reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witajcie Kochane. Już mi jakoś lepiej... Porobiłam zakupy na urodzinki syna, miałam trochę zalatany dzień.

Demetrios pytałaś skąd jestem - mieszkamy w wiosce Siercza koło Wieliczki.

Zaczęłam się dziś zastanawiać nad porodem w wodzie... czy któraś z Was rodziła w ten sposób? Ja myślę, że chciałabym spróbować....

Ostatnia edycja:
Pobieżnie nadrobiłam...
Co do lutki- mój lekarz kazał po prostu odstawić, ale ja bałam się i odstawiałam po troszku. Plamień nie było.
Dziś Malutkie delikatnie mnie popukało. Wiem,że to Dzieć, ale z drugiej strony wierzyć mi się nie chce,że to tak w sumie wcześnie jak na pierwszą ciązę....
Dziś miałam chwilę załamania... czy oby wszystko jest ok. Wczoraj były przytulanki, a dziś malutka brązowa plamka na wkładce...to ta nadżerka na pewno, ale i tak się ciut zestresowałam.

Co do porodu to ja jeszcze nie wiem. Wiem tylko,że pozycja klasyczna do porodu jest najmniej wygodna dla rodzącej, a wygodna tylko dla lekarza... Może w szkole coś doradzą, ale w moim szpitalu nie ma chyba za bardzo wyboru...

Tutaj też trzymam kciuki za wizyty! &&&&&&&&&&&&&&

Bubus ja chcialam ale neistety musisz miec idealny wymaz z pochwy... ja mialam paciorkowca więc z automatu byłam skreślona... także zadecydują Twoje wyniki z posiewu...bo wtedy dziecko łatwiej mozna zarazić

Gorgunia chyba nie ma wygodnej pozycji do rodzenia ja mialam parte przez 2 h bo musiałam wstrzymywać bo synus źle był ułożony i wierz mi wypróbowalam wszystkie pozycje i najlepsza była na plecach gdzie jedną nogę podczas skurczy miala na swoim barku położna...ja nie chodziłam do szkoly rodzenia w ogóle ale miałam super położną :) a niestety musialam byc podłączona do ktg wiec wiekszą czesc czasu byłam na plecach:/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nie nadrobie poza postami wyzej :)
kolezanka mojej mamy kilka lat temu urodzila bedac sama w domu (filmowy porod, ktory sie zaczal ni z tego, ni z owego) i laska urodzila kucajac. wczesniej urodzila 3 dzieci w szpitalu na lezaco i mowila, ze w kucki bylo super wygodnie :)

mam nadzieje, ze wsio u was ok kolezanki! :)
buziam!

Czesc dziewczyny, my z M planujemy porod domowy o ile nie bedzie przeciwskazan i ciaza sie bedzie prawidlowo rozwijala. Ogladam duzo filmow ze szpitala oraz domowych, rowniez dokumentalne i uwazam to za mniej stresujaca sytuacje . W Holandii mozna wyporzyczyc basen porodowy , pojsc do swojego kibelka w razie potrzeby, polazic przy pierwszych skurczac, posluchac muzyki , wszystko pod reka . A kobitka opiekuje sie swietnie wyszkolona polozna oraz jej asystentka. Takze zero lekarzy zagladajacych miedzy nogi , calej medycznej aparatury i podobno idzie szybciej. Dziewczyny z Holandii na BB Boom wszystkie ostatnio szybko porodzily w domach. Mozliwosc ruchu przyspiesza porod oraz usmierza bol.

Duzo piszecie :) wszystko przeczytałam, ale się ciut pogubiłam :)

Byłam dzisiaj u lekarza macanego, ciut się uspokoiłam, ale widać stresik już zawsze będzie :) póki co wieczorkiem domek Fasolki jest ogromny, haha wieczorem lubię patrzeć na brzuszek :D a rano znika połowa :)

W którym tyg. można potwierdzic płeć (pomijając fakt, że do końca może się okazać coś tam innego), chodzi mi o taki moment, że jednak już tam jakaś pewność jest :)
szukam sobie pretekstu by pójść na usg wcześniej niż za minimum 1,5 miesiąca, tylko nie wiem, czy jest tak na serio ten pretekst :)

reklama
demetrios, ryba, maja, ja mam jutro 17.25, czyli jest tak

pierwsza maja, potem demetrios, ja i na koncu ryba
Poprawie cie Martusia najpierw ja potem demetrios ,ryba,maja,martusia duzo nas jutro ma te wizyty.

Jest piąta rano a ja juz od godziny nie spie:szok: masakra wiedziałam ze tak bedzie,dobrze ze na 9 mam i pierwsza jestem bo nie bedzie obsówy czasowej, bo moj gin przyjmuje od 9-18 i im puzniej tym potem wieksze poslizgi czasowe sie zdarzaja.Wiec ja na rano zawsze sie zapisuje;-).Cykora mam jak diabli ale musi byc dobrze za was dziewczynki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
i mam nadzieje ze same dobre wiesci beda:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry