przestał kręgosłup w miarę możliwości dokuczać. Trzymaj sie cieplutko:*
Agusia w komplecie zdecydowanie taniej wyjdzie, no chyba,że będziesz kupowała też na alle oddzielnie bo w sklepie za te cene takiego kompletu byś nie miała. Osobiści eoglądałam samą pościel: ochraniacz, poszewki na kołdre i poduszke i wypełnienie i to za ok 340zł, do tego łóżeczko doda, materac i jak byś chciała baldachim, stelaż do niego i inne duperele:szok:

U mnie dziś wyprawki C.D z mamcią na zakupki jade ale pogoda deszczowa wrrrrrrrrrrr
Buziaki i miłego dnia.

PS kochane mozecie mi powiedzieć czemu w suwaczku ciażowym zmieniają mi isę tygodnie a w suwaczek Ewy stoi w miejscu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ciacho upieczone i spróbowane :-D mmm pycha... Humorek od razu lepszy, T. przyszedł z pracy przeprosił i już jest dobrze. Na szczście nie umiemy się długo na siebie gniewać.

Ewelina super że jutro ostatni dzień pracy, teraz będziesz mogła sobie odpoczywać i spokojnie czekać na Zosieńkę, a z kręgosłupem to nie przelewki, musisz wziąść się za siebie, niech Cię tam porządnie wymasują !! Młoda mamusia a tu balkonik :szok:

My jutro w planach mamy kupno łóżeczka i materaca ciekawe czy w końcu się na coś zdecyduję.

inocencja
podobnie jak Ty myślałam o kupnie lózeczka wraz z gadżetami na Alle, jednak poczytalam i poogladałam w Tv jakis program i doszlam do wniosku ze wlasciwie te gadzety to zbytek!

Wiele dziewczyn Ci powie ze baldachim - super sprawa, pięknie wyglada, ale malo w sumie praktyczny, wstając w nocy do dziecka tylko uważać trzeba by sie w niego nie uderzyć!! rozespana z Malcem na reku ruchy sa mnie zgrabne! no chyba ze to kwestia przyzwyczajenia.

Co do ochraniacza na szczeble tez za rózne zdania - bo z jednaj zabezpiecza a z drugiej ogranicza pole widzenia na Malucha, bo go nie widac dobrze - np czy spi, na początku dziecko i tak w łózeczku sie samo nie obraca, a z czasem pytanie czy warto mu ograniczać doznania bodźców, bo jak raz spotka sie blizej ze szczebelkiem to będzie wiedział ze to łozeczko ma jakies ograniczenia,a spotkanie ze szczebelkiem jest twardym doznaniem...

Jak Malec juz jest bardziej ruchliwy i bedzie sie krecił w łozeczku to ochraniach też wiele nie pomoże, bo on sięga jakies 20-30 cm ponad materac, a szczebelki sa znacznie dłuższe!

Tak wypowiadal sie w TVN ten znany fizjoterapeuta Pan Pawel który takie cuda robi z Maluchami, wydaje mi sie ze cos w tym racji jest. Ale to juz każdego wybór.

Ja zrezygnowalam z takiego wypasionego zestawu, zamawiam normalne lozeczko z materacem i kupilam do 2 komplety poscieli wraz z wypelnieniem, na Alle maja dobre ceny.

W sklepie jednak znacznie wyzsze ok 60 zl za sam komplet poscieli i to jakieś takie zwykle materiały i wzory poscieli, Te lepsze, albo niby bardziej markowe mają znacznie wyzsze ceny.

więc Wybór nalezy do Ciebie :)) wszystko dla Dziecka można kupic tylko pytanie w co warto inwestować, a co jak dziecko wybierze jedanak Wasze lozko do spania i to piękne dzieciec okaże się tylko elementem wyposazenia pokoju :))

Tak tez byc moze::)

reklama
Cześć..
zimno u nas dzisiaj i pada..
Mąż zaraz znika na cały dzień..będzie dopiero po 19. Także musimy się z małą same zorganizować. Czekam już na wypłatę, żeby dokupić resztę rzeczy dla Ady- już w sumie same kosmetyki..i koniec.
karo ja mam ten ochraniacz na łóżeczko, ale mam identyczne odczucie..ładnie wygląda, ale nie widać dziecka..nie wiem czy będę go zakładać..może tylko z dwóch stron, od ściany i od góry, ale z tej strony gdzie będę ja, chyba go nie zawiążę.
ewelinka trzymaj się i zmobilizuj się, żeby zrobić coś ze swoim kręgosłupem..bo będzie coraz gorzej. I super, że to już ostatni dzień pracy:-)

Od rana chodzę zła..mamy kota przydomowego, którego dokarmiałam. Leżał sobie na tarasie, łaził koło domu. Jakieś parę miesięcy temu coś mu się stało z ogonem, ma połowę, dzisiaj przylazł z całym zakrwawionym ogonem, brudzi mi szybę, taras..pomijając brud mam schizę, ze roznosi bakterie, ale nie mam go jak złapać, bo on jest dziki..i nie wiem jak się go pozbyć, bo martwię sie żeby nie pozarażał mnie i dzieci..wiem, ze to moja wina że on tu jest, bo sama go dokarmiałam..ech...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry