reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

Och nie... Jak cuudownie sie mieszka z przyszla tesciowa... :baffled::baffled::baffled:
Bylam dzis na kontroli z malym zeby go zwazyc, bo malo przybieral, a musze sie pochwalic ze przez tydzien 400 gram mu doszlo :-) wiec fajnie.
A co do matki mojego M to... jak przyjechalam od lekarza to od razu pytanie czy mowilam lekarzu o kolkach i o tym ze malutki czesto placze... jeny, bo sobie czasami zaplacze jak jest glodny to od razu, ze ma kolki i ze za czesto placze... ehhh... :no:

Za 2 dni juz moj babelek bedzie mial miesiac, ale to szybciutko zlecialo :)
Budzi sie raz w nocy i czesto nad ranem, ale pamietam jak moj M mowil ze jak ja spalam, a on trzymal reke na moim brzuchu mniej wiecej w tych godzinach co teraz sie budzi nad ranem Robercik to tez sie w brzuszku ruszal jak byl u mnie :-)

:happy: pozdrawiam wszystkie mamusie :happy:

reklama
Hej hej! U nas juz zaczyna sie dziac :-D Mlody dokazuje, dzis rano np od 9 do 13 ciagle cyc na zmiane, 5 razy karmilam mlodego, a on ciagle szukal cyca. W koncu dalam mu MM bo juz nie wiedzialam co jest grane. Wsunal cala butelke i zapadl w sen:rofl2:. Nocki leca bardzo dobrze, srednio 2-3 pobudki, jedynie spanie nie bardzo bo po jedzonku, oczy jak 5 zl i spac sie nie chce, wiec maly laduje z nami w lozku niestety... Ale wczoraj probowalam wstawac do niego jak zakwilil bo smoczek wypadl i tak chyba po 10 razie skapitulowalam bo juz mi oczy sie same zamykaly. Takze konsekwencja nie jest moja mocna strona.
Jutro jedziemy na wizyte u pediatry. A tak poza tym to wnerwia mnie juz siedzenie w domu... Gdyby byla ladna pogoda moglibysmy troche pojezdzic, a tak to siedze i sie nudze, mam dosc tych 4 scian.

Kochane - chciałam się pochwalić,że moja Sophie pozwoliła mi dzisiaj pospać :tak: Jak usnęła o 21.30 - tak spała do 4 rano, wypiła mleczko i dalej spanko - do 8. Czuję się jak nowo narodzona :-) No i uwielbia smoczka - dla mnie to nowość - ale miała ogromna potrzebę ssania - stąd te karmienia co 2 godziny - później się ulewało, brzuszek bolał - a teraz pocmoka sobie troszkę i cudnie zasypia. Chłopcy nie cierpieli smoczków i nigdy ich nie mieli... No ale każde dziecko jest inne i mam nadzieję, że nie popełniam jakiegoś strasznego błędu.

A my dzis pojechaliśmy do lekarza, bo mały strasznie rano się ulał/wymiotował mlekiem, raz nawet podbarwionym na różowo, do tego jest bardzo niespokojny i mnie się to udzieliło, aż zaczęłam nad nim płakac,że nie jestem dobrą matką i napewno robię coś zle,ze on tak cierpi. Na szczescie przyszla moja mama i podtrzymala mnie troszke na duchu i zajela sie maluszkiem.
No i pani doktor zbadala Karimka i powiedziala,ze zaczniemy do zmiany mleka na antyrefluksowe, jeśli jednak to nie pomoze, to trzeba bedzie skierowac maluszka do szpitala i tam przebadac:(.
Mleczko zakupione, pierwsze karmienie już było i maluszek nie dosc,ze zjadl tyle co powinnien, to jeszcze powisial na cycu, a potem byl potulny i bardzo grzeczny, a i co najwazniejsze poki co nic sie nie ulalo, pfu pfu
mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej. choc nocki mam ekstra bo jak zasnal wczoraj o 23 to do 2-30 spal, nastepna pobudka o 5-30, a potem juz 0 7ej ale to dlatego,ze zwymiotowal mleczko.

Mam chwilę wolnego. Młoda śpi. Wypadało by mi ją wykąpać ale jakoś mi się samej nie chce. Czekam jak M wróci z pracy choć obawiam się że będzie zmęczony.

Dziś zrobiłyśmy sobie 2 godzinny spacer. Wychodzę ze sklepu a okazało się że przeszła ulewa. W sklepie młoda cyrki robiła. Ludzie to zapewne myśleli że ją ze skóry obdzieram. Ale dzięki temu nauczyła się trochę ssać smoka. Zawsze to jakaś rezerwa w jej histerii.

Bluetooth oni zrobili edytor trochę jak w Windows Office. Możesz też używać skrótów klawiaturowych i tak np. ctrl +B daje pogrubienie, ctrl+I daje kursywę, ctrl+U daje podkreślenie jeszcze raz naciśniesz to samo to deaktywuje daną funkcję. Nie musisz klikać myszką. Spróbuj czy u ciebie działa. Jak dla mnie ułatwienie.

Ellsi mój mi wczoraj taki cyrk urządził w sklepie i musiałam expresowo robić zakupy,latałam między półkami i wrzucałam do koszyka expresem,bo mały nawet smoka nie chciał załapać i prół się nie miłosiernie.Ech nie lubie tego jak wszyscy się patrzą jakbym nie wiem jaką u krzywdę robila:no:
Małego wykapałam o 20-ej ,dałam cyca i ładnie mi zasnął
No i w zła porę napisalam,właśnie mi się obudził i zaczyna się :-p

sklepowe wyjce najlepsze są:sorry:

Klaudia jak zasnęła po 16tej w wózku tak śpi do tej pory (nadal w wózku, po powrocie do domu jej nie rozpakowywałam, jedynie odkryłam i czapę zdjęłam), chyba przydałoby się ją obudzić, ale póki co się nie udało smyraniem;-)

kasiula dzięki:-) śniegu nie ma, więc korzystam:tak: jak będzie ślisko to zobaczymy jak to będzie, ale pewnie na zimowe spacery po parku będzie wygodniej niż z wózkiem
Bluetooth podpowiesz jakie to sztuczki? podpowiem fotografowi;-)

kachasek
kupiłam taką CHUSTA KIESZONKA CD Z INSTRUKCJĄ (1855259561) - Aukcje internetowe Allegro narazie się tym pobawie, a jak sie uda z tym szkoleniem to potem na jakąś wiązaną się zdecyduje. Troche szkoda że teraz zima idzie, nawiosne już niezłe klocusie będa do noszenia.

moja zasneła jakoś po 21:30 a ja sprzątam i ogarniam dom, na chwile usiadłam zjeść coś i zajrzeć do was.
nie mam już sił oczka mi się kleją :(

reklama
obudziłam po 21, teraz nie spi, przysypia na rękach, wali kupy i w nosie ma konkretne spanie;-) Magda ale do tej 16tej prawie nie spała od rana, pół godz pospała, cyc, rozglądanie się, cyc, drzemka i tak w kółko
asia mam tą samą:tak: tylko rozmiar inny ;-)

dziewczyny, mam do was prośbę, nigdy tego nie robiłam, ale tym razem zrobię;-) tu jest link do mojego projektu chusty Projekt chusty do noszenia dzieci o nazwie 'Eksplozja koloru'. - LennyLamb.com jak wam się podoba, kliknijcie, że lubicie :-D dzięki:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry