• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

reklama
Tofilesia nam na szkole rodzenia powiedzieli ze do 3 godz po odejsciu wód można spokojnie w domu byc , to samo napisała mi mambusia jak się jej pytałam. Chyba że wody są innego koloru to od razu do szpitala.

bafinka moja ginka nie chciała mi teraz wypełnic tego zaświadczenia, dopiero po porodzie, ale co lekarz to inaczej, może twój Ci dziś wypełni.

ewelinak myślę że BigChild może mieć rację, że ten potop to oznacza odejście wód :-) może coś się szykuje

Teofilesia - ja to się wszystkiego imam...:-)łazienki posprzątane, odkurzyłam caluśki dom, teraz się biorę za mycie podłóg...Widzę, że mamy sporo wspólnego:-D
No to u Magdy chyba się zaczęło na dobre, skoro już nie zdaje relacji na żywo, pewnie bidulka nie ma sił i czasu, aby się odezwać..Oby jej szybko poszło...
Bafinka - ja do szpitala też mam prykas zgłosić się 7 dni po planowanym terminie, mam jednak nadzieję, że do tego czasu to już zapomnę o porodzie!

Tofilesia nam na szkole rodzenia powiedzieli ze do 3 godz po odejsciu wód można spokojnie w domu byc , to samo napisała mi mambusia jak się jej pytałam. Chyba że wody są innego koloru to od razu do szpitala.

ale to chyba też nie reguła mi wprawdzie podczas pierwszego porodu przekłuli pecherz płodowy ale jak odeszły wody to w ciągu 2 minut dostałam skurczy partych i po 20 min była moja Edytka.(no chyba że mi przekłuli,a nie samo) wiec ja napewno nie bede czekac tylko biegusiem na porodówkę :)

A mi znajoma położna kiedys powiedziała, że jak odejdą wody - są czyste i nie ma akcji - czyli skurczy... to lepiej poczekać w domu. Tutaj w szpitalu tez każą przyjechac dopiero jak skurcze są co 3 minuty. Ja z ostatnim synkiem siedziałam w domu i nie żałuję - wszystko przebiegło spokojnie, w swoim tempie, bez żadnych przyspieszaczy. W sumie od przyjazdu do szpitala do urodzenia się Igorka minęły 2 godziny - i to był mój najlepszy poród :tak:

Tofilesia ja też już komuś pisałam, że kiedy mi wody odeszły w domu to lekarz kazał czekać jeszcze 2h na skurcze i potem dopiero jechać (więc w sumie po 3h od odejścia wód byłam w szpitalu i akcja zaczęła się rozkręcać na dobre) :tak:

ewelinak moja mama powtarza, że jeżeli śni się czysta woda to oznacza to same dobre wieści, brudna- odwrotnie.

Wiecie co...ale boli mnie ząb!!! :-(:wściekła/y: czekam na położną, muszę ją zapytać jakie tabletki p/bólowe moge brać oprócz paracetamolu...

Ostatnia edycja:
Befinka ja mam termin na 16, a do szpitala mam iść 23 jak nie urodzę do tego czasu.

Igocencja
ja też napisałam już mojemu mężowi listę rzeczy do zrobienia jak mnie nie będzie - chodzi głównie o ubranie poscieli i przygotowaniu łóżeczka, ja nie chcę tego robić żeby się nie zakurzyło :-)

BigChild ładnie Ewelince przepowiedziałaś, ciekawe czy się sprawdzi :-p

Co do becikowego to pytałam o to wczoraj na wizycie u gina i u mnie wystawiają dopiero po porodzie, mąż może to załatwic - musi przyjechać z tym wnioskiem z mops i kartą ciąży. Pytałam też o tą mozliwość żeby mąż wziął dwa tygodnie opieki na mnie po porodzie - to zaświadczenie wystawiają w szpitalu.
A dzisiaj zawiozłam L4 do pracy - i pytałam o macierzyński - 24 tygodnie się należą z tym że trzeba złożyć jeszcze dodatkowo wniosek o te dwa tygodnie dodatkowego macierzyńskiego żeby wyszly te 24 tygodnie. A tacierzyński jeżeli zostanie wzięty w tym roku to należy się tydzień a jeśli po 1 stycznia to dwa tygodnie.

Poza tym dowiedziałam się że jakaś seria bliźniaków w pracy - jedna koleżanka w lipcu ogłosiła że jest w ciąży i będą bliźniaki a druga wczoraj i też będzie miała bliźniaki... :szok:

reklama
Z tego co mi lekarz mówił to miałam sobie wszystko na luzie brać ;-) jechałam normalnie- siedząc i jeszcze powtarzał żeby się nie spieszyć...a od odejścia wód do porodu minęło pare godzin więc wątpię żeby było jakieś zagrożenie dla dziecka. Gdyby wody były podbarwione- wtedy trzeba jak najszybciej jechać do szpitala.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry