reklama

wrzesień 2012 ;)

a moim zdaniem niem musi byc profesjonalnie napisana, a oni mają obowiązek przyjąć a co ważniejsze - odpowiedziec!

im więcej osób uda, ze nie ma problemu, i ze nas to nie dotyczy, tym bardziej rząd bedzie "rządził"

mnie to tez nie dotyczy, bo u nas nie ma 1922 chyba na osobe. to są skrajne stawki. tak samo jak nie mamy 504zł na glowe, zeby dostawac rodzinne.
moja mąż pracuje na 2 etaty, ale żeby się nie łapać po porodzie na becikowe, to musiałby zarabiać blisko 8 tys. bo bedzie nas czwórka już...wiec bez sensu troche.

a z tym 504 zł, to ja naprawde nie wiem kto się łapie. chyba, ze ktoś ma 5 dzieci i zarabia 1200 w fabryce. a zona nie pracuje.
albo samotna matka z 2 dzieci, zarabiajca na kasie 900zł. no wiem, ze tak w zyciu jest, ale ja się nigdy nie łapam.

reklama
witam sie

senna jestem jak nie wiem...:szok:

co do petycji

Becikowe to pomoc dla rodzin najuboższych... taka byla pierwsza wersja... rodzina uboga nie kupuje wózka za 3000 zł, sterylizatora, podgrzewacza ect. poza tym zgadzam się z każdym słowem pani prawnik. Nikt nie powiedział, że becikowe ma być na utrzymanie dziecka... tylko jest to taki dodatek za urodzenie dziecka...:tak:

mecz
fajne emocje chociaż mam wrażenie, że gdyby nie strategia fatalna byśmy wyglali... bo szczerze Lewandowski nie mial z kim grać... na ataku... bo zawsze biedaczek był sam obstawiony przez 3 ryskich :tak:

co do kibiców
wiadomo, ze i jedni i drudzy sa winni, ale my jako gospodarze Euro nie powinnismy się tak zachować a niestety polscy kibole tylko czekali na to... bo po co tam poszli?? a media niestety jeszcze dolewali oliwy do ognia piosząc o wojnie Polska-Rosja... niepotrzebnie...wstyd na cały świat...

Joasiu u mnie smyk tez kopał, że hej normalnie usiedzieć nie umialam :-Dwszystko mnie bolało :tak:

Do_iT ja mam tak samo jak Ty ze znajomymi :tak:poza tym jestem bardzo specyficzna...tzn nie lubie owijać w bawełnę, wchodzić komuś w d... zawsze mówię i piszę to co myślę...taka moja wada dla jednych a zaleta dla innych...
Mam jedną przyjaciółkę od serca...mogę na nią liczyć , ona może na mnie...ale mój M też taki jest więc się dobraliśmy :-D
Wolę mieć jedną prawdziwą przyjaciółkę niż 10 fałszywych...udających przyjaciół...

Martusia1605 tak jak już napisałam zamieszanie wokoł Twojej osoby powstalo z hmmm Twoich niedomówień...i tego, że nie bardzo wiedziałaś jak masz wybrnąć z pewnych spraw...i sporo osób się zbuntowalo...Mam nadzieje, że znajdą się osoby, które udzielą pomocy.A niestety jeżeli padają pewne podejrzenia my musimy reagować...

Lotka ja dzisiaj jestem mega senna... wypiłam kawe i nic... chyba mega niskie cisnienie jest...

Patrysia kciuki za wizytę dzisiaj daj koniecznie znać

Ansure czasami czlowiek by poszedl na mecz, ale po co, żeby oberwać ławką??szkoda, że kibice piłki nożnej nie potrafią spokojnie sie zachowywać jak np kibice siatkarzy...

a moim zdaniem niem musi byc profesjonalnie napisana, a oni mają obowiązek przyjąć a co ważniejsze - odpowiedziec!

im więcej osób uda, ze nie ma problemu, i ze nas to nie dotyczy, tym bardziej rząd bedzie "rządził"

mnie to tez nie dotyczy, bo u nas nie ma 1922 chyba na osobe. to są skrajne stawki. tak samo jak nie mamy 504zł na glowe, zeby dostawac rodzinne.
moja mąż pracuje na 2 etaty, ale żeby się nie łapać po porodzie na becikowe, to musiałby zarabiać blisko 8 tys. bo bedzie nas czwórka już...wiec bez sensu troche.

a z tym 504 zł, to ja naprawde nie wiem kto się łapie. chyba, ze ktoś ma 5 dzieci i zarabia 1200 w fabryce. a zona nie pracuje.
albo samotna matka z 2 dzieci, zarabiajca na kasie 900zł. no wiem, ze tak w zyciu jest, ale ja się nigdy nie łapam.

No z kosmosu maja te stawki ja jeszcze w zyciu sie nie załapałam na rodzinne, płatny wychowawczy itp pomimo ze mam juz dwójke i czasami naprawde ciezko było ...bo np przekroczył nam dochod o 5zł:dry:

Futuremummy my sie lapiemy na rodzinne od zawsze ;-)

Pajkaa wazne ze sprawa juz jest wyjasniona, bylo minelo, wczoraj napisalam do admina jak moge uwiarygodnic swoja osobe i przeslalam wszystko co mi przyszlo do glowy, nawet zdjecie karty ciazy i lekow, ktore przyjmuje ;-)
wiem, ze byc moze niektore moje posty byly niespojne, moja wina, pzrepraszam, za niepotrzebne nerwy,
no, ale tak jak mowie wazne, ze wszystko jest juz udokumnetowane

Future ja mysle, że jeżeli ta petycja ma cokolwiek dać trzeba się posluchać prawniczki bo po co składać coś co z góry będzie skazane na porażkę??

Fasolko
dla mnie te ceny to tez koszmar...ja w nastęopnym roku nie kwalifikuje sie na nic... ale tez wiecej dzieci planować nie planuję... a szczerze przy pierwszym dziecku ten 1000 zł hmmm zgubil sie w tych wydatkach...

u nas becikowe to bedzie raczej na konto maluszka - tak w razie czego, lub po prostu dla oszczędności ..ja nauczyłam sie nie liczyc tego co Państwo daje - nigdy nie zapomnę jak przeprowadziłam sie do wawy na studia na uw i zaczęłam legalną pracę w której zarabiałam 1200zł - zus stwierdził ze zarabiam za dużo aby dostawać rentę po rodzicach i tak jako sierota musiałam sama opłacic wynajmowane mieszkanie, kupić materiały na studia i kombinować za co zjeść bo pensja 1200 nie starczała na wszystko co podstawowe No ale takie państwo .. dlatego ja postawiłam na pracę własna i liczenie tylko na siebie i kombinowanie i rozkładanie sobie pewnych zakupów ... Tak samo i teraz zarabiamy niewiele ale z mężem rozkładamy sobie zakupy dla synka - resztę wpisujemy na listę prezentów od najbliższych, z wieloma rzeczami powstrzymujemy sie i zobaczymy jak będzie

Dla mnie ta petycja jakoś tak śmieszna powiem szczerze :zawstydzona/y: Myślę,że trzeba to poprawić zgodnie z radami pani prawnik, a nie wysyłać w takiej formie.

Pajkaaa- ja chodzę z moim M na mecze i jakoś nigdy żadną ławką nie dostałam, ba nawet żadna nie leciała w moim kierunku :P Chodzimy na Legię i ja osobiście czuję się tam bezpieczna. Mój M jest wielkim KIBICEM Legii i jeździ na praktycznie wszystkie mecze od jakichś 10 lat i nigdy nic złego się nie wydarzyło. Prawda jest taka,że wszystko co złe media nagłaśniają i puszczają w świat, a takich pozytywów jak to,że kibice LW sponsorują Domy Dziecka, robią składki na leczenie chorych i potrzebujących, wysyłają dary do naszych potrzebujących Polaków za granicą to o tym nawet już nikt nie wspomni, bo po co? Zgadzam się,że czasem są beznadziejne sytuacje, ale wiadomo- wśród tak wielkiej grupy ludzi nie ma samych autentycznych fanów piłki nożnej. Są tacy, którzy tylko szukają zaczepki, ale to jest nieunikniona nawet pomijając piłkę nożną. Ja kibiców będę bronić, bo dzięki M mam inne na to spojrzenie pewnie. Kibole niech sobie dostają zakazy stadionowe i nie szkodzą wizerunkowi kibiców.

Jej...pada i pada... masakra jakaś. A ja sama w domu siedzę... czekam na paczkę, bo ponoć dziś ma być kurier z wyprawką :)

Wiecie co... dopadają mnie jakieś lęki, obawy, wątpliwości. Czy ja dam radę i czy będę wystarczająco silna dla swojego Dziecka. Tak się boję momentami,że aż mi się chce płakać :( Boję się,że nie ogarnę tego wszystkiego,że coś zaniedbam...

A poza tym jestem mega gruba. I nie mam w czym chodzić. Chyba sobie dziurę na głowę w prześcieradle wytnę i już.

I mam coś dla Was :)
IMAG0217.jpg serniczek na zimno :D Smacznego!

Gorgusia nie kussssssss:-D co do martwienia sie to ja pomimo ze to moje trzecie dziecko mam wieksze obawy niz przy pierwszych....miałam dwoje maluchow i cztery lata z rzedu pampersy i nocne wstawanie:-) i byłam z dziecmi sama praktycznie bo m cały czas w pracy i dawałam spokojnie rade i z nocnym wstawaniem opieka i domem... ale wtedy byłam kilkanascie lat młodsza i zdrowsza:dry: a teraz boje sie ze jak noce pozarywam to w dzien nieprzytomna bede chodzic itp ale zachciało sie na stare lata dzieca to mam:szok::-Djak to moja kumpela starsza mowi ma 3 miesieczna coreczke albo odmłodnieje albo zwarjuje:-D:-D ja licze na to pierwsze:-p

reklama
gorgusia - cukier pomaga na lęki ;D JEDZ ! Jak to się mówi masz niezastąpioną okazję aby jeść to na co masz ochotę i ile chcesz - odchudzanie, sporty i zrzucanie będzie później ... Co do lęków mam ... ale kazano mi o nich nie myśleć tylko postawić na instynkt, czytać, uczyć się na razie na sucho ... jak coś w praktyce będzie coś nie tak... jest tylu specjalistów do których mozemy, pójść podjechać z dzieckiem i nam pomogą Ps. polecam zaglądanie na strony różnych fundacji kobiecych - mama i dziecko - tam często bezpłatnie mozna dostać porady

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry