reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam dziewczynki;-)
Przede wszystkim Zdrowia chorowitką !!
U nas od 2 dni fajnie Artur chyba powoli wychodzi ze skoku i jest na prawdę kochany :-) Już dawno taki grzeczniutki nie był.

Ayni- Wprowadzaj gluten śmiało:tak: Ostatnio rozmawialam z kuzynką ( jest na 6 roku medycyny) i właśnie też na temat glutenu i powiedziała mi o czym nie wiedziałam, że właśnie w 6 m-cu życia dziecko zyskuje taką barierę ochronną i np. wtedy podaje się gluten żeby w późniejszych m-cach uniknąć złych reakcji jak w tym miesiacu nie zaczniesz podawać to dopiero można w 10 miesiącu bo wtedy to samo się dzieje. Po prostu teraz jest czas ze istnieje znacznie zmniejszone ryzyko wystąpienia alergii i innych rzeczy po podaniu glutenu..NIe wiem czy dobrze się wyrazilam bo ona to naukowo mi tlumaczyła i przerobiłam sobie to na chłopski jezyk :-p Ja już od 2 tygodni podaje i jest super tzn. brak niepożądanych reakcji :-)

Future- to wysoki chłopak będzie:-) Mój tez wyrasta już i właśnie na zakupy wieczorem jadę bo mi się ciuszki kończą :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Moja tez dalej tempo exspres z rosnieciem 74 juz styk;-) my zaczełysmy tez gluten wprowadzac od kilku dni w postaci kaszki na noc ze słoiczka hippa :-p generalnie młoda wszystko co dozwolone w tym wieku wcina nie ma uczulen i sensacji brzuszkowych:-) a uwielbia chrupki ''giganty'' kukurydziane ;-)ale nie wiem co bardziej jej odpowiada smak czy to ze po dziasełkach jej sie podoba trzec nimi:-)

no my też już 74, chciałam jej trochę zapasów ciuszków na lato zrobić ale jak tu trafić z rozmiarem, żeby kasy w błoto nie wyrzucić

Ja juz na wiosne i lato kupuje jak jest jakas cenowa okazja na lato to ja mysle ze ok 86r zreszta te rozmiary sa tak nierowne ze bardziej na oko niz na rozmiarowke uwage zwracam :-)

Dokładnie z tymi rozmiarami różnie jest...ja teraz kupuje tylko na 74 pomimo że 68 ubierze ale to juz na styk gdzie i 74 tez nosimy ;)wole bezpieczniej kupić w razie czego wolę aby było nieco luźniejsze niż za ciasne chyba ze jak nie przez neta to na oko kupuje ;)

Mafu dzięki widzisz nie wiedziałam ale jednak ta matczyna intuicja mnie dobrze prowadzi ;-)

Super że nasze dzieciaki wszystko dobrze tolerują. Dobry miesiąc i rocznik hehe

A my też nosimy 74 ale gatki wyraźnie za duże, bluzki są okej. Mam juz też 80-tki ale czyhają w szafie na wiosne ; D

Ja kupuje juz 6-9 miesiecy, bo zamowilam komplet na 3-6 i jest taki na styk. Jak jest okazja to nawet na 2latka kupuje. Ostatnio udalo mi sie kupic sukienke wyjsciowa z nexta cena orginalna 18 funta na 6-9 mies za polowe ceny.Akurat na bierzmowanie u brata bedzie miala.:-D

Ayni- my juz tydzien na ekspozycji na gluten i nic sie zlego nie dzieje:tak:

mloda rozmiarowke nosi od 6-9 misesiaca, ja nie lubie jak cos jest na styk,wole luzniejsze :-)

Mafu super ze Arturek wraca do siebie:-Doby tak juz zostalo
Moja dalej marudna, wiec to chyba nie skok nbo cos za dlugo trwa:wściekła/y:

Dziewczyny jak Wam pija dzieciaczki z nowych buteleczek? u nas fajnie. tylko zmienilismy smoczek na 3+

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej,
U nas dziś pięęękny dzień, słoneczko świeciło, ulepiłam bałwana:-D Młodziaki dotlenione, Marcelina śpi, a Wojtek relaksuje się przy bajce i czekamy na przyjaciółkę, ale coś jej długo nie ma...Ma przyjechać z roczną córeczką. Swoją drogą jakie to dziwne, bo są z Marceliną z jednego roku, a taka różnica:tak: Tamta już biega...no ale później to się wyrówna:tak:

Co do ubranek to my 68-74, te na 6-9m też są ok już...ale myślę, że jeszcze dlugo będą dobre, bo teraz ten mój pulpecik więcej bryka :-D A z rozmiarówkami to cuda i dziwy, dostałam np dwie sukieneczki Next; jedna 3-6, druga 6-9, ta 6-9 dobra, a ta niby mniejsza za duża:baffled: Ja jak się da to też "na oko". A kupuję już na lato też.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry