• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

Igocencja oni przysyłają maila z doz jak zamówienie jest juz do odebrania. Ja zamawiałam dwa razy i dwa razy było juz na nastepny dzień :-)

Madzia ale niespodzianka. Trzymamy kciuki :-)

reklama
madzia super że już sie zaczeło:)

a ja jestem strasznie rozczarowana! wczoraj cały dzien miałam skurcze wieczorem byłam na ktg i położna powiedziała że skurcze są i to dość regularne w ciagu 20 min 3.. i że może sie rozkręci.. całą noc skurcze też były ale nadal bezbolesne za to ja ze stresu już zasnąć nie mogłam... ale nadal nic... dzis mam gina zobaczymy co powie.. ale mam wrażenie ze ja to nigdy sie nie rozkręcę...

mam jeszcze pyt ile po terminie lekarze wysyłają was do szpitala?? bo ja termin mam na niedziele a położna powiedziała że w razie czego w poniedziałek mam się stawić!!!

i jeszcze jedno czy ten wniosek do becikowego można gdzieś ściągnąc z neta czy trzeba osobiście iść do mopsu?? może mogłaby któraś ze skanować?? bo ja nie mam jak się dziś tam dostać a chciałam dać ginowi do wypełnienia..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ale tu nerwsy z rana! Madzia ja tez sie Ciebie tak szybko na porodowce nie spodziewalam. Zycze szybkiego i latwego porodu, niech synek szybko rusza w swiat!
Bebzonik za CIebie tez trzymam kciuki aha i za Sylwiczke, bo wy juz po terminie. Rozkreci sie!
Ja wczoraj mialam prawdziwe bolesne skurcze :szok: Trwaly tak sobie z dobra godzine mowie zasne jak cos to mnie obudza, a tu mnie obudzila zgaga stulecia, dobrze ze manti pod reka to sie poratowalam bo takiego czegos nie mialam. Az ciekawa jestem czy moj synus bedzie mial duzo wloskow? Hihiih. No a skurcze minely, czuje sie dobrze.
Jak sie czujecie dzis?

Magda trzymaj się, czekamy na rozwój sytuacji !!

Bafinka ja mam termin na 10 września ( sobota) i jeśli nie urodzę to w poniedziałek mam się stawić w szpitalu. Wnioski do becikowego znajdziesz na necie m.in. na tej stronie Wzory Pism &#183 Ulga podatkowa &#183 Becikowe . Bafinka głowa do góry i na Ciebie przyjdzie kolej :-)

To ja trafiłam w takim razie na mało rozgarniętą aptekę :wściekła/y: Żadnego powiadomienia o tym że zamówienie jest gotowe nie otrzymałam. Sama do nich napisałam kiedy zamówienie będzie zrealizowane bo czekam dość długo i okazało się że było ono gotowe w czwartek w dniu w którym je złożyłam tylko apteka nie raczyła zmienić statusu :wściekła/y:.Normalnie się wściekłam ,jak bym wiedziała że tak mnie załatwią sama bym poszła do apteki , no ale człowiek chciał taniej.

Tak się dziś obudziłam z dziwnym przeczuciem że to już niebawem i muszę zrobić kilka rzeczy które do tej pory odkładałam myśląc że mam czas m.in umyć drzwi prysznica :-p i wypisać mężowi na kartce co ma zrobić, gdzie co znajdzie.

Lecę na zakupy, potem zabiorę się za te drzwi i zrobię pizzę na obiad.

Ja mam termin też na 10, więc 9 mam się zgłosić do poradni K, tam mi założą jakąś kartę i codziennie na KTG. Jak do 6 dni od trminu nie urodzę to do szpitala na patologię ciąży.

Bafinka ja już jestem po terminie i moja gin kazała mi sie stawic na 5 dzień po terminie ale to jest piątek i nie zamierzam spędzic weekendu w szpitalu dlatego dopiero w poniedziałek sie wybieram tj 12.09. ale mam nadzieje że wcześniej sie zacznie

Bafinka, mój gin kazał mi iść do szpitala 7 dni po terminie. Także jak 15stego nie urodzę to 22 mam się stawić w szpitalu. A ten wniosek o becikowe to lekarz wypełni Ci wcześniej przed narodzinami dziecka? Myślałam, ze to zaraz po urodzeniu się idzie z tym papierkiem?
Igocencja, u mnie też dzisiaj będzie pizza. Hawajską chcę zrobić. Po pracy męża jedziemy do szkoły rodzenia, dziś mamy na wcześniejszą godzinę, więc biedaczek będzie jadł w aucie- a to najlepsze danie na wynos :-)

Dziewczyny, a jeszcze pytanie- jak odejdą wody (takie czyste nie podbarwione niczym) to od razu trzeba jechać do szpitala? Bo ja gdzieś słyszałam, że spokojnie można do 6 godzin jeszcze w domu pokulać się?

Ola Ty sprzątasz łazienkę, a ja dzisiaj postanowiłam zaszaleć w sypialni. Wietrzę materac i już jestem po szorowaniu podłogi na kolanach- ha ha!

nie wiem czy mi wypełni ale ma go nie być w przyszłym tyg a mi zależy na czasie wiec może mi się go uda uprosić a jak nie to trudno.. ale co to mu za różnica??

reklama
Widzę Dziewczyny, że nie tylko ja borykam się z tymi skurczami, które wydają się tak regularne i silne...a później - cisza...
Chociaż dzisiaj w nocy miałam spokój i wyciszyły się na dobre - za to dopadła mnie bezsenność - chyba z wrażenia, że Magda rodzi. Ciekawe czy już się u Niej rozkręciło czy nie. Nie chciała oxytocyny - a jednak czytam, że będzie miała....
Chłopcy już w szkole, zakupy zrobione - teraz trochę lenistwa, a później sprzątanko i obiad... no i po chłopców. Jakos te dni zaczęły ekpresowo mijać - no cóż zaczęła się szkoła. A moja szkoła 3 października startuje - już dostałam maila od opiekuna roku, że wie, że się spóźnię, ale żebym postarała się nie opuścić dużo...

Przypomniał mi się mój dzisiejszy sen - cały czas od rana myslę co ma oznaczać - śniło mi się, że miałam jakiś potop w domu - a przede wszystkim w pokoiku Zosi - lało się z sufitu, ze ścian - prosto na nowe meble, do szafy... Masakra jakaś... Co to oznacza? :szok:

Miłego dnia i kciuki za rodzące - z całych sił.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry