reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!!!
Monaliza jak mój Kacper miał katar w wieku 3 tygodni, to lekarz zapisał mu jakieś krople, kazał odciągać, i psikać tą wodą morską.
Mamy karmiace tylko butelką! Ile lekarz kazał wam podawać witaminy D? Tu mi dali takie tabletki, witamina D+fluor, i nie mam zamiaru tego dawać, Mój tata przywiózł mi z Polski takie kapsułki z witaminą D VITA D, tylko nie wiem czy dawać, czy nie? W mleku którym podaje jest w 100g 6,8ug, i nic nie kumam. Zalecane jest 10ug??????????????????????? Help!!!

Mam propozycję do nowego wątku:-) Może założymy wątek Nasze dzieci u lekarza? Teraz to chyba bardzo istotne? Będziemy mogły sobie porównywać wagę, i znaleźć nowości co lekarze wymyślaja:-)

reklama
anusienka1986 wiesz co to na prawdę zależy często od dnia .. u nas koprem jest tak ze sie pręży ale nie kwili przy tym i dobrze mu wtedy idą bączki, razej często się pręży ale tak bez kwikania i wtedy już to raczej jest bezbolesne dla niego bo jak mi lekarka tłumaczyła - dla takiego malucha to wysiłek pościć bąka a co dopiero kupsko i będzie sie przy tym prężył ważne żeby nie wrzeszczał z bólu. Wczoraj jak walną kupsko to tak na prawde tylko ciut pokwilił przy tym ale bez awantury :tak: i tak jak pisze Risia zaóważyłam problem z witaminą K daje co dwa dni i co dwa dni żeby podać mu choć trochę tej dawki - trudno przemęczymy ...

Bardzo zróżnicowana Twoja dieta ... Z jednej strony to super z drugiej może coś w tym jest.. ja niestety nie mogę jeść ani pieczonego ani smażonego mięsa jem tylko gotowane malemu jest lżej po smażonych i pieczonych był problem. Ja na Twoim miejscu bym nie odstawiała wędliny a prędzej ser żółty jest bardziej ciężki i słyszałam ze cytrusy - jak kiwi nie najlepiej działają na smak mleka co może denerwować dziecko, u mnie problem pojawiał sie jeszcze jak zjadłam za słodki dżem wtedy tez bolał go brzuszek i tera jak jem dżem kłade sobie odrobinkę jesli jest bardzo słodki ...

W szpitalu mówili (położna środowiskowa też), że jak dzieć jest tylko na cycu, to podajemy wit. K i D, a jeśli tylko na MM, to nie podawać w ogóle wit. K, bo wystarczająco jej jest w MM.
A co do wit. D mam wpisane w książeczce zdrowia, że 400 jednostek na dzień. I nie ma tu adnotacji, żeby inaczej było przy cycu a inaczej przy MM.

No właśnie Awersja! Ale przecież w sztucznym jest już witamina D:baffled: A wiem, że za dużo tej witaminy to też nie dobrze. Co do K to faktycznie też nie trzeba podawać przy sztucznym. Ja to nawet przy cycu nie podawałam, przy Kacu, bo nikt mi nie powiedział, że trzeba, a w książeczce nic nie ma! Dopiero tu czytam o jakiejś witaminie K. Moi starsi chłopcy też nie dostawali. Tyle co zastrzyk w szpitalu.

axarai, mój syn jest na mm (Hipp bio combiotik) i mam podawać witaminę D, mam tą samą co Ty w kapsułkach, położna mi mówiła że niedługo może i tak być za mało bo jest jakiś taki etap ponoć że tej witaminy D mega dużo trzeba i mimo że jest w mm i w kapsułkach to nie zawsze wystarcza jak jest intensywny wzrost, więc ja podaję. Wit K mam nie dawać ale dodatkową wit D mi kazali bezwzględnie dawać. szczególnie w okresie jesienno - zimowym.

Axarai, ja daje co drugi dzien te kapsulki Vita K + D ale my mieszani wiec nie wiem czy pomoge...

a u nas poki co lepiej, maly spi wiecej niz 2h po moim mleku i to jest nasz maly sukces :)

Dziewczyny, czy Wasze maluszki tez maja takie jakby czerwone znamiona z tylu glowki? moj synek ma jeszcze takie na prawym oczku na powiece i nie wiem co z tym zrobic. z oczka nie schodzi myslalam na poczatku ze sie podrapal ale nie jednak. czy powinnam isc z tym do pediatry? no i zauwazylam ze ma powiekszone cycuszki ale to nas pediatra uprzedzila ze tak czasem jest na MM.

no i zaczelam dawac malemu herbatke z kopru wloskiego hippa + masaze i jest nieco lepiej wczoraj 2 kupy :)

MARTUSIA powiększone cycuszki i u nas i to minie a powód to hormonki nasze które nabyli chłopcy w brzuszku ;)
AXARAI u mnie tak samo nie podawałam i nie podaję wit.K a na cycusiowi ;) wit.D tak...
MONALIZA zdrówka

Dziękuję Kobitki za odpowiedź. No to podałam jedną kapsułkę:-) Mój M dziś zadzwonił, że dzwonili od lekarza, że wizytę z małą przesuwają mi na 24 na 17!! Super, M pójdzie ze mną, i nie będę musiała się produkować:-D
KasiaP jedną kapsułkę dziennie tak? Jak coś lekarz będzie zmieniał, to daj znać:-)
Future no to dobrze, że już w domku!!! Zdjęcie Malutkiej z kotkiem rewelacja!
Patrysia, no mały chyba zadowolony:-) Dobrze było? To ubieranie najgorsze!
Wlejać zdjęcia, wklejać! Zobaczcie jaką mamy piękną galerię zdjęć naszych Skarbów! Tak sobie będziemy wklejać jak ślicznie rosną:-D
Mafu nasz długowłosy przystojniak na zdjęciu w koszuli wygląda jak roczniaczek:-D

Ostatnia edycja:
reklama
No ja spocona jestem zanim wychodze :D na spacerku podobało mu się oj tak że za długo nie miał otwartych oczek bo zasnął i tak spał że nawet przenoszenie rozbieranie nie rozbudizło i dokończył drzemkę w łózeczku :D

FUTURE super masz dzieciaczki:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry