reklama

wrzesień 2012 ;)

witam sie

wróciłam od mamy...Zakupiłam pare rzweczy dla synka i fasolki w Pepco

głowa mnie boli :/

odebrąłam wyniki moczu :):):):) NIE MA BAKTERIII pierwszy raz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak się cieszę :D

Palemko
cieszę się bardzo :) ale klocuś Ci się szykuje, ale najważniejsze, ze ok.

Jasminum nie stresuj się jak masz takiego kompa nic dzidzi nie grozi:)
reszte dziewczynek pozdrawiam

kochane przypominam, ze w kwestii wizyt, lekarzy itp jest wątek
https://www.babyboom.pl/forum/wrzesien-2012-f441/wrzesniowki-u-lekarza-55885/ więc wszystkie te posty przenoszę tam.

reklama
Asiu zazdrośnica mała, a co tylko jej mamusia i nikogo innego :D
dziś też popijam kawusię mrożoną ;)

Fasolka i niech już taki unormowany zostanie - trzymam kciuki &&&

Martusia tylko, że mi nie da się tego wytłumaczyć :D
Dzidzia się już przyzwyczaja to tego hałasu więc chyba nie powinno ją aż tak budzić. U mnie za to nagminnie okradają piwnice, bo mieszkam w wieżowcu

Pajka czyli najlepszy sposób to mniej kontaktów ;)
A co do wyników - popatrz mała rzecz a cieszy. Dobrze, że tych bakterii nie było, ja idę w poniedziałek na badania.

Palemko czyli w sumie trzymacie się. Będzie dobrze. Super, że z kruszynką wszystko ok. Trzymamy kciuki.

Maluszek zdrówka życzę...

Gorgusia ja od 2 dni mam 90/50, a muszę łykać tablety na nadciśnienie.

dziś leniwy dzień tylko poprałam, poprasowałam, zrobiłam 2 obiady :)

męczę się z zatkanym nosem i już nerwicy dostaję
lekarz mi pozwolił nasivin a tam piszę, że brać go można 5-7 dni, a biorę go już dłużej
tak to jest jak się ulotek nie czyta
ratunku!!!

Palemko super że Maluszek taki duży no i oby posiedział w brzuszku jeszcze troszke!!!
poczytałam i zmykam bo mnie też cosik dziś dopadło,mega katar, ból głowy i kości taki z enie daje rady no i 38stopni mialam o 12 a o 6rano bralam paracetamol bo myslalam z eumarne z bolu stawow:(

Maluszek zdrówka

Do_ti Na zatkany nos zamiast leków zwykłych może spróbuj sposób domowy Babciny ale sprawdzony (osobiscie). czyli AMOL lub perfum jakiś kwiatowy zapach. kilka kropel do wrzątku i wdychać napar przez 5 minut. (działa też fajnie na cere)
albo na chusteczkę wkropić i kilka wdechów zrobić z tej chusteczki perfumu lub amolu.
jesli chodzi o perfum z chusteczki szybko wietrzeje wiec tylko ten najostrzejszy zapach wdychać. mi pomogło. tak trzy dni. 2-3 napary lub chusteczki dziennie.
szczerze nie wiem czy moze miec to jakies skutki uboczne ale ja sobie z katarem tak często radziłam.

My własnie wstalismy, spałam 4 godzinki i czuje sie jeszcze gorzej:-(
Nadrobic was kochane to nielada wyzwanie hihi no ale dla chcącego nic trudnego :) juz Wam odpisuje :)
i ciesze sie,że nadal wszystkie w dwupaczku:)

Gorgusia dzieki za założenie nowego wątku:) przydatne dla kazdej mamusi. Ja sie dowiedzialam,że nie musze brac zadnych podkladow, pamperwsow bo wszystko bedzie i mam sie o to nie martwic.

Ansure to ja zakupuje odrazu ten olejek migdałowy a noz cos pomoze:P takze dziekuje za info :)

Pajka Twoje wypowiedzi nie raz podniosly mnie na duchu i tym razem tez mnie nie zawiodlas hihi :) dobrze wiedziec jakie masz doswiadczenia z polozna bo kazdy oczywiscie nie doswiadczone osoby strasza tak z tym kroczem,że masakra i opowiadaja" moja kolezanka tak pekla od cipki do dupki chodzic nie moze a juz dwa tyg po porodzie " " oni tna tyle,że hoho i na nic nie patrza " nie slucham, nie wierze ale jednak im blizej porodu to juz wszytkim zaczynam sie przejmowac. Ciesze sie,że wyniki okej i nie ma bakteri :)

Do-ti haha z ta waga masz jak ja, na ostatniej wizycie tez dostalam zawalu,że sie sama nie waze ale glownie dlatego ze moja waga jest do dupy:/ tak bym wolala sie nastawic. Moze teraz nie bedzie zle u mnie wizyta w pon a ja juz 3 dzien nie mam apetytu. slodkiego nie jem, lece praktycznie na owocach czy jogurtach

Maleństwo fajnie masz z takim szefem, nie dosc,że Cie docenia to i Ty mozesz sie czuc potrzebna itd. Mnie zawsze kierowniczka niby doceniala i chwalila ale tylko bylo widac po tym,że mialam troszke wieksza premie od dziewczyn no ale co z tego jak zrobili mnie tak z umowa i nie mam jak wrocic bo juz na moje miejsce jest osoba ehhh

*Martusia* z moim synalkiem roznie bywa, kiedys reagowal jak sie polozylam na lewy bok, teraz wystarczy jak poloze reke podotykam a nawet jak do niego mowie haha a jak poloze sie na wzak to chwila i kopie czy plywa sobie :)

Palemka &&& za Was jak najdluzej w dwupaczku!!! odpoczywaj!!! ale córa to juz duza, sama jestem ciekawa ile moj urwisek juz wazy i mierzy dowiem sie w poniedzialek!! :)

Martusia1605 co tam u Was slychać? jak sie czujecie? odezwij sie :)

Ja tez chce porod rodzinny ale tak naprawde nie wiem jak wyjdzie. Smialam sie ostatnio,że co do czego to jeszcze sama pojade autem bo albo wszyscy beda w pracy albo po %%%.

Ja tez nie licze ile kasy poszlo na lekarzy, badania i leki 1300 juz napewno. Ostatnio zamowilam
na allegro swoje witaminki bo zaoszczedzilam 17zl wiec odrazu wzielam 2op czyli 34zl w kieszen i wysylka darwmowa a apteka jest ok i sprawdzona

Maluszek ale kto wie czy dla Ciebie jakieś inne stanowisko się nie znajdzie. może lepsze wyższe. lub asystentka kierowniczki.

Maleństwo No kochana ja pracuje w handlu, w sieciówce prezesa firmy nawet nie znam mam nad soba kierowniczke i zastepce (sa to siostry) wiec jak widzisz jak cos to tylko powrot na swoje stanowisko wchodzi w gre, no ale ja juz wiem,że tam u góry nie przedłuza mi umowy moze jakbym wrocila w grudniu i poprosila to mozeee ale malucha nie chce zostawiac po 2-3 miesiacach w złobku czy opiekunce ale wiesz co mysle,że to dobry moment,żeby zmienic prace na lepsza ale wiesz jak sie wie,że ma sie gdzie wrocic i "kiedy chce" to człowiek taki spokojniejszy bybył :)

Maleństwo No kochana ja pracuje w handlu, w sieciówce prezesa firmy nawet nie znam mam nad soba kierowniczke i zastepce (sa to siostry) wiec jak widzisz jak cos to tylko powrot na swoje stanowisko wchodzi w gre, no ale ja juz wiem,że tam u góry nie przedłuza mi umowy moze jakbym wrocila w grudniu i poprosila to mozeee ale malucha nie chce zostawiac po 2-3 miesiacach w złobku czy opiekunce ale wiesz co mysle,że to dobry moment,żeby zmienic prace na lepsza ale wiesz jak sie wie,że ma sie gdzie wrocic i "kiedy chce" to człowiek taki spokojniejszy bybył :)

ja jeszcze mam plus że mam elastyczny grafik.
3mam kciuki by z jakąś pracą Ci się udało jak będziesz wracać.

No to duzy plus, u mnie idzie sie nawet z drugiej zmiany na rano co jest niezgodne z prawem, jakbym chciala i moghla wrocic to nie byloby mozliwosci na mniejszy etat czy zeby pracowac na 1 zmiane chociaz na kilka miesiecy dlatego im taki pracownik nie potrzebny wiem jak to bylo z innymi mamusiami. Takze nie ma co gdybac zobaczymy po porodzie mam nadzieje,że praca sie znajdzie:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry