reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
a ja miałam jeszcze jedną niespodziankę, dostałam na e-mail kupon rabatowy na fotoksiążke (z jakiejś nieznanej mi niemieckiej stronki), normalnie taka przyjemność u nich kosztuje 89pln a ja za nieograniczoną liczbę zdjęć na 30str zapłaciłam tylko koszt przesyłki 20pl :szok::-D
także junior ma już swoja fotoksiążkę, albumik, który sama założyłam i taki co dostałam od fotografa ze szpitala-ślicznie wydany :tak:

Kosciol, wiara i Bog to temat rzeka i kazdy ma swoje przekonania i poglady.

Tak jak piszecie , rozwodnik moze przyjmowac sakramenty, jesli nie zyje w innym zwiazku. No to przepraszam bardzo ! Rozwiedziona kobieta (mama wniosla o rozwod z winy alkoholizmu ojca) nie ma prawa juz byc szczesliwa? Powinna zostac koscielna dewota i nigdy nie dotknac meskiego czlonka ? Dla mnie to jest wielkie nieporozumienie, ze dla kosciola kobiety moga byc ponizane, bite ale rozwiesc sie nie moga bo juz jest FOCH! A jak juz sie rozwiedzie to co? Koniec z normalnym zyciem (seksualnym) i tak az do smierci ? To sa nierealne i nie normalne zalozenia!

Jesli ludzie nie sa szczesliwi i nie potrafia rozwiazac swoich problemow to powinni sie rozwiezc i szukac szczescia z innym partnerem, w zyciu roznie bywa i nie od razu wychodza wszystkie kwiatki. Natomiast patologia jest pozostawanie po rozwodzie w celibacie dlatego, ze ktos probuje nas przekonac, ze to jest prawidlowe, a NIE JEST!

Bog oraz nauki Jezusa (kto regularnie czyta Biblie ten wie) nie ma nic wspolnego z instytucja kosciola , ktorej celem jest zarabianie kasy.

Jak ja widze, co wyprawiaja polscy ksieza w Holandii ze swoimi wiernymi to mi sie otwiera noz w kieszeni. Dziewczyny chca ochrzcic dzieci, nie wszystkie maja slub, no i sa problemy, albo ksiadz mowi z gory tak :

nie macie slubu zamiast 100 eur zaplacicie 150 eur za chrzest.
Albo : nie jestescie zapisani do parafii , a zeby sie zapisac musicie zaplacic skladke.. Czy tak uczyl Jezus?

No ale nie chce wywolywac zadnych reakcji moim postem, jesli urazilam kogos przekonania to przepraszam, bo prostu musialam dac upust mojej frustracji :dry:

Doberek;-)
Mały dalej humorzasty..ale da się wytrzymać;-)

Co do księży..hmm wypowiadać się szczegółowo nie będe bo mam zgoła inne zdanie na ten temat..a po co burze wywoływać..uważam że każdy ma swoje sumenie i to jego życie...Na końcu się dowiemy gdzie prawda była..Ja wierząca jestem, małego ochrzciłam z potrzeby serca i właśnie z wiary, którą chce jemu przekazać. Napisze tyle: ksiądz jest dla mnie człowiekiem. Nie toleruje oczywiscie pedofilii i innych występków..ale też nie osądzam bo jak nie widziałam to ręki nie przykładam do osądzenia człowieka który być może nic takiego nie uczynił..wiadomo media też sieją ferment i czasem są to rzeczy z palca wyssane. Ale to już każdy wedle własnego uznania ocenia, bądź nie. Co do antykoncepcji...to nie jest do końca tak jak niektóre piszą. Ale to już jeśli ktoś czuje potrzebę to doczyta i poszuka odpowiedzi;-) Ogólnie chodzę do koscioła w każdą niedziele, czasem jak czuje potrzebe- częściej. Ale robię to dla siebie. Nie oceniam tych którzy chodzą rzadziej, bądz wcale. NIe naszą rolą jest ocenianie i wypominaniem komuś że zle robi, bądź inaczej niż my i nam się wydaje że to złe . Szanuje wolną wole kazdego człowieka i dobrze mi z tym;-) No to się wypowiedziałam:-p

Ide chyba 2 kawe robić

reklama
kasiazabka. ale powiem ci, ze przy hesi nie byolo zadnych problemow, i nawet polecalam kolezankom z gorzowa tego ksiedza i przyjezdzaly chrzcic tutaj bez zbednej biurokracji..a tu widac sie zmienilo w rok...no trudno.
taki ich zawod. bo to nie jest powolanie tylko zawod jak kazdy inny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry