reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Anusienka- ja widzę efekty albo biogai,albo tego,że jednak dzieć coraz starszy. Stosujemy około 2tyg,a poprawa jest od 3-4 dni. Ale możesz niezależnie stosować biogaie i delicol,bo jedno to probiotyki na brzuszek,a drugie przy nietolerancji laktozy się stosuje.
U nas poszły w ruch pampersy numer 3 i ciuchy 62 robią się za małe :)

Tak, wiem na co są te krople, tylko, że nie chciałam stosować obu na raz, bo nie wiedziałabym wtedy które rzeczywiście pomogły. Czyli u Ciebie BioGaia przyniosła pierwsze efekty dopiero po około 10 dniach na to wychodzi. To ja pociągnę jeszcze BioGaję przez tydzień, jak nie zauważę różnicy, przerzucę się na Delicol. Poza BioGają stosuję jeszcze Infacol (na bazie smetykonu. Tak samo jak i Espumisan czy SabSimplex. To wszystko to samo, tylko różnią sie między soba zawartościa tego smetykonu.) Zauważyłam, że po nim łatwiej się Adiemu prutka :tak: Wczoraj to puścił takiego bąkala, że śmiałam się do mojego D. że wystraszył wszystkie wrony na osiedlu :szok::-):-D Ale zaparcia jak były tak są :-( A najgorsze to meczenie się przy robieniu kupki :crazy: Tak mi go szkoda :-(

reklama
Tygrysek skandal w biały dzień! Mam nadzieję że już wam się taksówek sytuacja nie przydazy. Zadbaj o dobra dietę i witaminki.

Mój mały od wczoraj zaczął ładnie sypiac w dzień ponad 3 godzinki. Śpi przeważnie pod kocykiem który zaciagam za materac albo w spiworku. Nie daje mu kołdry żeby się nie.przegrzal. I zawsze kładę w bawelnianym ubranku do spania.

Martusia ją też przykladam do piersi kiedy ma czkawke bo mój mąż nie.może znieść tego widoku on myśli że mały się męczy i cierpi. Ale pociągnie parę razy i po czkawce.

Pytałam was ostatnio o twarde piersi u dziecka i wiecie co zauważyłam że on tam w środku ma... Mleko!! Czytałam w necie że to hormony móje z czasów.ciąży i że minie. Ale idę jutro do biura konsultacji na wazenie to im pokaże. Haha :cool:

Liljanna proszę biedny gołabek:szok:
Lilijanna- :szok: drastyczny żywot tego gołąbka :szok:
Oj dziewczyny, zaraz tam biedny, szczęśliwy, skakał z radości, że może się przydać. :-p
A ja sobie zaplanowałam 30 grudnia, moje 04 urodziny, w lokalu, i miałam zamiar dostać masę prezentów! Ale niech sobie nie myślą, że im się upiecze wyprawie wcześniej, Ha!
I niech mi ktoś wmówi, że z tego się wyrasta. ;-)

Mam pytanie z innej beczki: w czym śpią Wasze maluchy? Nasz do tej pory w rożku, ale wyrasta z niego i zatanawiam się co dalej. Myslalam o spiworku z dlugim rekawem. Ewentualnie jeszcze kolderka wcisnięta po bokach pod materacyk. Sama nie wiem.
Moja od poczatku pod kołderką, ale u nas w sypialni chłodno jest, nie wciskam nic po bokach, pod materac czy nie wiadomo gdzie jeszcze, kołderkę mamy 135x100 więc jest opatulona do paszek.
W dzień śpi pod kocykiem takim puchatym.
Megan ja to czekam aż mogę się wyrwac z domu :-D
Mam tak i ja albo się wyrwać z domu albo się pozbyć trójki z domu, byle co, byle chwilę (co najmniej 3h) samemu. :-p

Adrian za każdym razem jak poje dostaje czkawkę... nie lapie powietrza bo zwracam już na to szczególną uwagę...ale jak ma tą czkawkę to dosłownie chlusta mlekiem i to tak, że masakra... muszę uważać, żeby się nie udusił tymi wymiocinami...czy Wasze pociechy mają tak czasami?
Ja nie pomogę, bo u nas po jedzeniu dwa beki i czkawka, normalka, ale bez chlustania. Ada mi mocno ulewała, ale to przy odbiciu. Dziecko oddychając nosem łyka właśnie powietrze, to, że mówi się, że łyka, nie znaczy, że ustami.

mam mega kupkowy problem
do tej pory Zuzka robiła raz na 3 dni
a dziś już 3 raz i jestem lekko przestraszona
dla mnie to wygląda jak rozwolnienie, ale nie wiem jakie są kupki u dzieci
co robić????
Żólta jak jajecznica, wodnista tak bardzo, że pampers potrafi wchłonąć. Jak będzie biegunka to gołym okiem zobaczysz, że jest coś nie tak.

Do Mamuś stosujących BioGaję u swoich dzieci. Po jakim czasie u Was zaczęła działać na problemy brzuszkowe, zaparcia, wzdęcia etc.? Bo ja już stosuję tydzień, a poprawy nie widzę :no:. Odstawić? Mam jeszcze kropelki Delicol i zastanawiam się, czy nie odstawić BioGaję i zastosować Delicol, żeby zobaczyć czy pomoże. Co myślicie?
Te specyfiki działają od 3 dni do 14 dni, także poczekaj, bo za szybkie zmienianie leków może pogorszyć sprawę, ja bym najpierw dodała do biogai delicol, a potem odstawiała biogaję w razie wu.

Zaraz biorę się za sprzątanie chaty, póki towarzystwo śpi, muszę dziś poprać firany, a mam ich "tylko" 10 sztuk. Ale zaraz będę powieszać na okna i niech tam sobie schną. No i w ogóle muszę dziś odgracić chałupę i na strych/pawlacz powynosić co trzeba. :tak: A. mi okna pomył, od razu świat widać tak jakoś bardziej kolorowo. ;-)

Zaraz też zamykam menu na chrzciny i pozostaje zakupić towar i w sobotę trzeba to wszystko poszykować. Ach.

No i muszę się pochwalić 24.10 mielismy rocznicę ślubu, poszliśmy z dziewczynkami do restauracji, były kwiaty, pyszne żarcie i ... dostałam od A. pierścionek - za urodzenie mu drugiej córci. Zaskoczył mnie, choć dostałąm już za urodzenie Ady 2 lata temu i choć pamiętałam to nie spodziewałam się powtórki w ogóle. Cieszę się bardzo i z pierścionka, ale przede wszystkim z tego, że dla A. jest to ważne. :tak:

czesc nieskromnie pochwalę się, że dziś kończę 28 lat :szok: stara dupa ze mnie, wiecie co po raz pierwszy w życiu zapomniałam o swoich urodzinach - ciekawe czemu :confused: hehehe -wiadomo ;-):tak:dzicko dalo mi piękny prezent po prawie całym nieprzespanym dniu , w nocy budziła się na papu co 1,5h !!! Mam kryzys :sorry2:
Aha zmieniałm małej smoczek już na 2 z TT i teraz mleczko wypija w kilka chwil, a wczesniej strasznie się męczyła, on jest od 3m-ca co prawda, ale chyba tym jeje krzywdy nie zrobię ?

anusienka- moja mała miała problemy z kupsztalkiem, po dwóch dniach stosowania Biogaji zaczęła robić ładnie po 2 kupki dzinnie, a robiła jedną na półtora dnia z ogromnym wysiłkiem :sorry2: ja daję na łyzeczkę 5 kropelek, nie daję do mleka, bo się gorzej wchłania, znaczyu się polowa zostaje na sciankach buteleczki;)

gorgusia - chłop ci rośnie jak na drożdżach, moja mała od tygodnia pampersy 2jeczki stosuje, ale ona się mała urodziła, może dlatego ;) co tam u Ciebie ? Jak mały spi ?

Future - no ficisz ;-) u ciebie dwa razy, a u mnie po całym nieprzespanym dniu, mała w nocy budziła się co 1,5 h - mam dość !!!!

lotka - ja też chcę (czyt. muszę ) kupic chustę , te firmowe są dość drogie widziałam tkane na allegro za 79 zł, tylko nie wiem czy będą dobre, albo zastanawiam się jeszcze nad firmową ale używaną, czy lepeij kupic nową ? Co polecasz ?

Lili - no to pieknie mąż się spisał ;) wszystkiego dobrego i dużo szczęścia, która to rocznica ?

ayni - to dziecko może spac w dzien 3h :szok: hahahah kiedy moje tak za śnie ? U nas przy usypianiu na siłe, max 40 min i to tak dwa razy w ciągu dnia

Ostatnia edycja:
witam się dziewczynki

dzisiejsza nocka z3 pobudkami a to przez zatkany nosek na dodatek katar ma starszak i ja :no::no:

Tygrysku nie wiem jak to jest z punktu widzenia medycznego chusta po cc bo ja cc nie mialam więc i się nie interesowałam tak tym tematem. Natomiast tak lak Lotka napisała mniejszym obciążeniem dla Ciebie jest noszenie w chuście niż na rękach. Ogólnie jest powiedziane, że po porodzie i SN i CC nie powinno się nosić ciężarów bo może opaść macica

Axarai no mój właśnie chlusta czasami tak, że masakra... i zastanawiam się czy nie iść z tym do pediatry bo z Sebkiem nie miałam tego problemu...

Axarai, Megan,Fasolka,Martusia,Liljanna dziękuję kochane za odpowiedź

Doti jeżeli w kupce nie ma sluzu i krwi to jest ok natomiast jeżeli tych kupek byłoby sporo to idź do lekarza . Moj czasami robi 1 a czasami 6 :dry:

Martusia chusta dobrze związana się nie rozwiąże a zobaczysz jak zaczniesz to nie będziesz mogla przestać się wiązać :tak:

Gorgusia no to rośnie Twój skarb u nas pampki 2 i rozm 56 jeszcze :-D

Liljanna wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu i super taki gest ze strony A.

Nagapalma wszystkiego najlepszego:):)

WITAM:)

Ale zimnooo!dzisiaj ubrałam Domisiowi kalesonki i zimową kurtke:/kurka juz teraz tylko ciągniemy do zimna...ale pocieszam sie ze za tym zimnem chowają się święta ;P

Wczoraj bardzo miło dzień spędzony z kumpelami:))ach brakuje mi tych pogaduch...

PALEMKO

LILIJANNA

happy_anniversary_pink_roses_with_raindrops.gif

AYNI spokojnie to minie:)tak jak piszesz to twoje hormony...

Co do czkawki niekiedy tak sie odbije smerfowi ze ją ma i ogólnie zostawiam go z nią mija sama ale też niekiedy podam cycusia popije troche i mija;)ale nie ulewa tym bardziej chlusta jedynie przy odbiciu coś poleci ale to trochę jest...

Marceluś spi owiniety w rożku(fakt że nogi ma odkryte bo za mały już i jak "kopnie"to się tam odkrywa albo musze na maks do góry go podsunąć aby dało sie te nóżki schowac :p) i przykryty grubszym kocykiem(w nocy)na dniu tylko w rożku albo tylko kocykiem przykryty...teraz zamówiłam pościel to potem będzie przykrywany kołderką zamiast kocyka...a ubieram zawsze body z krótkim rękawkiem i na to pajacyk albo kaftanik z kalesonkami/śpioszkami...

TYGRYSEK matulu!!o ludziach wole nie pisać bo zachowanie nie raz mnie zaskoczyło i wiele tutaj można pisac ale tobie się po tyłku dostanie!!wózio i wtedy marsz!!
DOTI ależ ty masz "cyrki"z tym karmieniem :0 współczuję...
AXARAI zabawna z ciebie kobietka :D ale nie fajnie ze na święta urlopu nie dostanie...
FASOLKA moje dzieci wszysktie miały dłuższe włoski ale Marcelek pobija ich na głowę a ja sie bawię po kąpieli nimi i czesze jak lalke :D

Przygotowaniu do chrztu fajnie:)my dopiero pod koniec stycznia razem z urodzinkami Alanka robimy ;)

Zaanetkaaa
user-offline.png
ja tez pelna podziwu dla niektorych tutaj... kurka czasem mam zalamke bo wydaje mi sie ze jestem jedyna ktora sie zorganizowac nie umie... :(

do__ti
user-offline.png
podziwiam Cię za wytrwalosc z tym karmieniem...!

megan09
user-offline.png
ja już dostałam okresu chociaż karmię!!! i to jak mała skończyła równo 2 m-ce... Dziewczyny czy to jest normalne???
Z tym zostawianiem to ciężko jest,,, choć takie wyrwanie się dobrze robi na psychike. ja już wróciłam do szkoły i w weekendy mała jest z tatusiem lub babcią

Tygrysek1985
user-offline.png
znieczulica ludzka mnie przeraża... dobrze ze nic wam nie jest!

RiSiA
user-offline.png
moja ma straszne czkawki od samego początku. Tzn teraz jakby już troche z tego wyrasta ale do niedawna to była masakra. A ulewa i chlusta dalej. Byłam u 2 lekarzy, każdy gada, że dopóki przybiera na wadze jest ok i zalecili Nutriton...

nagapalma wszystkiego najlepszego!!!

gorgusia
user-offline.png
pięknie rośnie Twój skrzat! Moja starsza a dopiero dorosła do 58 :p

Dziewczyny, ja wiem że ciemna jestem... ale jak dodać suwaczka? wiem gdzie go znaleźć i zrobić ale gdzie się potem ten kod wkleja?

Ostatnia edycja:
reklama
palma uściski ;*** a co do dziecia to i ono zacznie przesypiać niedlugo. dzis tez dobrze, chociaż okolo 3 w nocy, po zjedzeniu, byly dwie kupy, czkawka, dojadanie, plakanie..i to trwało jakies 1h40min ale dziś już nie pamiętam ;)))

Cloudynka musisz wejsc w profil, w ustawienia, i tam po prawej stronie bedzie edytuj sygnature ;)
powodzenia

Do góry