reklama

wrzesień 2011

Asnecja, ja herbatę z liści malin kupiłam w sklepie zielarskim.
Mambusia, a mi sie tak marzy poród w domu, ale cholernie to drogie. No, ale cóż może czasy kiedyś się zmienią i następnego potomka uda nam się urodzić u siebie :-)
Paula, no to we wtorek witamy kolejnego brzdąca :-)Super!
Ola trzymaj się tam jakoś. Szybko się u Ciebie zaczęło.
Ale wspaniale, że przyszły tydzień będzie tak obfitował w nasze pociechy. Już nie mogę się doczekać.:-)

reklama
Wrześniowa straszny ukrop. Dla nas masakra a co dopiero dla naszych szkrabów :(. My mamy na tyle fajnie ze na parterze i jak zaciągnę rano zasłony w pokoju to sie nawet nie nagrzeje do wieczora strasznie a do tego wiatraczek i da sie żyć.
Przeznam ze odrobinę Ci zazdroszczę że już masz swojego maluszka ;) ten mój to taki łobuz że dalej nie chce wychodzić :(

A my dziś po 3 lapisowaniu - dziś z wrzaskiem. Potem obiad, zabawa bo dziecko maruda i ok 16. 30 pospałyśmy tak prawie 1,5 godziny obie ;) tzn ja usypiuałam Kinią i sama zasnęłam. A teraz czekam na męża. On zje , dosprzątamy kuchnię, spakuje manatki i jedziemy do Krakowa na nockę. A wracamy sama nie iwem kiedy bo chyba mnie zostaweią w pon w szpitalu. W pon jest juz mój gin to ustalimy co i jak czy oksy czy cc. Bo z om to ja mam już po terminie. Tyle ze z USG to jeszcze przed. I człowieku wiedz o co tu biega. Wiem ze na pierwszym usg jak poszłam to gin do mnie - oo będzie już widać serduszko a jak mi zrobił USG to powiedział ze ciąża na pewno młodsza od tego z wyliczeń i to on obstawia na prawie 2 tygodnie. No ale w szpitalach trzymają sie kurczowo tego OM i jak już po tym terminie to panika.
Zaraz spiszę numery tel i jak coś będę wiedziała to napiszę sms bo na pewno zero netu będzie a mój mąż to jest anty netowy ;) on tylko rachunki płaci przez net i czasem coś kupuje a jakieś fora to nie dla niego ;)
Kurcze zdałam sobie sprawę ze ja nie mam bodziaków z krótkim rękawkiwm za wiele dla Gabrysia - raptem 2 sztuki 56 i 2 62 a tu taki ukrop. Chyba jutro zatacham męża do jakiś 2 albo i więcej sklepów i kupimy a potem mu przykaże to wyprać ;)

Bluetooth powiem Ci,że już jakiś rytm złapaliśmy ;-) Chociaż ostatniej nocy zrobił sobie 3godzinną przerwę w spaniu...ja już pomału wymiękałam ale zjadł jeszcze raz i potem przez kolejne 3 spał. Boję się, że za niedługo zaczną się kolki... Wczoraj minął tydzień! Już tydzień
shocked.gif
czyste szaleństwo! Kiedy to przeleciało? Dzisiaj wyszliśmy na 10min na dwór pierwszy raz ;-) I jeszcze gdyby nie ten oooookropny upał...

Anisen ja też musiałam dokupić body, bo w co innego ubrać Szkraba kiedy taki gorąc... A Twoje maleństwo uparte jest,to fakt, w sumie to się mu nie dziwię, poczeka aż będzie chłodniej i wyjdzie ;-)

W przyszłym tygodniu kolejne pociechy się pojawią :tak: Trzymam za Was kciuki mamusie, to cudowny moment kiedy można wreszcie dotknąć i zobaczyć swoje Maleństwo :-) Metafizyczne przeżycie.

Ostatnia edycja:
O proszę jaki plan na przyszły weekend się nam zrobił...:-) Jak tak dalej u mnie będzie to może i ja się wcisnę na jakiś dzień...:-DLekarka do mnie dzisiaj dzwoniła i pytała jak samopoczucie, czy coś się zmieniło, to jej powiedziałam, że dzisiaj wymiotów brak, chociaż ogólne samopoczucie to pozostaje wiele do życzenia, bo tak mnie wszystko "dusi", a reszta objawów dzielnie się trzyma tak jak wczoraj, stwierdziła, że to nic niepokojącego, że jak chcę mam pojechać do szpitala, ale mam się przygotować, żę kładą mnie na patologię do rozwiązania, więc poradziła, czy nie lepiej poczekać na rozwinięcie akcji porodowej i pojechać już do porodu i wrócić z Maleństwem niż leżeć pod kroplówkami do terminu...
Dzisiejszy upał mnie zabija, nawet bóle krzyża mnie tak nie denerwują jak ten skwar...
Także powodzenia na weekend jakby któraś miała się ku rozpakowaniu;-)

rety, co za upał!!

bebzonik - też podziwiam te 2ciasta!! ja jutro planuję upiec placek drozdżowy ze śliwkami, ale jak ędzie taka pogoda to nie wiem czy wytrzymam z włączonym piekarnikiem!!

my dziś cały dzień na dworzu, nic nie posprzątane, po podłodze już sie nie da chodzić na bosaka, więc jutro od rana wielkie sprzątanie. Mąż pojechał na dobę do pracy, zobaczymy co będzie, dziś długi spacerek zaliczyliśmy, wczoraj wieczorem dłuuuugo wywoływaliśmy poród, dziś w ciągu dnia też, może poskutkuje :-D

a w jaki sposob probojecie wywolac porod? jest to bezpieczne dla naszych malenstw? nie lepiej jakby posiedzialy do 40 tygodnia? :)

ja już mam dosyć, ciąża donoszona, waga aż za duża, więc codziennie masaż sutków sugerowany przez Ewelinę, schodzę ze schodów jak jestem u rodziców wiele razy dziennie, duuuuużo spaceruję, no a że mąż ył w domu to go chamsko wykorzystałam i wytarmosiłam :)

Bebzonik szalona kobieta z Ciebie, ze się za pieczenie ciast w taki upał bierzesz:-) ja dzis nawet obiadu nie robiłam tylko zamówiłam, bo jak tu przy garach stać??

Dziuba to mąż chyba prze szcześliwy, ale nich chłop ma, bo potem jakis czas bedzie kiepsko.....oby seksik podziałał:-) z łóżka prosto na porodówkę
Anisen no to miłego weekendu w Krakowie, o ile można spędzić miło czas w szpitalu, ale dobrze ze juz Twój lekarz będzie przy Tobie
ola no to już masz tez bliżej niz dalej:-)
wrześniowa to super, że Wojtus w miarę grzeczny, a kolki może go ominą

a ja sie przyłącze do ogólnego narzekania, ze ufffff.....jak gorąco, pojechałam do Galerii tam znośnie bo klima i chłodek, a jeszcze wciągnełam mega porcje lodów:zawstydzona/y:

reklama
kurcze teraz jak patrzę ile sie posypie brzdąców w ten tydzień to żałuję że nie poprosiłam od razu mojej gin o skiero na cc. Przecież waga za duża, kwalifikuje sie na cc, poza tym moja historia wskazuje na to że powinnam byc cięta (Martyna też urodziła sie duża, poza tym była przenoszona, dostała tylko 7punktów). Tylko cholera że ja sie tak boję tego zabiegu... a teraz wizyta dopiero 5września, to będzie 2dni przed terminem, bez sensu zrobiłam :wściekła/y:

dziewczyny co narzekają na pogodę - pomyślcie o tym że tak mogły wyglądać całe wakacje, a to dopiero drugi czy trzeci dzień takich upałów!! choć z drugiej str ja też jestem wykończona, już się nie mogę doczekać jesieni, uwieliam jesień :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry