reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Ale to straszne jest takie buczenie:'( Mężowi słabo szła akceptacja tego stanu. Tylko mi kot został:'(
Czy orientujesz sie jak to jest z wedzonymi rybami?
Za mna ostatnio chodzi ( a raczej pływa ) dorsz wedzony.

reklama
Czy orientujesz sie jak to jest z wedzonymi rybami?
Za mna ostatnio chodzi ( a raczej pływa ) dorsz wedzony.

Wędzonych na zimno nie wolno. Wędzone na gorąco można... Jest problem, bo sprzedawca nie zawsze wie, co sprzedaje. Łosoś zawsze jest wędzony na zimno, więc odpada w ogóle, a dorsz??? Chyba można go wędzić i na ciepło i na zimno... w supermarkecie w każdym razie raczej Ci Pani tego nie powie.

hymmm... właśnie sobie uświadomiłam, że jadłam kiedyś nad morzem łososia wędzonego na ciepło... ale jestem pewna, że to, co w sklepie jest, to wędzone na zimno jest... Na szczęście łososia nie lubię.

cyniczna, chyba się jednak nie będę w stanie pohamować :-( i będę musiała zjeść dorsza.
Tu mam coś dla Ciebie na ten temat:
Jedz ryby szczególnie w ciąży - ciąża, dieta w ciąży, kwasy tłuszczowe, odżywianie w ciąży, omega 3 - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
Ryba wędzona w diecie ciężarnej - Ciąża - Rodzice radzą

Ogólnie rzecz ujmując, chodzi o bakterie, które w procesie wędzenia nie giną. Oczywiście Twój wybór. Ja nie jem. Wiadomo jednemu nie zaszkodzi, innemu zaszkodzi bardzo... Może sobie dorsza upiecz???

Ostatnia edycja:
Czytam i czytam i mi slinka leci takie smaczne potrawy rybki ogorki sledze ,:-D..Musialam do lodowki po ogorka skoczyc bo sledzi brak :-D.
Bunny - widze ze staraczek przywialo nas na wrzesniowki:tak:, a mowilam ze bedzie oki kochana aby do wrzesnia.

Ze śledziami to przystopuj. To surowizna jest. Pozwolę sobie cytatem rzucić: "Należy uważać na surowe, marynowane w solance lub wędzone na zimno produkty rybne. Sushi, saskimi, solone śledzie, filety z pstrąga i wędzony łosoś mogą być źródłem zarażenia listerią czy toksoplazmozą, nicieniami czy innymi pasożytami. Jadaj więc raczej pasteryzowane produkty rybne".:nerd:

to super bo w święta też same śledzie wsuwałam :szok:nawet w sumie nie pomyślałam że coś może być z nimi nie tak... :no:

witam wrześniówki
właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka zobaczyła wyczekane 2 kreseczki na teście i termin wypada jej na 5 września (oczywiście wstępnie), więc stwierdziłam, że sprawdzę czy na BB są już wrześniówki, a tu aż tyle stron zapisałyście :-)
życzę Wam wszystkim powodzenia i spokojnych najbliższych miesięcy trzymajcie się Dziewczyny
marcówka 2012 :-)

Sakar witam Cię w wrześniowkach.

Mój synek kochany wytrzymał wczoraj do godziny 24 i usnął przy przyglądaniu sie petarda. Mi sie bardzo podobało a ten w takim hałasie sie znudził i poszedł spać.

Co do rybek to ja wolę nie jeść bo po co ryzykować.

reklama
Witam, Dzień Dobry:)

jak sie czujemy?

Co do rybek to ja wolę nie jeść bo po co ryzykować.

nie ma co popadać w panikę i rezygnować w ogóle z ryb. Nie spotkałam sie z ryba gotowana, czy pieczona która komuś zaszkodziła. Tym bardziej,ze ryby są na prawdę baaaaaardzo zdrowe. Oczywiście wyłączając pange, która nawet ciężko nazwać ryba.

Do góry