reklama

wrzesień 2011

reklama
te osoby proszę o wpisanie obok nicka date porodu,bo juz mogę zrobić suwaczek ale ciężko mi tak szukać waszych wypowiedzi
(dziękuję)
a reszta niech zerknie czy są na liście i czy zgadzają się suwaczki
Kasia_P'85

NatusiaMa
Magada***
Mononoke
Madzik1388
Fenulka
magic290 ??????????

100 stronka:-)

kami ja po wizycie? teraz pewnie leżysz z nogami do góry;-);-)

Ja juz sie zastanawiam co tu zrobić mojej familii na obiad? ja oczywiscie na nic nie mam ochoty..

ja poproszę o dopisanie :) termin 10 września

jak czytam o niechęci do wędlin to jakbym widziała siebie w pierwszej ciąży :) teraz tego narazie nie ma. na szczęście omijają mnie mdłości :)
aniawos też nie mam pomysłu ale chyba stanie na szybkiej buraczkowej :)

Sawi a moze by tak jeszcze przy nicku wpisac date planowanego porodu bo suwaczki owszem sa b.fajne ale w sumie to nie wiadomo jaka to data za np.234 dni :) I jak juz sie zaczniemy rozpakowywac to bedzie widac kto i ile wcesniej lub o ile pozniej wyladowal na porodowce :)

Cześć Dziewczynki!Jak tam dzisiaj u Was?Ja ciągle jestem głodna:)W weekend miałam problemy żołądkowe (nawet zastanawiałam się czy to czasem nie wirus),ale dziś już jem za trzech:)mam pytanie-co wiecie o leczeniu zębów w ciąży?Niestety kawałek plomby mi odpadł przed ciążą i nie zdążyłam go zreperować.Czy mogę to zrobić teraz??

mam pytanie-co wiecie o leczeniu zębów w ciąży?Niestety kawałek plomby mi odpadł przed ciążą i nie zdążyłam go zreperować.Czy mogę to zrobić teraz??
kochana to zwykła (mam nadzieję) wymiana plomby wiec spokojnie idz. nawet gdyby musiało to odbyc sie przy znieczuleniu, to można i trzeba je stosować u kobiet w ciąży. Zestresowana mama wydziela więcej "hormonów stresu" niż jest w znieczulniu i jest to bardziej szkodliwe dla dzidziusia... Polecany do znieczuleń jest Ubitesin . Jest on praktycznie w każdym gabinecie. bolący ząb przysporzy tobie i dziecku więcej niepotrzebnych zmartwień :)
W ciąży należy szczególnie zadbać o dziąsła, ponieważ po pierwsze zmiany hormonalne powodują rozpulchnienie dziąseł, większą skłonność do krwawień ("zapalenie dziąseł ciężarnych") a po drugie często w ciąży nie chce nam się należycie zadbać o higienę jamy ustnej-różne zachcianki w nocy o północy a nie zawsze chce się wstać zęby umyć.. hihihi np. ja tak miałam ale na szczęscie nic sie nie stało.
a ha i nie wiem czy wiecie to w ramach nfz w ciąży przysługuje nam darmowe leczenie kanałowe :)
hihihi ale się na wymądrzałam

Ostatnia edycja:
reklama
Aaaaaaaaaaa!!!!!!! Było bosko :)
Jestem przeszczęśliwa i w końcu spokojna! Rzeczywiście jestem w ciąży!!!! Bo już przestawałam wierzyć!!!
Fasolkę widzieliśmy, zdjecie dostaliśmy- jest sobie spokojnie w pecherzyku i .... słyszeliśmy serduszko !!!!!!!! Mój omal nie upadł. Wrazenia niesamowite :) We mnie bije drugie serce, ma parę milimetrów, a bije!
Następna wizyta w walentynki :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry