reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
A ja pulmexu nie mogę stosować na plecy i klatkę piersiową u Dominika bo od razu skóra robi się czerwona jakby podrażniona a Dominik chce wszystko z siebie zerwać i płacze. Musi być uczulony na coś co w niej jest. Jak miał kilka miesięcy nie było problemu jak go posmarowałam a teraz jak jest starszy nie mogę. Za to nacieram go na noc spirytusem jak jest chory. A pulmexem ewentualnie stópki.

Byłam wczoraj z Marysią u chirurga z tym pępuszkiem i stwierdził, że to ziarniniak. Kazał go tylko często przemywać spirytusem aby przysychał. A teraz jak czytam o tym w internecie to ponoć się to traktuje lapisem albo wypala azotanem srebra. I to wszystko trwa kilka tygodni. Martwię się trochę bo jak to będzie długo trwało to czy ta jej przepuklinka się do tego czasu nie zrobi większa.
On o lapisie też wspomniał ale powiedział, że to jest za mocne dla takiego maleństwa i kazał tylko spirytusem oczyszczać. O wypalaniu wcale nie wspomniał.
Teraz to się zastanawiam czy dobrze zrobiłam idąc do tej przychodni. Może trzeba było jednak poczekać do poniedziałku i iść do przychodni przyszpitalnej. Tylko, że tu też niby przyjmują lekarze ze szpitala i to z Centrum Zdrowia Matki Polki. Za dwa tygodnie idę na kontrolę do innego lekarza bo tego nie będzie, zobaczymy co on powie.

hm, ciekawe... zaczyna mi się wilczy apetyt, jem i nie mogę się najeść - Żanetka pisała że jej się tak zaczęło w przeddzień porodu. poza tym kręgosłup mi umarł w nocy. niby 5 dni jeszcze ale no nie wiadomo, bo te objawy mnie trochę niepokoją...chyba obserwację zastosuję.

no i ciekawe jak tam Maluszek, może już ze swoim maluszkiem? ;)

rany, no boję się trochę...

hej wpadam tylko na chwilunię.
Wczoraj wróciliśmy ze szpitala, Izunia jest cudowna , a ja lekko obolała, ale warto było. Dziewczyny nie ma się co bać !!!! To niesamowite jak wiele szczęścia i radości daje taki maluszek. !!!!

Ayni - powodzenia :)

A ja zaczynam mieć doła, bo jestem przed terminem, a tu telefony odbieram że jeszcze nie urodziłam, nosz... Są ludzie i taborety :-D:baffled::confused::dry::no::wściekła/y::-D

oraz są ludzie i klamki :D

Witam :-) ja juz rozpakowana:-D:-D 11 wrzesnia o 7.20 przyszła na swiat nasza gwiazdeczka z waga 3360 i 57 cm i 10 punktow ...porod przemilcze bo był koszmarem :szok::wściekła/y::wściekła/y: dzis wyszłysmy do domku:-)

to super, że już po ;)
ja już poród wymazałam i pobyt w szpitalu w trakcie wymazywania

widze mamuśki ze nie tylko mnie tak zaceriowali :((( peklam do samego odbytu w srodku boli ze usiasc nie moge ale mialam krwiaki w srodku i czyscili mnie przez ponad pol godz , powiedzcie jak dlugo leci taka mocna krew?? bo nie wiem jaki zapas podpasek zrobic

ja przez 4 doby miałam podkłady poporodowe
u mnie mija 2 tygodnie i nadal muszę nosić podpaski
choć czytałam, że krwawienie do 7 dni, a potem brązowe plamienie

Ciekawe jak tam u Maluszka...

dobrze, ze nie jestem sama jeszcze do porodu...

:) nie ma to jak się pocieszać
trzymam kciuki żeby szybko poszło

hm, ciekawe... zaczyna mi się wilczy apetyt, jem i nie mogę się najeść - Żanetka pisała że jej się tak zaczęło w przeddzień porodu. poza tym kręgosłup mi umarł w nocy. niby 5 dni jeszcze ale no nie wiadomo, bo te objawy mnie trochę niepokoją...chyba obserwację zastosuję.

no i ciekawe jak tam Maluszek, może już ze swoim maluszkiem? ;)

rany, no boję się trochę...

u mnie wilczy apetyt zaczął się po 19, a o 2 odeszły mi wody :D

hej wpadam tylko na chwilunię.
Wczoraj wróciliśmy ze szpitala, Izunia jest cudowna , a ja lekko obolała, ale warto było. Dziewczyny nie ma się co bać !!!! To niesamowite jak wiele szczęścia i radości daje taki maluszek. !!!!

super, że już jesteście w domku
cały ból i nieprzyjemności szybko się zapomina przy naszych maleństwach :-)

Witajcie;-)
Z góry przepraszam że tak tylko o sobie ale musze sie gdzies wyzalić..Byliśmy wczoraj z malym na odciąganiu tego krwiaczka, i od tego czasu mały byl strasznie martkotny, poplakiwał tak jakby go coś bolało, wieczorem przy przewijaniu okazało się że jedno jąderko mu się powiększyło( wygląda na wodniaczka, co podobno jest normalne u wiekszosci chłopców i samo sie do roku czy dwóch wchłania) Ale najgorsze że i temperatura mu wzrosła cały czas miał ponad 37 stopni..niby nie gorączka ale stan podgorączkowy i widać że coś jest nie tak.. i teraz nie wiadomo czy przypadkiem nie doszło do jakiejś infekcji w trakcie wyciągania krwiaczka...była wieczorem u mnie kuzynka któa medycyne studjuje, osłuchała małego przebadała i tu wszystko ok, tylko te objawy.. cała noc jak na szpilkach co chwile mierzenie gorączki czy nie rośnie ale nad ranem na szczescie zaczeła spadać, i mały się żywszy zrobił, nie widać by coś go już bolało.. ale mierze mu gorączkę a ma ponizej znowu 36.. już nie wiem co robić, a z drugiej strony mierzyłam sobie sama tem i mi też 35.5 wyszło na 3 różnych termometrach, mojemu M też nie najwyższa bo 36.. więc może i przez pogode.. sama nie wiem:wściekła/y: Jestem przerażona... do położnej dzwoniłam i kazała czekać i mierzyc temp. a że te jąderka to normalne, dziwne tylko że wszystko tak w jednym dniu się zaczeło dziać. Powiedziała tez ze do szpitala nie ma co jechać bo nas odeslą jak nie ma temp. i każą obserwować.. Pozostaje chyba tylko jechać gdzieś prywatnie dla świętego spokoju...Już sama nie wiem co robić...:-(

reklama
Ja też dziś tylko o sobie. Dziewczyny też proszę o wybaczenie ale i zrozumienie, bo dalej walcze z twardą piersią. Dzwoniłam do położnej, stosuje wszystkie rady, masuje pod prysznicem, odciągam, przykładam kapustę i jak na razie nie ma poprawy - jest nawet gorzej. Bo wcześniej dawałam małemu pierś, a teraz brodawka zrobiła mi się bardzo gruba, spuchnięta i nie leci prawie nic - praktycznie nic. Jedyne co położna mi powiedziała, to że robić tak dalej. Tylko, że teraz została mi tylko jedna pierś do karmienia i myślę, że na długo ona Małemu nie wystarczy niestety :-(. Musiałabym się zaopatrzyć w jakieś mleko na wszelki wypadek, ale nie mam pojęcia jakie. Doradźcie mi jakie mleko kupić dla Małego. Z góry dzięki.
Sorki dziewczyny, że nic więcej nie napiszę, ale cały czas latam z tym cyckiem i podłapałam strasznego doła przez to:-(:-(:-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry