reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Axa najważniejsze to nie utrudniać sobie życia. Mow do dziecka po polsku. Jak sie młody człowiek nauczy płynnie cudownego niemieckiego to na zewnatrz np w sklepie niech mówią sobie po niemiecku jesli maz sie czuje pewnie w tym jezyku. Dla syna też jest ważne aby jednocześnie rozwijał polską mowę.
Niemiecki to naprawde okropny język i ja się uczyłam w szkole chyba 9 lat niemieckiego i niestety nic nie umiem powiedzieć prócz ich spiele gerne Puppen :D na szczęście dzieciom idzie nauka lepiej niz dorosłym.
Mnie mój mąż też doprowadzal do szału kiedy wychodzilismy na zewnatrz np do kawiarni czy sklepu to kazal mi mówić po holendersku i nie raz sie jakalam przed kelnerem i miałam ochotę go zabić ale jakoś dałam radę i w sumie po jego zmudnych i nudnych treningach, ogladaniu tv, czytaniu gazet i kursie jezykowym w końcu mówię przyzwoicie po tubylczemu. A zajelo mi to 3 lata więc daj sobie też szanse. Jeszcze będziesz innym tłumaczyć hihi

Tygrysek ty się smiej ale moj zawsze je pomiedzy 25-30 min każdorazowo z zegarkiem w ręce. Jak wali 30-stki to cały dzien je po 30 min i jak sie zbliża 29 minuta to zwalnia i wylwcza maszynę ssaca

Ostatnia edycja:
DOBRY DZIEN:-p:-)
Młoda pospała od 19.30 do 5 zjadła i spi dalej:-)chyba juz sie tak przestawiła bo prawie tydz tak spi :-)pospała by moze dłuzej ale budzik mojemu dzwoni o 5 i po spaniu:-p....ja za to wstałam z mega bolem głowy cyba kawe machne jak nie pomoze to tablete jakas łykne:dry: ,,,no i powoli swiateczna liste zakupow musze zrobic bo nie lubie wszystkiego na ostatnia chwile jak sa mega kolejki:dry:

Co do testow alergcznych to kiedys było ze dziecko 3l musiało miec skonczone...a tak pozatym to chyba lekka przesada zeby dziecku testy robic zanim jeszcze cokolwiek poza mlekiem je a i tak testami wszystkiego sie nie sprawdzi ,,,,,

Ostatnia edycja:
WITAM:)

FASOLKA
noo te kolejki wrr...
AXARAI ja maturę z niemca zdawałam i poszło mi lepiej niz z polskiego :D no ale odkad skończyło się szkołe to i pozapominało :/

Ładniusio rosną wasze dzieciaczki:))

TYGRYSEK nie włącza sie...
RISIA no w tym problem ze jak we foteliku jest to też sie krztusi a on jednak nie jest na płasko w nim:/
CLOUDYNKA ojej :(zdrówka!

Dzień dobry wszystkim!
Moje dziecię o dziwo śpi :rofl2: a ja zamiast to wykorzystać i sprzątać to buszuje w necie.
Pogoda znów do kitu, mokro, pada, a my chcemy na spacerek......:crazy:

reklama
No i nikt za mna nie teskni ;p buuuuuuuu

axarai, przedtem pytalas, ja siedze w wiosce kolo Krosna. czyli na kooooncu Polski ;-)

teoretycznie odpoczywam, dziadki sie zajmuja dziecmi. wczoraj mialam dzien 'wychodny"..fryzjer i szal zakupow ;-)
jutro urodzinki Tomcia, wiec troche sie bedize dzielo. w poniedzialek wycieczka do Krakowa :-) tylko ze starszakiem :-) juz sie doczekac nie moge :-)
normalnie to czytam wszystko na biezaco, ale co chce cos odpisac to "zawsze cos"... :-)
milego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry