reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Tz pojechał z rodzicami na cmentarz do Jastrzębia a ja z młodym zostałam bo się już do auta nie zmieściliśmy ;-)
jak wróci to przejdziemy się na tutejszy cmentarz (nie mamy w Żorach swoich grobów), ale tak symbolicznie pod jakimś pomnikiem znicz się zapali...

na obiad zapiekanka z makaronu i kuraka :tak:

dziś zauważyłam,ze junior ma jakby wysypkę na głowie, boję sie,że to od czapeczki (zakładamy żeby uszka nie odstawały) :no: a na policzkach jakby schodziło...ja od początku daję Bebilon Comfort więc raczej nie od mleka a piersią nie karmię więc nie od mojego żarełka....
niestety nasza przychodnia czynna dopiero od wtorku a w czwartek mamy wyznaczoną wizytę na szczepienia i usg bioderek więc chyba nie ma sensu iść wcześniej...

mam pytanko jak sie goicie tam na dole-pytam mamy po sn, bo mnie się coś zaczęło ślimaczyć i szczypie i mam takie wrażenie, jakbym miała belkę między nogami :no:, masakra a w dodatku jak sobie obejrzałam moje szycie to wyszło na to,że mam jakieś "mięsko" na wierzchu i mi przeszkadza w codziennej toalecie i nie wiem jak to będzie w kwestii "bzykanka" :wściekła/y:
lekarz, który mnie szył ma już komplet na cały listopad więc do niego idę w grudniu i chyba wcześniej prywatnie skoczę bo się martwię czy nie trzeba będzie jakiegoś zabiegu :wściekła/y:

reklama
STOKROTKA my to prawie sąsiadki jesteśmy :) Ja z Orzesza :D Co do gojenia tam na dole to u mnie było super bo nie byłam nacinana. Miałam 3 szewki, bo w środku zrobiły mi się dwie dziurki, no i na wejściu pochwy 1 jak lekarz stwierdził właściwe zbędny, ale zrobiony tak dla kosmetyki. Ile dokładnie jesteś po porodzie, bo w suwaczku nie widać?:) Sądząc po Twoich objawach, to może być jakaś infekcja - radzę śmigaj do lekarza, do grudnia to zbyt długo czekać.

Stokrotka właśnie co Ty masz za suwaczki! Usuń te co masz, i wklej nowe, wtedy nie powinno pokazywać błędu, i zawsze BB code.
Ja miałam 3 sn, po pierwszym dużo szwów, krwiak taki na tym, że położna nie mogła szwów ściągnąć, i wyłażące ze środka nitki przez pół roku jeszcze. Po drugim mało szwów, ale jak przyszła położna ściągnąć szwy, to powiedziała, że ktoś mnie na okrętkę szył, masakra! Po trzecim, 3 szwy, jak położna ściągała, to nawet nie czułam kiedy, i ogólnie rewelacja. Co do mięska, cóż, niestety może tak wyglądać, może ciągnąć, bo szwy w środku dłużej się rozpuszczają. Co do "bzykanka" to coś poślizgowego i będzie ok:-) Co prawda pierwszy raz po porodzie, to tak jak w ogóle pierwszy raz, albo gorzej:-D Oczywiście, nie że boli tak mocno, tylko zestrachany człowiek jest!

Ostatnia edycja:
Dzieci z M na dworze sa juz chwile gdzie sam od siebie ich wziął co mnie bardzo cieszy :))Marcelek spi takze cisze mam :))

AXARAI no właśnie jakie cycusie ty masz :p ech moje tylko takie jak mlesio w srodku jest niestety:/juz wole nie mysleć jakie bedą gdy przestane karmić:/

dziewczyny wlasnie wrocilam z wc i widzialam na papierze takie rozowawe zabarwienie...
dodam ze karmie tylko i wylacznie piersia..
zastanawiam sie czy to okres czy co to ?

myslalam ze karmiac piersia dlugo go jeszcze nie bede widziala a potem gdzies wyczytalam, ze pomiedzy 6-8 tyg po porodzie pojawia sie jednorazowe krwawienie oczyszczajace macice...

Czy was cos takiego spotkalo ? :eek:

Ayni kurcze z Emilem nie pamiętam dokładnie, ale coś po 5 miesiącach, a Z Kaci jak minął połóg, tak w 7 tygodniu poszłam do gin, i dostałam cerazette, przy nich nie czeka się na @, więc @ dostałam jak Kaci miał 19 miesięcy jak odstawiłam anty:-) O oczyszczaniu nie słyszałam.

AYNI ja też miałam nadzieję, że prędko @ mnie nie dopadnie... tymczasem czekam już na drugą :baffled: (też karmię piersią) możliwe, że to pozostałości odchodów poporodowych, ale i @ wykluczyć na 100% nie można. Jak długo krwawiłaś po porodzie i kiedy przestałaś?

reklama
Cloundynko wszelkie zabarwione wydzieliny skończyły się 2 tyg po porodzie.

Może się jutro zbiore rano do domowego i tak muszę cerazettki poprosić. Mam nadzieję że to nie @ :mad:

Ale humory mam już chyba od 2 dni

Do góry