FutureMummy jakbym mogła się gniewać o dobre porady? Dziękować jedynie mogę. Co do podtrzymywania brzucha i pozycji leżącej to wiem to też od mojego pulmonologa i ginka, z tym, że dla mnie tak naprawdę są dwie dobre pozycje, które zmniejszają siłę kaszlu i ułatwiają oddech, na tzw żabę i siedząca. Tak jak wspominałam w czasie pierwszej ciąży nie wiedziałam co to astma, oddychało mi się rewelacyjnie, wyniki spirometrii i gazometrii miałam super. Decyzja mojego pulmonologa o wystawieniu zaświadczenia ze wskazaniem na cc wynikała z tego, że u mnie napady duszności bardzo często występują pod wpływem emocji, no i wysiłku. Cesarkę przeszłam pięknie, ale już na sali pooperacyjnej, kilka godzin po porodzie, dostałam ataku. Pisałam już, ta ciąża jest zupełnie inna, od samego początku, a jeszcze pomiędzy tymi ciążami zaliczyłam poronienie, więc strasznie, okropnie się boję każdego dnia. Pytałaś o tc, aktualnie to 15t i 1 d.
Muszę pochwalić dziadka, nie dość, że obkupił Miska, to jeszcze zapewnił mu kilka atrakcji. Wrócili umorusani i szczęśliwi. Niestety po obiadku musiał wracać do siebie...