• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

wrzesień 2012 ;)

marta no to pokaz "u gory" ;-) zobaczymy czy zle czy dobrze wygladasz, ja juz dlugi czas farbuje na naturalny blond z joanny, naturalne mam takie ciemne ale kolor raczej mysi z siwymi pasmami a po tej farbie wychodzi mi jasny braz i sie slicznie swieca, tylko mi bardzo szybko wloski odrastaja i musze czesto farbowac
beacia u mnie tez juz pada od jakiejs 14tej :-(
nagapalma prawie 3 letnia Coreczka mojej mamy sasiadki ma na imie Nataszka

a ja jutro chcialam ubrac nowa bluzke z myszka miki prezent od mojego m na 10 lat bycia razem bo jade do miasta i d... z tego bedzie bo ma byc tylko 13 stopni ja chce zeby znowu bylo cieplutko i zebym mogla sie na tarasie wygrzeac

reklama
martusia ta farba tez z joanny byla, jednak nie jest tak zle, jeszcze woda sliwkowa, ale mila odmiana po trufli [kolor: trufla G3] z palette ;) moze kolory sie nie przegryzly czy cos? w razie co poprawie niedlugo. a podobno jak mama farbuje wlosy w ciazy to dziecko rude bedzie - dobre :-D

W koncu w domku...
Dzis od rana znowu miasto od 10.30 do 13.30 wariacje po sklepach az mnie w krzyzu jak nigdy zaczelo bolec, pozniej wizyta u Bratowej przekazalam wszystkie kciukasy kazala pieknie podziekowac i powiedziala ze taka grupa wsparcia to super sprawa i zaluje ze i Ona nie pomyslala o forum. Ale do rzeczy u niej nadal wyniki ok, ktg ok, krew ok, cisnienie ok ale ordynator stwierdzil ze i tak musza ja i Malego jeszcze poobserwowac, no paranoja lezy tam nudzi sie a w domku sterta prasowania, malowanie w toku hehe ale najwazniejsze ze nadal sa w 2 paku i ze jest dobrze:)
U nas tez dobrze Mala czuje juz praktycznie w ciagu dnia kilkanascie razy a jak jej jedzonko podpasuje to pol godziny mi tam wierzga i nieraz kopnie az ja podskocze:-D

szyszunia gratki mnie tez kopnela w 20 tc:)

anmika zmniejsz troszke tempo Kochana;)ja juz kopniaczki czuje w ciagu dnia jak tylko chociaz na chwilke usiade albo cos zjem to Mala wariuje:-D

Lotka mnie takie filmy przerazaja od razu lza sie w oku kreci:(

Ansure obiadek Tesciowej zaszkodzil hihih nie przesadzaj z tym schylaniem w ogrodzie juz najwyzsza pora zleci to komus np. M kowi :-Du nas(lubuskie)od soboty poprawa pogody maja wrocic upaly podobno 26 stopni ma byc takze:-) tez takiej pogody Ci zycze:)

Merlin u Bratowej mial byc wlasnie Oliwier nawet dziadkom sie podobalo ale nie Tatusiowi heh zawsze cos i tak termin juz tuz tuz a imienia nadal nie maja:-Doby Wam szybciej poszlo:)

fasolka wow to juz miesiac wytrwala Ty nasza lozkowa pogromczyni, piekny przyklad dla swiezo zakrazkowanych ze jesli sie chce to mozna
hihih oby tak dalej i wszystko bedzie oki:*

Pajeczko przywrocilas mi wiare ze moj porod nie musi trwac od 12 h hehe ja tez chce tak jak Ty 2h i Dzidzia na swiecie jest na to jakis przepis:-D

Loonka gratki dla Starszaka:)

gorgusia ciesze sie ze Maly w koncu daje Ci popalic hehe tzn ze Cie uspokaja kochane te Nasze Dzieciaczki:* ja tez kilka dni temu mowie do Mka ze cos Mala sie nie odzywa i tak zapukalam do brzusia a Ona dala jednego kopniaczka i poszla dalej spac no jak tu nie kochac takiego Malenstwa, oby to jej po urodzeniu zostalo we krwi:-D

martusia kochany ten Twoj Chlop hehe takie male gesty sa najprzyjemniejsze;)

marta ladnemu we wszystkim ladnie:Pwiec o fryz sie nie martw a juz w ciazy to dodatkowo:)

Beacia to ja poprosze 5 z jagodami mniam...

Palemko jak weszlo to i wyjdzie hehe co prawda "troszke" wieksze ale damy rade:)

Mykam troszke ogarnac pokoic bo niezly syfek zostawilam po przekaszaniu tego i owego przed tv:)
Jakby co to dobrej nocki:*

Jestem i ja znowu tutaj.
Najadłam się zupy szczawiowej z jajem. Ugotowałam jeszcze makaron z sosem warzywnym, ale chyba nie dam rady tego w siebie wcisnąć. Jeszcze wieczorkiem planuję koktajl truskawkowo- bananowy- zobaczymy czy będzie mi się chciała zrobić.
Mój M ciągle w pracy... wyjeżdża teraz raniutko i wraca późno w nocy :( Dobrze,że Wy jesteście to mam z kim pogadać :D

Palemko- wlazło to i wyjdzie. i w sumie nie ma innego wyjścia ;) Moja siostrzenica miała ostatnio taką rozkminę, ale ona ma 5 lat :-p
Pajka- moja siostra jak rodziła pierwsze dziecko to też nie zdążyli jej znieczulenia podać, bo od razu Dzieć się na świat pchał. Ja myślę,że jak się jest w miare możliwości aktywną w ciąży (oczywiście pomijam tu przymus leżenia i odpoczywania) to poród idzie znacznie szybciej.

Mały dziś nadrabia zaległości w kopaniu. Dobrze,że jest to nie siedze sama :P

Jestem i ja znowu tutaj.
Najadłam się zupy szczawiowej z jajem. Ugotowałam jeszcze makaron z sosem warzywnym, ale chyba nie dam rady tego w siebie wcisnąć. Jeszcze wieczorkiem planuję koktajl truskawkowo- bananowy- zobaczymy czy będzie mi się chciała zrobić.
Mój M ciągle w pracy... wyjeżdża teraz raniutko i wraca późno w nocy :( Dobrze,że Wy jesteście to mam z kim pogadać :D

Palemko- wlazło to i wyjdzie. i w sumie nie ma innego wyjścia ;) Moja siostrzenica miała ostatnio taką rozkminę, ale ona ma 5 lat :-p
Pajka- moja siostra jak rodziła pierwsze dziecko to też nie zdążyli jej znieczulenia podać, bo od razu Dzieć się na świat pchał. Ja myślę,że jak się jest w miare możliwości aktywną w ciąży (oczywiście pomijam tu przymus leżenia i odpoczywania) to poród idzie znacznie szybciej.

Mały dziś nadrabia zaległości w kopaniu. Dobrze,że jest to nie siedze sama :P
niestety, to raczej nie ma nic do rzeczy...... :-(
ja byłam az za bardzo aktywna, ciagle w ruchu, jezdzilam po polsce, zwiedzalam, chodzilam po mniejszych górkach... generalnie nie oszczedzalam sie ;-) a rodzilam 16h........ nie zebym chciala kogos straszyc, no ale to nie zawsze idzie w parze...

Ale mialam dzisiaj przezycia... Razem z lekarzami (troche im w tym musialam pomoc:-D:-D) doszlismy do wniosku, ze przyczyna moich bolow po prawej stronie moze byc moje skrzywienie kregoslupa -skolioza i hiperlordoza:cool::cool::cool:ktore mam od dziecka. Dzis mialam fizjoterapie.Nawyginala mnie pani, znalazla pare niedoskonalosci mojej budowy, slabe miejsce i.... na koniec AKUPUNKTURA!!!! dostalam 7 igiel wbitych gleboko w dupcie:szok::szok::szok::szok:. Nie powiem, zeby bylo to bezbolesne, ale po 20 minutach gdy juz wrocilam do domu poczulam sie jak nowonarodzona!Dostalam zestaw cwiczen i za tydzien mam znow wrocic. Ale smiac mi sie chce jak sobie przypomne jak moj poldupek wygladal jak jezozwierz z tymi iglami:-D:-D:-D I fakt-krzyze bola mnie, przynajmniej na razie:-):-)

Lotka- ale jednak często może pomóc. Jak się jest bardziej sprężystą i porozciąganą to myślę,że mimo wszystko jest ciut lżej. Ale nie wiem...bo ja to laik w kwestii rodzenia jestem :-p

Joasiu to dużo zależy również od opieki... moja koleżanka swojego synka rodziła 12 h przez błąd położnej... bo podala jej lek na wstrzymanie akcji porodowej zamiast na szybsze rozwinięcie... przyszła inna polożna z drugiej zmiany i takim sposobem kumpela się dowiedziała co i jak...u mnie wszystko trwało może z 5 h o 19:30 przyjechałam do szpitala ze skurczami co 4 minuty i rozwarciem 7 cm wszystkie badania itd przygotowania trwały chyba z 1,5 h... także od odejścia wód 2 h i mlody byl na świecie :):) a wszędzie gdzie słyszałam to mówili, ze od odejścia wód jest jeszcze czas do porodu, ze na spokojnie można wziać kąpiel itd:)

Gorgusiu powiem Ci, ze aktywność w ciaży chyba nic nie ma do dlugości porodu :) miałam przyklad - koleżanka latała wszędzie rodziła 24 h... ja leżałam bo ciąża byla zagrożona, krwawiłam do 20 tc a urodziłam szybko:)

Palemko u mnie w szpitalu pomierzyli mnie robili usg gdzie wyszło, ze maly waży 4550 g... (urodzil się 3080 więc pomylka niezla) ale z powodu takiej wagi, jaka wyszła na usg mierzyli miednicę czy dam radę sn...największą ulgę kobieta czuje jak przejdzie główka :-Dpotem to juz idzie migiem :-Djest to super uczucie:)

reklama
Marta ja bym sie kolorem nie martwiła :-Dja miaalm kiedyś marchewę :D zejdzie przefarbujesz na inny kolor :tak:

Gorgusiu
to tak jak mówią, ze jak sie cwiczy mięsnie Kegla to można uniknąć naciecia - niestety jeżeli jest poród z komplikacjami to nawet te ćwiczenia nie spowodują, ze nie bedzie naciecia...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry