reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Taka jest Polska niestety. Zero ochrony dla młodych mam. Ja też już się stresuje jak to będzie,bo mam umowę do końca roku. Albo bede musiała wrócić w styczniu,albo się nade mną zlitują i dadzą kolejną umowę do marca i wykorzystując zaległy urlop będę w domu do kwietnia,albo okaże się,że dupa i zostanę bez pracy. Moja szefowa rodzi w lipcu,a teraz ma zastępcę,z którym ciężko się rozmawia... ja nie wyobrażam sobie teraz 4msc maluszka zostawić w żłobku...a innej opcji w razie musu powrotu di pracy nie ma....

merlin to nie bedziesz miala macierzynskiego, masakra jakas
doti ja tez slyszalam ten zwrot pilkarski o pokazaniu co maja w spodniach, ciekawe, co powiedza jak przegraja heh tfu tfu odpukac oby nie
nagapalma sprobuj te suszone sliwki, moga byc takie z torebeczki kupione w sklepie, na noc zalane wrzatkiem, ale tak maks pol szklanki wody, przykryj to na noc i wypij rano na czczo, poza tym mi pomagaja actimele
jasminum tule
pajkaa wspolczuje zatruc, uwazaj dzis w tej pizzerni
maluszek- bo w kazdym z nas mieszka dziecko ;-)
malenstwo zdrowka
ayni heh nie przejmuj sie ja tez juz nie raz narobilam bzdur jak ktos do mnie dzwonil jak ja bylam w takim polsnie heh

SPANIE a ja mam tak dziwnie ze klade sie ok 23 dospie do 1, potem wstaje, laze cos zjem, i na dobre dopiero zasypiam po 5 jak m z mala do pracy pojada i wtedy spie, dzis do 12.20 :szok:

EURO heh ja tam fanka pilki noznej nie jestem i wiem tylko, ze pilka jest jedna, a bramki dwie heh, ale otwarcie i mecze Polski bede ogladac tak jednym okiem przez ciekawosc czy mamy jakies szanse, heh nadzieja matka wiadomo kogo heh

witam :)

a ja sobie niedawno wstalam, zjadlam sniadanko, witaminki wziete. znowu problem ze spaniem mam, a tabletek nikt mi nie da, bo nie wolno. tak sobie wlasnie patrze ze za jakies 2 tyg na test obciazenia glukoza mam isc - juz sie ciesze bo jeszcze mi cukrzycy brakuje do pary z tarczyca a wiem ze tak moze byc. no nic jestem do tego czasu dobrej mysli :) i moj maly wpada co jakis czas w pilkoszal az boli nieraz.

Palma na zatwardzenia czy inne przyjemnosci mozesz sprobowac sliwek, maslanki, activi lepiej nie bo z toalety dla odmiany nie wyjdziesz. moze cos z nabialu np mi kiedys mleko pomoglo.
Pajka oj Ty zarloczku najpierw makowiec teraz kielbasa cos tkliwy Ci sie zrobil zoladek :P ale mam nadzieje ze juz lepiej?
Jasminum oj wspolczuje Ci bardzo i tulam. bylas juz z tymi wynikami u doktorka?
Gorgusia o rany! Ty juz jestes w 30tc? to za chwile Kacperka mozesz zobaczyc po tamtej stronie brzucha :)

rany na termometrze ponad 30 stopni, teraz sie zachmurzylo i chyba bedzie burza bo cos grzmialo. w ogole od paru dni przejezdza mi pod oknami jakis stary grat z glosnikami a w nich Koko Koko Euro Spoko... super mam atrakcje, podobnie jak wyjacy cala noc alarm w aucie albo sasiedzi z nadmiarem energii. juz sie wkurzam i mowie do M ze jak mi malego obudza to ich powyrzynam wszystkich w pien :laugh2:

czas się zbuntować władzy i zacząć walczyć o swoje. POLSKA PRORODZINNA <hahahahhaha> :-D:-D
kto to widział. becikowe co kot napłakał. zasiłki też.
z pracą ciężko a Polska chce by kobiety rodziły.

Może jakiś STRAJK kobiet w ciąży??

(na wątku październik już zbuntowałam dziewczyny) :-D:-D

albo spróbujmy z petycją internetową. ktoś z nas wymyśli i sobie skan przesyłać będziemy mali'em . kazda wydrukuje i skan odeśle i spróbujemy zebrać jak najwiecej podpisów. albo w swoim otoczeniu kazda zbierze podpisy i sie do Władzy wysle.
hmm??? co Wy na to??
moze czas zadziałać.
tyle osób strajkuje to i MY powinnyśmy zacząć walczyć o swoje.

Malenstwo20 zgadzam sie z toba w 100 %. Nie chce porownywac , ze za granica dobrze, a w Polsce zle, ale ilez mozna sluchac, ze Polska caly czas na nic nie ma pieniedzy, w koncu gospodarka sie rozwija, a dodatki sie skraca. Pan Tusk wprowadzil ograniczenia na smieszne moim zdaniem becikowe.

Dla porownania tu gdzie zyje, takie becikowe polskie , mam co kwartal, bo przysluguje KAZDEMU, niezaleznie od dochodow 200 eur na kwartal plus nastepny dodatek to okolo 60 /mies dla ludzi z niskimi dochodami (do 1500 eur/mies). mamy mieszkanko z ogrodkiem ze spoldzielni gminnej za 380 EUR, z czego urzad skarbowy oddaje nam miesiecznie 150 EUR.
Przedszkole/zlobek/badz prywatna opiekunke w 80 % sposoruje urzad podatkowy. Az mamom sie chce wracac do pracy. Co prawda macierzynskie trwa tylko 16 tygodni, ale nie ma problemu ze znalezieniem pracy na 1-2 dni w tygodniu, skoro opieka nad dzieckiem jest prawie za darmo ... mozna tez pozostac w domu, nie bojac sie, ze jutro nie bedzie czego zjesc.

Powiem wam szczerze, ze patrzac po swoich znajomych, gdzie wiekszosc mieszka z rodzicami ,bo nie stac na wynajem, bala bym sie urodzic dziecko w Polsce , bo kobieta nie dosc , ze zarabia mniej od mezczyzny to jeszcze musi wybierac miedzy praca a dzieckiem, a nawet jesli chce oddac do przedszkola, czy zlobka to nie ma miejsc i trzeba lata czekac... No normalnie Afganistan ...

ja jednego się nauczyłam, że w tym kraju uczciwy człowiek zawsze ma pod górkę a ja właśnie do takich należę. Pracuję legalnie, podatki odprowadzam, składki a co z tego korzystam????? G.....no za przeproszeniem. Za każdą wizytę płacić trzeba bo jak nie, to w styczniu na grudzień cię rejestrują. A o pożal się Boże urlopach macierzyńskich to już nie wspomnę.... a co my później z takim kilkumiesięcznym maluszkiem zrobimy, jak trzeba będzie do pracy wracać? Jak dziadkowie prawie do śmierci muszą pracować.... A do żłobka, już pomijam wszystkie inne względy, ale też się trzeba nakombinować, żeby się dziecko dostało. I to jest ten nasz cudowny kraj. Nic tylko się wyprowadzać stąd.

reklama
czas się zbuntować władzy i zacząć walczyć o swoje. POLSKA PRORODZINNA <hahahahhaha> :-D:-D
kto to widział. becikowe co kot napłakał. zasiłki też.
z pracą ciężko a Polska chce by kobiety rodziły.

Może jakiś STRAJK kobiet w ciąży??

(na wątku październik już zbuntowałam dziewczyny) :-D:-D

albo spróbujmy z petycją internetową. ktoś z nas wymyśli i sobie skan przesyłać będziemy mali'em . kazda wydrukuje i skan odeśle i spróbujemy zebrać jak najwiecej podpisów. albo w swoim otoczeniu kazda zbierze podpisy i sie do Władzy wysle.
hmm??? co Wy na to??
moze czas zadziałać.
tyle osób strajkuje to i MY powinnyśmy zacząć walczyć o swoje.

a powiedz co te strajki dadza? cos sie zmieni? nie sadze. postrajkujesz sobie 2,3dni i pomysl umrze. no chyba ze nie wiem jakis cud nastapi i np Pan Palikot sie nami zainteresuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry