reklama

wrzesień 2012 ;)

Anmika - nie martw sie tymi przewrotami. Moj Grubasek tez rzadko sie przekreca, czasami jak mu sie zachce,ale Starszka mial identycznie i mnie to w ogole nie martwi. Kazde dzieci rozwijaja sie w swoim tempie. Pamietam,ze na sierpniowkach 2011 byly dwie dziewczyny,ktore mialy dzieci 6 miesieczne i juz same stawaly w lozeczkach! z reka na sercu,a niektore mialy tak,ze dzieci zaczely chodzic dopiero w 18 miesiacu. Cwicz ile wlezie,ale bez presji. Na pewno i twoj i moj ogarnie ta sztuke predzej czy pozniej ;-)

Stokrotka - ale porazka.... co za pech i co za Szwagier :crazy::-(:-( ale tak to jest...obcym sie nie ufa i rodzinie chyba juz tez za bardzo nie mozna. Przykro mi...

Future - duzo sil!!

Axarai - snieg? uff ,nie u mnie... u mnie zimno,ale bez thank God :-D

Prosze pocieszcie mnie,ze od 21 marca w Polsce bedzie cieplo i wiosennie :happy:

reklama
Anmika moja Ada też się nie przewraca na brzuch. Na boki to w 5 sekund, ale tak się zastanawiam, bo ona nie cierpi leżeć na brzuchu, i może dlatego nie chce się na niego cwaniara przewrócić.
Stokrotka, no współczuje, najgorzej, że to brat nawet mu przylać nie bardzo:dry:
Taycia ja do Pl śmigam 5 kwietnia, i liczę na to samo! Słonko! Teraz np meldują, że w De korki po 20 km stoją przez ten śnieg.

anmika, ja ćwiczyłam z młodym po kilka razy dziennie już po 4 miesiącu jak zaleciła rehabilitantka i nauka obrotów zajęła nam parę tygodni, w sumie dopiero jak miał 5,5 miesiąca to zaczął robić obroty sam i teraz to już się turla wręcz, ale jestem pewna że gdyby nie codzienne, wielokrotnie powtarzane ćwiczenia i pokazywanie mu jak ma się obracać, to sam z siebie do dziś by tego nie robił. Najpierw obracałam go sama, potem jak sam się wyginał żeby dotknąć coś za głową to mu trochę pomagałam - przekładałam nogę, popychałam biodro, pomagałam mu podnieść się na łokcie, w końcu coraz mniej mu pomagałam aż któregoś dnia zostawiłam go na macie na plecach i jak wróciłam z kuchni to on był już na brzuchu i bawił się zabawką. Więc tego pierwszego samodzielnego obrotu nawet nie widziałam :) i jestem pewna że gdyby nie ćwiczenia to sam by tego nie zrobił, a ćwiczyliśmy naprawdę często, nieraz to już miałam dość bo nie widziałam postępów ale w końcu zaskoczył i jak się rozkręcił to teraz już w ogóle ciężko go przewinąć bo on mi się turlać chce.
Dzisiaj też pierwszy raz podniósł się na kolankach i przeraczkował do tyłu ze 2 metry, kiedyś zejdę na serce z radości bo jak takie coś widzę to normalnie euforia to mało powiedziane... aż szkoda że muszę wracać do pracy bo tyle nowości może mnie ominąć...

stokrotka, a przelaliście mu tą kasę na konto czy do ręki dostał? bo jak jest przelew to jest i dowód, choć z drugiej strony umowy żadnej nie macie to też lipa... wpadliście jak w amber gold, ale skoro to brat to powinien kasę wam oddać bo jednak obracał nią bez waszej wiedzy, poza tym odradzam takie zabawy oszczędnościami, mój mąż się bawił w giełdę przez 2 lata i raz zarobił 5 tysięcy a potem 7 tys stracił, tak w kółko, chyba na zero wyszliśmy po tych dwóch latach a ile czasu i stresu to kosztowało...

były przelewy bankowe, ale z konta zaganicznego, które już nie istnieje :-(
ja się na giełdzie nie znam, ale trzeba było jakoś zainwestować oszczędności...my na jednej spółce byliśmy do przodu a na drugiej w plecy-szwagier miał podobno newsa,że akcje wyskoczą a tu spadły :no: zresztą TZ nie chciał od samego początku tej spółki a szwagier zrobił po swojemu :wściekła/y:

mnie to nie obchodzi, jak nie ma to niech kredyt weźmie i całą kaskę nam odda oczywiście zamierzam liczyć po dzisiejszym kursie :tak:
szlag mnie trafia bo to były pieniądze na nasz dom :wściekła/y:

a wiosna dziewczynki będzie już za tydzień :-D

Ojejku stokrotka wspolczuje, ale walczcie o kase, za darmo jej wam nikt nie dal. Nawet nie chce pytac, ale podejrzewam, ze nie mala sumka.

U nas snietu nie ma, ale zimno, jak by bylo -10 ...Dziecko dworu nie widzialo juz pare dni, tylko za okno wyglada i widze, ze by wyszedl ale tak wieje ze ja dziekuje...

A mnie cos dzis naszlo i zaczelam pieczolowicie sprzatac kuchnie, po czym poszlam jeszcze na gore skladac ubrania, ale maz mnie zawolal i juz mi sie odechcialo. A szkoda. Nie czesto mnie tak napada.

Ojejku stokrotka wspolczuje, ale walczcie o kase, za darmo jej wam nikt nie dal. Nawet nie chce pytac, ale podejrzewam, ze nie mala sumka.

U nas snietu nie ma, ale zimno, jak by bylo -10 ...Dziecko dworu nie widzialo juz pare dni, tylko za okno wyglada i widze, ze by wyszedl ale tak wieje ze ja dziekuje...

A mnie cos dzis naszlo i zaczelam pieczolowicie sprzatac kuchnie, po czym poszlam jeszcze na gore skladac ubrania, ale maz mnie zawolal i juz mi sie odechcialo. A szkoda. Nie czesto mnie tak napada.

no nie mała niestety :-(
ja miałam taki "napad weny twórczej" jak w ciąży byłam :-D;-)

wlasnie przegladam nasza galerie i ale sie usmialam :-D
Stokrotka Twoj przystojniak to kopie dosc profesjonalnie, nie chce Cie martwic, ale z niego bedzie chyba pilkarz.
Taycia ale on sie smieje i jakie miny robi ! Jutro obowiazkowo puszczam to mezowi :-D Oczy wielkie :szok: patrzy co sie dzieje i je :-D piszczek-smieszek

Patrysia musze wziac przyklad z was i jakas wielka dupke od chleba mu dac, bo na poczatku dawalam sam srodek zeby mu sie nic nie przykleilo do podniebienia, ale on jak sam je to sobie wpycha i nie ma umiaru, moze wieksze gabaryty go zablokuja :D

Axa i Future jak sie maja wasze pocieszki - smuteczki - choreczki? Czy juz troche lepiej na antybiotykach ?

Ideeee zaraz spac , bo o 7 pewnie znow pobudka bedzie :zawstydzona/y:

OBROTY Jas najpierw obracal sie z brzucha na plecy a teraz jak sie nauczyl z plecow na brzuch to zapomnial to pierwsze i jak sie zmeczy to krzyczy zeby go z powrotem obrocic heh

anmika nadal widzisz zle swoj suwak? ja widze dobrze i swoj i Twoj a jeszcze wczoraj moj byl zle
taycia zazdroszcze Ci tak malej roznicy wieku
stokrotka przykre :-(duzo tego bylo?
ayni zaraz mnie ta energia do porzadkow pilsssssssssssss

Anmika pisałaś coś o przewrotach, mój zaczął wczoraj, ale po moich ćwiczeiach i tylko na brzuszek, teraz smiga od wczoraj jak szalony, ja go na plecy od na brzuszek. Ale jeszcze tydzien temu nawet z cwiczen nie kumał po co mu to (my nie ćwiczyliśmy systematycznie, ale okazjonalnie). Niemniej i tak, mam zamiar wybrać się do fizjoterapeuty, bo mój jest totalną kłodą, daleko za resztą jak widzę, może jeszcze podpowie jakieś ćwiczenia, nie zaszkodzi :) więc jeśli masz się martwić to może warto :)

Mafu gratki! przyznam, że czekałam na info, kto tu pierwszy będzie podwójną mamusią (w sensie w kolejnej po wrześniowej ciąży) :) super, uściski i wszystkiego dobrego. Strasznie też bym już chciała a jednocześnie mnie to przeraża :)

hejo

jestem w szoku, dziec spi od 4h, zasnal sam. alleluja! i mam nadzieje ze sie nie zasika bo jakos krzywo pampers sie zapial...

Maluszek no a co mialam robic innego, obowiazkow wtedy nie mialam bo mi maz i lekarze ci od serca i cisnienia zabraniali. to zem se spala ze swiadomoscia ze niedlugo sie to skonczy :P a co do mojej ewentualnej ciazy to czekam. i nadal nic nie czuje. i znowu mam biegunke i wiem juz ze nie moge jesc papryki, pieczarek i kukurydzy ;/...
Stokrotka no szwagier swinia zwyczajna... a co do obrotow ja Ci mowilam bym pokazala Arturowi to zalapie. Oli bardzo szybko zalapal.
Future tulam Cie. i sle...co by Ci tu poslac? kielicha na nerwy :*

sorki mamusie ze tak krotko ale zerkam na dziecia ciagle no i jestem sama wiec jutro nadrobie. a poki co musze wymyslec jak mam spac na tym zajebiscie niewygodnym lozku bo za chwile kregoslup poszuka se innej wlascicielki...

buziaki wielkie!
:*

reklama
WITAM:)

Tak jakoś leniuchowato u mnie...

Zdrówka potrzebującym!!

AYNI dla mnie bezpieczniej i lepiej własnie kromeczkę dac ;)

U nas też tak było najpierw z plecków na brzuszek potem z brzuszka na plecki ale potem z plecków na brzuszek lubil bardziej a teraz wsio równo jak...dziecie sobie poukłada co i jak w główce i będzie robić obroty takie i takie ;)

STOKROTKA
to się porobiło :( ja bym nie darowała o nie!

edit:TAYCIA synek jest niesamowity :D ps.a z czego andruty sa zrobione?to dobre dla tak małych dzieci?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry