reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

No właśnie olbas używamy na podusie i na bluzkę sobie daję... Adasiowi też daje, żeby Mu się lepiej oddychało :) Zamówiłam sobie nawilżacz, myślę, że we wtorek, środę będzie :)

Dziękuję za informację, szałwię mam, więc jak Mąż wróci to sobie zrobię inhalacje :)

reklama
Aneli ,nie martw sie brakiem objawow, to raczej jest powod do radosci ! Ja w pierwszej ciazy nie mialam absolutnie zadnych objawow i to jest naprawde bezcenne ,ciesz sie swoja bezobjawowa ciaza !!!

Cześć,
dobrze przeczytać, ze nie tylko ja się schlałam..i że dzidzi na samym początku nie szkodzi..

Ja z objawów ciązowych nic..tylko jeść mi się chce, ale sama nie wiem co..ciągle myślę o hamburgerze, kebabie, czymś ostrym i mega niezdrowym..chodze i wydziwiam..chyba musze zrobić skok na mc donalda, chociaż nigdy tego nie jem..zachcianki??anieli także ja też oprócz tgo wymyślania objawów nie mam.
paula my z Iga też na olbasie jedziemy;-)

Tylko w jednym takim programie Pani doktor sie wypowiadala zeby dzieciom duzo tych kropelek nie dawac bo moga roznie zareagowac :)
Szalwia jest the best, ja pare dni temu oddychalam ledwo jedna dziurka a teraz dwoma bez problemu ;p

A propos objawow... ja oprocz braku @ i bolacych jak 3$%^&^%@#$^$ sutkow to w sumie tez nie narzekam, te poranne "dziwnie sie czuje" nie sa jakies straszne. Jem wiecej i lepiej niz przed ciaza bo maz mnie pilnuje :D
Dzisiaj robimy sobie dmowa pizze :) Z kurczaczkiem bedzie, wlasnie zrobilam miesko.... mniammm maz bedzie robil ciasto bo ja bym pewnie zepsula :D

Mononoke wiem o tym :)
Adasiowi daję przed kąpielą na ubranko w którym będzie spał jedną kropelkę i na podusię z godzinkę przed snem kropelkę :)
Też bym sobie zjadła trochę takiej domowej pizzy :) z kurczakiem.. Moja ulubiona :)

Dziewczyny czy widziałyście film
Życie przed życiem - Film Online - VoD w Onet.pl

Jeśli nie, to polecam :)

A tutaj mój ulubiony kalendarz ciąży :)
Kalendarz ciąży: 3 tydzień ciąży - www.mamazone.pl

Jakoś dziwnie chmurzy się u nas... :(
Spac mi się chce, a Synek się bawi w najlepsze :)
Rosołek nam dochodzi, zaraz zjemy i może położy się ze mną na chwilkę :)

Hej babeczki! Wczoraj zdążyłam tylko nadrobić co napisałyście i padłam na pyszczek a dzisiaj pobudka 5.40 i do szkoły:errr: Ale opłacało się bo zarobiłam dwa zwolnienia z egzaminów:-) Ogólnie od wczoraj codziennie ok 9 rano pojawiają się mdłości, na szczęście do kibelka nie muszę chodzić ale uciążliwe to jest. W poniedziałek idę na wizytę i powiem szczerze, że się stresuję:-( Co z tymi zamkniętymi wątkami? Nie dostałam zaproszenia jeszcze :-( Idę się ogarnąć i coś upichcić bo mamy gości. Miłego popołudnia

Aneli ,nie martw sie brakiem objawow, to raczej jest powod do radosci ! Ja w pierwszej ciazy nie mialam absolutnie zadnych objawow i to jest naprawde bezcenne ,ciesz sie swoja bezobjawowa ciaza !!!

Trixi gratulacje!!!!
Zajrzałam z pewnym sentymentem na nowe wrześnióweczki no i jestem mile zaskoczona:)
Powodzenia!!!!

e: Sawi miałam zatrucie ciązowe i w czasie porodu dostałam stanu rzucawkowego, ogólnie poród miałam bardzo ciężki, ja odpłynęłam, dziecku zanikało tętno. Mój lekarz głupstw nie gada :)
Po tym co przeszłam porodu siłami natury zwyczajnie się boję... Miałam już 8,5 cm rozwarcia jak zaczęły się złe rzeczy dziać...
ja miałam również stan cięzki,powiedzieli ze jak cisnienie (przy lekach ) skoczy do 170 to będzie cięcie,i doszło do 180 ale ja się zawzięłam i parłam z całych sił i się udało,
nie możemy się licytować która przechodziła gorzej zatrucie,ale uwierz mi można rodzic wcześniej i siłami natury,poczytaj sobie w necie wypowiedzi dziewczyn i też rodziły sn ale musi odbyć się poród wcześnie,
ja miałam baaardzo wysokie ciśnienie i bardzo dużą ilość białka w moczu.
ale pociesze cię że zatrucie ciążowe w większości przypadków jest tylko w pierwszej ciąży (to wiadomość dobra i dla mnie)

ja już posprzątałam,kapustke gotuję na gołąbki żeby na jutro mieć obiadek
córka z mężem poszli spać,a jak wstaną to ja pójdę na godzinkę kimać

Hejka Dziewczynki :-)
Dzisiejsza noc o niebo lepsza od dwóch poprzednich, ale może nie powinnam o tym pisać, żeby nie zapeszać ;-) Co prawda Oliś obudził się z wrzaskiem o 2, ale jakoś około 3 zasnął i spaliśmy do 9 :-) Nawet Młoda się zlitowała i dała tatusiowi do 7 pospać, dopiero o 7 ją do łóżką wziął i spała dalej :-)
Paula Ty się nic nie bój, bo będzie dobrze :-) Innego wyjścia po prostu nie ma :-) Wiem, że te kalkulatory zupełnie inaczej liczą, bo jak sobie z kalendarzem liczyłam to równe 40 tygodni też mi właśnie 11 września wychodziło :-)
Koleżanki nauczycielki współczuję Wam szczerze, mi brak cierpliwości do dzieci ;-) Do swoich mam cierpliwość, ale do cudzych to ciężko z tym :-p
Młoda przysypia mi w jumperze (i dobrze, sama się zdrzemnę :-p ), a Olisiński też śpi, ech jaki luzik :-D

reklama
Mononoke u nas jeżeli chodzi o pizze to ciasto robi tylko mąż (ja mogę tylko składniki pokroić),a on siedzi i gniecie pół godziny drożdżowe :-)

sawi u mnie w poprzedniej ciąży stwierdzili małowodzie , mam nadzieję,że tymrazem będzie ok.

Do góry