reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

Nalka, moj robi kupke praktycznie o pieluszke, az zadzownilam dzis do poloznej czy to normalne i powiedziala ze do 8 kupek na dobe jest ok. Ale my to jestesmy na MM, a nie wiem jak u Ciebie.

reklama
Moja też jakaś niespokojna dzisiaj, zasnęła dopiero o 13 na spacerze, pospała 2,5h i koniec. Chociaż teraz leży w łóżeczku już chyba z 30min.- wcześniej jej się nie zdarzało..tak samej leżeć, bo trzeba ją zabawiać..teraz patrzy się na miśki z "pseudo" karuzelki doczepionej do turystycznego łóżeczka...

Bluetooth... uwierz mi gdybym miala wybor wyprowadzila bym sie stad... :nerd:. Ona lubi tez sobie wypic, ostatnio na slubie kuzynki mojego M., jego tata wrocil o wlasnych silach, a jego matke musieli prowadzic... w tygodniu takze lubi sobie wypic (w szafce musi stac zawsze wodeczka, albo piwko) i na wypadach do rodzinki, ale nie mojej tylko mojej drugiej polowki. Nienawidze jak ona sie nachyla, albo bierze na rece mojego synka, a jej z papy czuc ten smrod alkoholu albo papierochow, wrrr.... jestem zla synowa? :confused: Ehh dobrze ze moj tyle nie pije tylko max. 3 piwa w tygodniu, a czasami zadnego :-).

Wiecie co jak juz sie zale to kiedys tesciowka przy 2 ciotkach ze strony M. powiedziala "Maly nie placze przy mnie, a jak mame zobaczyl to plakal":baffled::confused::baffled: Wszystko we mnie chodzi jak ona bierze malego na rece, ale to nie tak normalnie go nosi, tylko przytula do piersi jakby byla jego matka... a ja mam takie dziwne moze przekonanie ze w ten spodob powinny tylko mamy i tatusiowie dzieci tak robic a nie babcie, czy ktos inny... Kiedys powtarzala "Jak tam moje dziecko?".............. :baffled:

Wczoraj pokazalam tesciowej stopki mojego malego, mowie zeby zobaczyla jakie slodkie sa, a ona na to: "O Boze jakie duze stopy ma" :crazy:. Wiecie co ze zlosci przed chwila zmierzylam mu i ma 8 cm, to tak duzo? Ile maja Wasze bobasy?

ja bym jej powiedziała wprost, ze nie życzę sobie żeby podchodziła do dziecka jak jest wypita i przepalona fajkami :wściekła/y: to Twoje dziecko i masz prawo się odezwać, jak będziesz bierna to ona zawsze bedzie Cię tak traktowała....niestety.

co do wielkości stopek...faktycznie dość duże ;-) ale tym się nie przejmuj, widocznie taka jego uroda :tak:

musze powiedziec ze uzywamy teraz pieluch dada z biedronki i jakos nam nie sluza. Nie wchlaniaja tak jak pampersy i czesto cos wyleci bokiem, dlatego wiecej ich nie kupimy. A w ogóle to nie wiem czy to jest normalne ale caly czas ostatnio maly robil ok 5 kupek na dobe a przez weekend praktycznie co karmienie i nie wiem skad taka nagla zmiana..

spróbuj pieluch z rossmana babydream - są po 2 sztuki nawet do kupienia na próbę - ja kupiłam, nawet ok i są chwalone przez mamy, nie wyglądają gorzej od pampersów i chyba taniej wychodzą niż Dady z Biedronki. Sprzedawczyni w rossmanie mi polecała je, mówiła że szał jest na te pieluszki i czasem nie nadążają ich zamawiać. Ja mam jeszcze 3 mega paki pampków bo podostawałam ale jak się skończą to kupię te babydream.

Co do kupek to na MM mogą być co karmienie, na piersi może nie być nawet do tygodnia lub może być do kilku dziennie. Kupki to nie jest taka prosta sprawa :-D

klementyna, nalka ja dostałam na próbę te Babydreamy z Rossmana i powiem szczerze, że są trochę watowate...aczkolwiek uważam, że nie są najgorsze i cena bardzo przystępna :tak: no i lepsze od Huggiesów na przykład. Jakoś dla takiego maluszka wolę na razie Pampki ale myślę, że jak będzie większy to na pewno kupię nie raz.

Hehe my mamuśki to mamy zawsze jakieś problemy no nie? :-D kupki, siuśki, bekanie... :-D

Hej
Nie nadrobie was niestety.
Nie mam czasu ostatnio na neta bo jednak trójeczka +mąż skutecznie kradną miczas dla siebie.
U nas sie wszystko wyklarwoało.Malutki jest grzeczniutki i kolki już zarzegnalismy na dobr aczkolwiek jak mu sie gazy nazbieraja to zanim je wypruka to się wierci i czasem ten sen niespokojny no ale nie płacze nam już prawie wcale.I nawet juz potrafi zostac z babcią czy starsza siostrą a ja moge sobie wyjść do sklepu czy ostatnio do ginekologa na wizytę mogłam wyjść i nie było mnie godzine i mały był grzeczniutki.
Nocki sa coraz fajniejsze bo ostatnie dwa dni wstawałam do niego tylko dwa razy:-D
A dzisiaj mi całe popołudnie spi z przerwami na cycusia:szok: oj oby mi nocki nie zarwał:nerd::nerd:
My już też zchodzimy z rozmiaru 56 i nosimy 62.
Ja kombinezonu na zime nie kupuje bo mam bardzo ciepły spiwór do wózka i nosidła więc wystarczy nam taki cieplejszy polarowy lub kurteczka.
Nanusia mój smyk jeszcze miewa tenodruch ale zauważyłam że nie jest już taki silny jak kiedyś także chyba zaczyna zanikać u Bartka.
Wrześniowa jejku baaardzo się cieszę ze Wojtuś robi się grzeczniutki a Ty juz taka zestresowana i zmeczona nie ejsteś.WSPANIALE!!!!
Blluetooth mój synek po szczepieniu nie miał żadnych objawów więc pewnie twoja panienka równiez dobrze zniesie ;-)

my dzisiaj po szczepieniu, bałam się strasznie, ale nie było tak źle...teraz Franus spi i mam nadzieję nocka minie dobrze
z kupami tez coraz lepiej chyba po zmianie mleka z bebilonu na bebilon 1 Ha, tak nam zaleciła lekarka i dziś 4 kupki
ahha i mój klocuś waży już 5700:-)

Bluetooth – widzę że Twoja mała jest takim łobuziakiem jak mój Kamiś… on także daje czadu na całego. Nie śpi od 6:00… Przysnął tylko na chwilkę w leżaczku i na spacerku… Cały czas jednak płacze i marudzi.. Aż się boję nocy… No i faktycznie nic nie da się zrobić… masakra jakaś…
Współczuję snów i wahań nastroju związanych z hormonami… z czasem jednak kiedyś to minie… ;)
Karo – współczuję… w takich momentach jak czytam np. Ciebie to cieszę się że nie karmię piersią. Przepraszam za egoizm…;) Teraz męczę się z Kamisiem a gdybym do tego karmiła piersią… jejku… Wyobrażam sobie co czujesz słonko…
[FONT=&quot]782651653- [/FONT][FONT=&quot]współczuję teściowej – moja ex teścicha była tez taka wredna. Do wszystkiego się wpier… wredny typ… Na szczęście obecna to anioł ;) Serce postaw się… nie możesz wiecznie dać tak sobą pomiatać. Ona czuje się Bogiem a Ty? Widzę, że nie masz zbyt dużej siły przebicia i teściowa jest wyraźnie górą… Proszę zrób to dla siebie maleństwa – nie pozwól sobie na to. To Ty jesteś matką nie ona. Docinaj jej tak samo jak ona Tobie. Zobaczy że ma przeciwnika równego sobie ;)[/FONT]
[FONT=&quot]Wrześniowa[/FONT][FONT=&quot] – ale się uśmiałam hi hi fajnie napisałaś – „[/FONT]my mamuśki to mamy zawsze jakieś problemy no nie? kupki, siuśki, bekanie...”Żebyś wiedziała – to teraz tematy na topie hehehe A nie dawno pisałyśmy o brzuszach ;P
Nanusia – tak mój Kamisowaty także ma odruch moro jak się tylko wystraszy lub cosik mu się śni…
Magda – ależ Ci dobrze… no no taki grzeczny synuś ;)
Kasiula – super że wszystko dobrze po szczepieniu ;)Obserwuj teraz dzieciątko trzy dni i będzie super ;)
[FONT=&quot]Kamiś robi jedną kupkę na 3 dni – karmimy mlekiem zastępczym…[/FONT]
[FONT=&quot]Chciałam nadmienić że ten łobuziak od 6:00 do 20:00 dawał czadu i pokazywał na co go stać… Jejku czasem mam dość i opadają mi ręce… Brak cierpliwości też mnie dopada… Ech…[/FONT]

reklama
No niestetym moja co prawda do wieczora byla juz grzeczna ale potem to sobie odbila. Ciekawe jak zasnie teraz po jedzeniu. Na razie spi mi na cyckach ale jestem pewna ze jak tylko poloze ja do lozka to zacznie szalec :baffled:
782651653 szczerze wspolczuje sytuacji i mam nadzieje ze kiedys bedziesz mogla sie jej postawic, zabronic sie zblizac w takim stanie i walczyc o swoje dziecko bo faktycznie wcale sie nie dziwie ze nie chcesz aby tesciowa go brala na rece i w ogole miala z nim kontakt.
nanusia moja tez ma odruch moro i to dosyc czesto, nie tylko jak sie przestraszy
mambusia wiem ze chcesz zawsze dla innych dobrze ale nie sadze zeby latwo bylo sie postawic osobie uzaleznionej od alkoholu u ktorej sie mieszka. 782651653 z tego co rozumiem mieszka z tesciowa i mezem wiec to utrudnia sprawe, bo nie masz mozliwosci odseparowania sie fizycznego od tego typu ludzi. Mam jednak nadzieje ze jakos uda sie to rozwiazac i mysle ze tutaj powinien najbardziej pomoc jej maz ktory powinien wlasnej matce zakazac kontaktow z dzieckiem jesli jest wypita. Nigdy nie bylam w takiej sytuacji i moge sobie tylko wyobrazic jaki to koszmar mieszkac z takim czlowiekiem jak jej tesciowa ale innego rozwiazania jak to nie widze.
nalka ja karmie tylko MM i moja robi max 1 kupe dziennie a tak z reka na sercu to 1 na 2-3 doby i ponoc to jest normalne przy karmieniu butelka, przynajmniej tak twierdzi moj pediatra i polozna. Widze wiec ze co kraj to obyczaj bo klementynka ma inne zdanie na ten temat.
magda, wlasnie ostatnio zastanawialam sie co u Ciebie. Zawsze bylas obecna a tutaj nagle zniknelas. Dobrze ze wszystko jest w porzadku tylko po prostu czasu bylo brak :-)
kasiula dobrze ze po szczepieniach wszystko ok.
aniawos witaj w klubie :-) mam nadzieje ze mala juz sie wyszalala i jest spokojna.
Ja zbieram mala z cyckow i idziemy spac....przynajmniej mam taka nadzieje :crazy:
Slodkich snow wszystkim malym i duzym :-)

Do góry