Lotka - mozesz panadol + masaze, proponowalabym wziasc pare sesji masazy robionego przez masazyste, a pozniej M moze cie masowac, no i w nocy spac bez poduszki, ewentualnie memory foam podusie sobie kupic. Ja mialam ten problem po pierwszej ciazy, teraz od samego poczatku zadbalam o to i jest ok. codziennie wieczorem M masuje mi najpierw całe plecy 5min - to jest rozgrzewka dla miesni, a pozniej masaz przechodzi od wysokosci łopatek az po sama szyję i tak 10 min, nie trzeba mocno uciskac bo mozna krzywde zrobic, wystarczy rozgrzewac dłońmi. Mozesz jeszcze wykonywac cwiczenia na bolący kark, aby wzmocnic mięsnie karku - napewno znajdziesz jakies w necie. Dolegliwosci powinny ustąpić po paru dniach.
U nas nocka super, mała znowu przespala 5h - tykl padnieta wieczorem byla na maxa, cos jej nie pasowalo wczoraj zeby w dzien pospac i tak tylko drzemała sobie po godzince, a pozniej aktywna na maxa, oczywiscie najlepiej na rekach u mamy, nawet na spacerku srednio pospala

co zazwyczaj dzieci spia.
Pomalu chcialabym sie wybrac na jakies zakupy, tylko bije sie z mysla czy jeszcze nie jest za wczesnie dla 3tyg maluszka na taki wypad do sklepu - bo tam skupisko bakterii itp, a z drugiej strony dziecko pod kloszem nie ma co trzymac. Nie wiem kurcze sama, chyba sie jeszcze wstrzymam.
Monaliza - cieszę sie ze pomogło, słyszalam dzisiaj w radiu ze maja obciąc benefity (kyrde kwak!!!!!) nie zaleznie od tego ile masz dzieci ma wynosic 100e!!!! - chyba ich p.......!!!!! Mam nadzieje ze ta ustawa nie przejdzie bo ludzie wyjda na ulice.