reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

witajcie kochane.
jestem i zyję, ale odpoczywam.
antybiotyk zaczyna działać (po 3 dniach, najwyzsza pora ;))
brzuchol kopie jak wsciekły, Hesia z babcią na dworze.

odpoczywam i całuję was gorąco.
uważajcie na siebie ;***

reklama
Hej Dziewczynki:)
ja tylko na sekundke przyszlam poprosic o &&&& dla Bratowej bo moj Bratanek chyba ma ochote dzis opuscic Jej brzuszek dzwonila rano ze ma ktg szyjka wygladzona maly sie obniza i po ktg maja cos konkretnego powiedziec ale jest duze prawdopodobienstwo ze dzis urodzi:-)moj Braciszek juz szuka busa z holandii moze zdarzy ale ja za chwilke juz jade tam zeby byc w razie czego jak bedzie sobie zyczyla, bo mowila ze woli byc sama ale w strachu i bolu roznie moze byc a ja Brtau obiecalam ze sie Nimi zaopiekuje do Jego przyjazdu:)
Takze nie wiem kiedy sie odezwe nie gniewajcie sie ale roumiecie sila wyzsza:***
trzymam mocno kciuki &&&&&&

co do porodu - jestem zdecydowanie za porodem naturalnym.
Pajkaa - zgadzam się z Tobą oczywiście. Dziecko jest najważniejsze i pewnie i tak i tak się zgodzę na wszystko.

Co do planu porodu - jest na stronie Fundacji Rodzić Po Ludzku
Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku

Lenkka - dostałaś już siarę :) Nic się nie martw, że wcześnie - z Pysiem dostałam też mniej więcej w 23-24 tygodniu i nie było w tym nic złego - poza codziennie mokrą bluzką albo prześcieradłem, jak przypadkiem cyc się ścisnął podczas spania ;)

Monaliza - współczuję, bo wiem co czujesz :* Najważniejsze to nie dać im się i pokazać, że "nie z nami takie numery" :*

Jak miło :) Nareszcie nie czuję się jak ufolud z terminem porodu ;) Na pierwszym usg wyszedł termin 26/09, na drugim 22/09 i na połówkowym 21/09. Wg OM u lekarza mam 14/09, wg OM liczone przez aparat usg 12/09 a wg OM z uwzględnieniem długości cyklu 28/09 (na szczęście wiem kiedy była owu i jaką mam długość fazy lutealnej). Ale co z tego, że wiem, jak mam na karcie wpisany 14/09 i wg niego mi mogą poród wywoływać :( Nie chcę wywoływanego :(
Z Patrykiem miałam to samo, kilka różnych terminów, bo cykle dłuższe, ale na szczęście urodził się 6 dni przed tym z karty ciąży :) I obyło się bez oksytocyny - na szczęście... Mały wyszedł dość szybko, bo pierwsze skurcze miałam tak od 00:15, wody odeszły już w szpitalu o 5:15, a potem po 15 minutach II fazy o 8:00 Patryk pojawił się na moim brzuchu :) Nie byłam jakoś specjalnie aktywna w ciąży - większość przypadła na zimę, a ja wtedy taka nieco odrętwiała jestem ;) Ciekawa jestem jak będzie teraz - za Pysiem się olatam jak szalona ;)
Dziewczyny, Wy tu niektóre jesteście po kilku porodach - jak było? Znaczy się porównanie: łatwiej/ciężej, krócej/dłużej? Tak z ciekawości pytam, bo w sumie każda babeczka ma inne doświadczenia ;) Ja jako pierwszy bobas mojej mamy wyszłam ekspresowo i miała niemal bezbolesny poród, pojechała do szpitala już chyba z partymi, bo mówiła że dopiero przy partych cokolwiek poczuła - dobrze, że nie urodziłam się w karetce ;) A reszta sióstr wychodziła już dłużej.

Lenkka spokojnie, ja jestem młodsza ciążą od Ciebie, a tez ostatnio przy ucisku zauważyłam już siarę.
Takie uroki naszego cudownego stanu. :-)

Dzień dobry :D

Ale dziś dużo naskrobałyście! Szalone :rofl2:

Co do kawy- piłam jedną dziennie, ale odkąd mam anemię to już nie piję. Ani kawy ani herbaty. Piję na ciepło wodę z sokiem malinowym :)

A poród... moja siostra mówi,że wolałaby żebym miała cesarkę, bo by się nie denerwowała, ale ja jednak jestem za porodem naturalnym. Ona rodziła dwa razy naturalnie i wszystko szło bardzo sprawnie. Pierwszy poród trwał chyba 40min, a drugi jeszcze krócej. Licze na to,że będę miała jak ona :)
Hmm...termin wg OM- czyli 17.08. Z usg mam na 30.08, ale lekarz mówi,że Mały nadrobił dwa tygodnie wzrostu i realny jest termin z OM.

Ansure- ja na szkole miałam póki co preindukcję porodu, kąpiel noworodka i okres połogu. Tak jakby troszkę od dupy strony zaczęłam :p
Palemka- szkoda,że dopiero zobaczyłam te promocje w c&e...takie fajne rzeczy za grosze, ale niestety mojego rozmiru brak. Dupka blada...
Lenkka- u mnie w piersiach na razie suchutko
Joasia- &&&&&&&&&& za bratową!
Future- całe szczęście,że jest poprawa. Oby było tylko lepiej!

A mnie Zymcio dziś kopniaczkami obudził-chyba było mu niewygodnie, bo troszkę się na brzuchu położyłam. I zdecydowanie jest piłkarzem i nie wie co to subtelność. Albo nic, ale kopniaki widoczne przez ubranie :)
Pogoda dziś znowu marna,więc siedzę w domu...sama. Bo Mek pracuję na potęgę.
A dziś ma mi przywieźć ananasa!

Dziewczyny- kiedy Małe powinno sie obrócić główką w dół? Wiem,że może to nastąpić w ostatniej chwili, ale pewnie powinno wcześniej. Więc kiedy?
Mój Zymcio w 26tc był w położeniu miednicowym.

Ostatnia edycja:
Pajka no niestety uroki pracy w szkole i na uczelni

Palemko a masz ciśnieniomierz??? zmierz po kawiw jak Ci mocno podnosi to lepiej przejdź na inkę :D
Dzięki za linka :)

Ansure ja też się wybieram na szkołę rodzenia, ale nie mam pojęcia jaki jest temat ;)
Plan porodu planem porodu, a w którym szpitalu to respektują???

Monaliza życzę zdrówka dla córci.

Asiu trzymam kciuki &&&&

FutureMummy odpoczywaj i życzę zdrówka.

U mnie świeci słoneczko a ja siedzę z zaciągniętymi zasłonkami, bo nic nie widziałabym na tym monitorze.

Głodna jestem, a przed chwilą umyłam zęby.
Ale nie wiem co zjeść :))))
i tak siedzę głodna :D

Póki co nie martwię się porodem, jak będzie tak będzie.

witam sie wsciekla jak cholera szczegoly wiadomo gdzie zaraz napisze

mantezowa ja wiem kiedy i w czym i gdzie poczelismy heh
nagapalma ja tam pije kawusie i bym sobie w zyciu nie odmowila

.....No to się wyżalę

Rano mimo nospy itd,, miałam skurcz, chociaz lezałam, teraz poszłam do sklepu na zakupy, chciałam na obiadek zrobic leczo, wróciłam i :szok: .............. znowu skurcz !!!! :wściekła/y::wściekła/y::no::no: nosz kurtka na watce nie moge nawet obiadu ugotowac, brzuch mam twardy ............ no i leze i płaczeeeee
Czy ten krążek da rade ?Przeciez moja mała musi jeszcze conajmniej 10 tyg w brzuszku poleżeć :eek:

reklama
Witajcie.

Joasia &&&& dla bratowej :)
Lenkka ja już od jakiegoś czasu mam małe wycieki, ale to nie codziennie i raczej kropelka, dwie :)
Monaliza zdrowia dla córci i dla Ciebie (uśmiałam się z tym jeżozwierzem) :)
Palemko ja wg OM mam termin na 14.09 a wg USG na 11.09, a ostatnio ginka powiedziała mi, że wcześnie poczułam ruchy i ona obstawia, że w ogóle ciut wcześniej urodzę, także już jestem totalnie zgłupiała w tych terminach.
Ansure ja raczej nie będę pisać planu porodu i zgadzam się z Marudką - jakoś mały musi ze mnie wyjść. Mój jedyny plan to słuchać lekarza i położnej i robić to co mi każą :)
Martusia jednak te nasze chłopy umieją czasem pozytywnie zaskoczyć :) Gratulacje z okazji okrągłej rocznicy :)
Gorgusia ja prasuję na siedząco :)))
Pajka i inne dziewczyny, które już rodziły - dzięki za opis waszych doświadczeń :) Zdaję sobie sprawę, że u mnie to wszystko może wyglądać całkiem inaczej, ale przynajmniej jakieś wyobrażenie całej akcji porodowej mi się w głowie kształtuje :)
Fasolko gratuluję już miesiąca grzecznego leżakowania :)
Merlin ja też mam ciężką sytuację z teściem, także rozumiem Cię doskonale. Powodzenia z remontem :)
Ansure udanej zabawy na weselu :)
Szysza gratuluję kopniaczków :)
Palemko wytrwałości w leżeniu :)
Gorgusia nie tylko Ty panikujesz w związku z kopniaczkami. Ja do tej pory czułam je dość mocno ale od dwóch dni moje dziecko się chyba obraziło i bardzo rzadko kopie mamę. Może się jakoś obróciło, albo co ? Staram się zachować spokój, bo od czasu do czasu da jednak o sobie znać.
Maluszek dzięki za info o ruchach - trochę się uspokoiłam.
Witam nową Martę :)
Do_ti dzięki za maturalne kciuki, ale ja już dawno po maturze. Prezentację na ustny polski poprawiałam kuzynce bo jestem mgr polonistyki :)))

No i mniej więcej udało mi się nadrobić.

U mnie kilka nowości, a mianowicie od kilku dni zaczął mnie męczyć refluks, ale na szczęście tylko wieczorami. Poza tym odczuwam też kłucie z prawej strony trochę powyżej pachwiny. Jeśli się nasili to chyba pojadę do lekarza.
Zastanawiam się też nad szkołą rodzenia, bo przy szpitalu, w którym chcę rodzić jest bezpłatna. Tylko nie wiem czy jest sens iść skoro mój męż raczej nie chce być ze mną przy porodzie.

No to tyle - miłego dnia dziewczyny :)

Do góry