reklama

wrzesień 2012 ;)

Patrysia u mnie ze spaniem jest różnie. I tak często budzę się na plecach, bo to raczej nie da się nad tym panować. Ale zasypiam na lewym boku.
Najgorsze są poranki gdzie budzi mnie ogromny ból nóg i czasem rąk. Nie da się spać i muszę wstać.
U mnie ja mam kołderkę, a m koc. Nie da rady z jedną.

Maleństwo dasz radę ;)

Jasminum mój też biedny się zwija i przytula do ściany, my i tak bardziej cierpimy, niech oni też się pomęczą :D

Pajeczko biedulko, ale już lepiej??? Ja tam jestem przyzwyczajona do moich małych broszek. No depresji to chyba raczej nie będę mieć :) Najwyżej waty sobie napcham :))) A czy ja będę karmić??? - kto to wie ;)

Ansure życzę niezapomnianych przeżyć :D

Palemko przegotowaną ciepłą, nie wrzątkiem. A rano jeszcze możesz wodę przegotowaną letnią i łyżka miodu na czczo.

Merlin co za krowa z tej baby, że tak powiem

Martusia1605 ja nie lubię oglądać wszelkiego rodzaju sportu, ale za to mój m uwielbia i mam nadzieję, że uda mi się z nim nie pokłócić przez zajmowanie notoryczne telewizora, bo na samą myśl ciśnienie mi się podnosi.

Ayni no nieźle aż zazdroszczę tych dodatków. Człowiek się zastanawia czy do państwowego żłobka się dziecko dostanie , gdzie płaci się miesięcznie ponad 300zł plus inne rzeczy i pewnie z 500zł wyjdzie, na prywatne nie stać, a na opiekunkę tym bardziej.

Moja mama jak urodziła mojego brata to poszła na wychowawczy i po 3 latach robota na nią czekała. A mnie nie stać na to żeby iść na wychowawczy, a nawet jak pójdę to nie wiem czy mnie przyjmą. U nas nawet zwolnili dziewczynę, która urodziła i na bruk.
Poza tym płacę składki, a jak muszę nie raz prywatnie do lekarza iść jak przyciśnie, bo nie ma miejsca na nfz :/

A poza tym ja się chyba niczego nie nauczę - wczoraj 8km i brzuch mi się spinał. To dziś postanowiłam w tym upale zrobić tyle samo - poszłam do dentysty 1h na piechotę, potem nie chciało mi się czekać na autobus który miał zaraz jechać, bo tłum ludzi na przystanku, więc postanowiłam wrócić, a potem, a co mi tam to nic, że mnie już zginało w pół, bo brzuch mnie bolał poszłam do babci, wlazłam na 3 piętro i posiedziałam.

No i oczywiście mądra poszłam jeszcze potem na spacer i przy okazji na zakupy i ledwo doszłam do domu, a brzuch spinał mi się co kilka minut i bolał. No przecież nie położę się, przecież obiad trzeba zrobić :/

A teraz leżę i wzięłam nospę, bo się nie dało. Trochę brzuch się uspokoił, dzieć się rozbrykał, a mnie już ciągnie do sprzątania, bo na podłogi nie mogę patrzeć, miałam dziś jeszcze porządki z ubraniami zrobić....
Ech... Brak mi czasem do siebie sił.

Ma ktoś młotek gumowy??? Puknę sobie w główkę na opamiętanie :D

reklama
kumam :) :P dzięki za wyjaśnienia
ja za to zostanę bez pracy z dniem porodu :/ bo... uwaga ..."darmozjadów na macierzyńskim nie bedę otrzymywać i nei przedłużę umowy" miłe słowa od kobiety co ma dwójkę dzieci

Merlin ale przeciez maciezyński nie idzie z portfela twojej szefowej tylko z kasy ZUS. Po to placisz składki. Z tego co ja sie orientuje to zgodnie z prawem twój pracodawca ma obowiazek przedluzyc ci umowe do dnia porodu a tym samym nalezy ci sie macieżyński

Joasia chyba dopiero na koniec wakacji. ale może na chwilę godz dwie jak będę tam w okolicach (tzn w lipcu) bo muszę do urzędów tam pojechać. a bo tam jeszcze mam meldunek stały.
muszę dać radę.

Fasolka moja mama też chora, teściów nie posiadam, a poza tym wszyscy z rodziny mieszkają daleko, więc jestem skazana na siebie i dlatego pewnie pójdę na niecałe pół roku na wychowawczy, a od roku będę starała się do żłobka, bo nie mamy innego wyjścia.

Monaliza ja też usiadłabym jak lekarz zaśpiewałby mi taką kwotę :/

Martusia pracuję gdzie jest pełno "biednych ludzi" w większości tych którzy pyszczą, są roszczeniowi, bo im się należy i nawet nie szukają pracy. W szkole obiady im się należą, zasiłek z mopsu, kasa z opieki i jeszcze do caritasu można podejść, a potem słyszy się jak wybrzudzają co to oni nie dostali i po co im to. A dzieci po 5 paczek na święta dostają.
U mnie w domu było nas 4 i zawsze przekroczyły zarobki o jakieś 3 zł i nie dostaliśmy nic.
I tak jest z ludźmi, którym się podwinęła noga i są uczciwi i dostaną figę z makiem.
A znam rodziny, którym opieka dzwoni, że przyjdą zobaczyć co i jak w domu, a oni meble i sprzęt do sąsiadów wynoszą, a na chlanie i palenie mają kase. Wrrrrrrr... Ja nic nie dałabym.
Zamiatać ulice, sprzątać śmieci... A potem to im może się należeć.

Ja sobie dzis pozwoliłam na malenki połgodzinny spacerek muszesie przyznac do apteki i sklepu dzieciecego obok;-), byłam kupic paski i igiełki do glukometru ktory dostałam i oczywiscie wlazłam obok do dzieciecego i zakupiłam małe conieco:-D zrobie foto i wkleje wiadomo gdzie:-)

doti to ja Ci poprawie tym mlotkiem zaraz fasolce chcesz byc nastepna maybebaby??

co do przedszkola to wg mnie jest zdecydowanie za drogie, ja place ponad 400zl za panstwowe, niania w miesice kosztuje od 550zl wzwyz, na wsi mniej, ale majac np. 2 dzieci, jedno u niani, drugie w przedszkolu to juz sie przestaje kalkulowac pracowanie, jak ktos zarabia najnizsza

Fasolkano ja starego mam 25dni no i za ten rok wiec tez licze,że troszke kaski bedzie:-Dobym sie nie przeliczyla

Joasia wiesz co bałam sie tam wspiąc bo jednak wysilek no ale pomalu i doszlam:-D ale,że na brzusio spadne to nie bo jechalam na lezaco i tak wyladowalam:-D i jednak małej mi sie zrobiło szkoda,bo weszła tam a juz zjechac i zejsc nie chciala wiec myslalam o niej:-) a zjechalam przy okazji ale juz wiecej bym tak nie poszla:-D

Martusia1605 należy jej sie i dostanie, ale wychowawczy juz nie bo on nalezy sie tylko osobom zatrudnionym

Joasia te Mostki są 9km od Świebodzina. Wstęp jest darmowy do tego zoo, zwierzatek troche jest i to ciekawych:-) zieleni ławeczek wiec mozna siedziec gdzie chcesz:-)Na plac zabaw jest tylko wstep na te własnie zamki dmuchane trampoliny, piłki itd 10zł dziecko a opiekunownie za darmo i mozna korzystac ile wlezie czyli taniocha.
I mozna cos przekasic, zjesc itd. POLECAM

reklama
Maluszek czy ty piszesz o Zoo Safari tak to sie nazywało chyba ale to w Swierkocinie chyba było niedaleko Gorzowa byłam tam z dziecmi fajnie było ( moj brat niedaleko mieszka i tak przy okazji zwiedzilismy)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry