reklama

wrzesień 2012 ;)

Nie daję żadnych kaszek ani też soczków. Z kaszek to dodaję jej na razie pół łyżeczki manny ugotowanej ale to bez cukru jest. Jeśli chodzi o soczki to dawałam jej z jabłuszka ale to wiadomo, tylko naturalne cukry z samego owocu. W ogóle z soków to tylko na razie jabłuszko i to rozcieńczone wodą. I zawsze czytam składy, jak jej słoiczki kupuję. A herbatek też nie dawałam bo nie wiem po co się je dziecku podaje, chyba na ból brzuszka?????

reklama
Nie daję żadnych kaszek ani też soczków. Z kaszek to dodaję jej na razie pół łyżeczki manny ugotowanej ale to bez cukru jest. Jeśli chodzi o soczki to dawałam jej z jabłuszka ale to wiadomo, tylko naturalne cukry z samego owocu. W ogóle z soków to tylko na razie jabłuszko i to rozcieńczone wodą. I zawsze czytam składy, jak jej słoiczki kupuję. A herbatek też nie dawałam bo nie wiem po co się je dziecku podaje, chyba na ból brzuszka?????

jest milion herbatek: na bol brzuszka, na lepsze trawienie, uspokajajaca. sa tez owocowe etc. no jak po co? do picia jesli maluch ma problemy z kupa np. albo jako zwyczajne picie.

martusia - samiuteńka siedzi :) nigdy jej niczym nie podpierałam co najwyżej podawałam ręce jak chciała sobie usiąść. Ostatnio dużo leżała na brzuszku i wyćwiczyła sobie mięśnie. Na początku się bałam że jej to siedzenie zaszkodzi ale podobno skoro sama siedzi to nic się nie dzieję bo mięśnie i kosteczki już są wystarczająco silne. A siedzi na prawdę dużo - głównie tak się już bawi, na leżąco muszę się bardzo wysilić żeby ją zabawić ;) w galerii chyba dwie fotki są jak sobie siedzi:)

Axa dziękujemy bardzo :)
A my byliśmy dziś się zważyć i na wadze 8870 już :-). Co do osiągnięć Juliana to na brzuszek przewracamy się tylko świst dwa razy chyba przez przypadek z brzuszka na plecy. Ząbków na razie ni widu ni słychu. Jemy już powoli deserki i obiadki a i w rossmanie jest taka kaszka dla alergików bobowita minimam świetna mały je aż się uszy trzęsą a mleko w butelce to już 210 ml niedługo butelki zabraknie :)

Dobry wieczór mamuliny :-):-):-)
Palma się wita wieczorową porą :)
Chacjenda ogarnięta, dziecko "uśpione";-):-Dmatka polka piwem się raczy i raczy do Was zajrzeć też :-);-)
Czas mi ostatnio zapieprza, widzę słyszę , że niektóre dzieciaczki juz same ładnie siedzą-super :)
Moja NAti siedzi,a le po bokach muszę ją trzymać, natomiast odeszłą mi już połowa noszenia małej, z zczego się niezmiernie cieszę, bo kręgosłup trochę odciążony :tak::tak::-):-)
Natusia kula się po całej podłodze i próbuje raczkować, wszystko ją interesuje, nie jest juz taka marudna , a dziś spała mi nawet 2 razy po godzinie, normalnie śpi ok 30 min , także jest lepiej
Co do żarełka Nati zjadła dziś ocupinke żurku :))) rety !!! co za radość, nie chciała mi potem obiadku jeść, musiałam ją oszukiwać, cięzko mi ją juz karmić tymi słoiczkami, ona ich poprostu nie chce - chce to co my jemy - głupiego ziemniaka z obiadu, albo cokolwiek
także jutro sama jej coś ugotuję
i tu pytanie do "gotowaczek":happy2::-D gotujecie osobno mięso i warzywa czy jak ? Bo powiem Wam szczerze, że osobono to mi się nie chce!
I jeszcze w jakich proporcjach gotujecie i ile dni może takie cuś w zamrażarce stać ?

Danke z góry za odpowiedz- wiem ! wiem ! nie powinnam na tym wątku, ale nie mam czasu zaglądac na inne, zresztą wolę jak wszystko pisze się na jednym wątku, bo przynajmniej wiadomo szybciej o kogo chodzi i kogo dany problem dotyczy, no ale to juz jest inna historia ...................

Dobry wieczór mamuliny :-):-):-)
Palma się wita wieczorową porą :)
Chacjenda ogarnięta, dziecko "uśpione";-):-Dmatka polka piwem się raczy i raczy do Was zajrzeć też :-);-)
Czas mi ostatnio zapieprza, widzę słyszę , że niektóre dzieciaczki juz same ładnie siedzą-super :)
Moja NAti siedzi,a le po bokach muszę ją trzymać, natomiast odeszłą mi już połowa noszenia małej, z zczego się niezmiernie cieszę, bo kręgosłup trochę odciążony :tak::tak::-):-)
Natusia kula się po całej podłodze i próbuje raczkować, wszystko ją interesuje, nie jest juz taka marudna , a dziś spała mi nawet 2 razy po godzinie, normalnie śpi ok 30 min , także jest lepiej
Co do żarełka Nati zjadła dziś ocupinke żurku :))) rety !!! co za radość, nie chciała mi potem obiadku jeść, musiałam ją oszukiwać, cięzko mi ją juz karmić tymi słoiczkami, ona ich poprostu nie chce - chce to co my jemy - głupiego ziemniaka z obiadu, albo cokolwiek
także jutro sama jej coś ugotuję
i tu pytanie do "gotowaczek":happy2::-D gotujecie osobno mięso i warzywa czy jak ? Bo powiem Wam szczerze, że osobono to mi się nie chce!
I jeszcze w jakich proporcjach gotujecie i ile dni może takie cuś w zamrażarce stać ?

Danke z góry za odpowiedz- wiem ! wiem ! nie powinnam na tym wątku, ale nie mam czasu zaglądac na inne, zresztą wolę jak wszystko pisze się na jednym wątku, bo przynajmniej wiadomo szybciej o kogo chodzi i kogo dany problem dotyczy, no ale to juz jest inna historia ...................

ja póki co gotuje tylko same warzywa i blenderuję z wodą, przekładam do pojemniczków i zamrażam a w małe słoiczki 2 do lodówki na 2 dni, szczerze mówiąc mrożonki stoją już tydzień :sorry2:, ale i tak świeża zupka warzywna a ta rozmrożona to jednak duża różnica :tak:

od jutra jestem słomianą wdówką :-(
TZ rozmawiał dziś z "kochanym braciszkiem" :angry: oczywiście wiedziałam,że nic nie zdziała :wściekła/y:, miał vat do zapłacenia i dlatego upłynnił nasze akcje :wściekła/y::angry: a ch....mnie obchodzą jego problemy :angry: gdyby chociaż przyszedł i zapytał, wytłumaczył w jakiej jest sytuacji a tak porządził się nie swoja kasą to zwykłe złodziejstwo jest i tyle :angry:

ech jeszcze mi nie przeszło :no:

Witam mamusie! może któraś z was wie kiedy w końcu zawita do nas ciepło? Chociaż na wiosnę jestem zupełnie nieprzygotowana to bardzo ją wypatruję. Szukam dla młodego jakieś wiosennej kurteczki ale to co jest w sklepach to takie za cienkie ;/

Moje dziecie jak zwykle szaleje w chodziku.. on już nie chodzi, on biega.. a żeby pupkę podnieść i na czworaka to nie!

dziewczyna82 to ładnie waży Twój maluch! Jestem ciekawa Krystiana, my wizytę mamy 25. W dniu skończenia 6 miesięcy dostanie szczepienie, fajny prezent ;/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry