reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

heh chwila spokoju dziec spi ;)

Ayni a w PL tez jest cos podobnego do Waszego 'evil eye' tylko musze sobie przypomniec jak to sie nazywa.
Lili no masz... ale pozniej jedziesz czy nie?
Perell dalej u Was kupa rzadka? ja niestety musze podac ten lek bo juz myslalam ze opanowalam a tu dzis az dziec poszedl do wanny sie umyc po kupie... srace totalnej raczej.

noc jakas taka dziwna... Oli zjadl 180 o 22. zasnal. o polnocy darcie. pic nie, na rece nie, w koncu M zrobil mleko - zjadl 150. o 6 znowu zjadl 180. o 11.30 tez 180. az nie poznaje go z ta iloscia mleka. ale pospal do 9:30 :)

biore sie zaraz za zupke ogorkowa dla Oliwka tez bedzie zobaczymy jak posmakuje bo jeszcze nie jadl.

milego dzionka
wpadne pozniej
:*

reklama
Bijesz się chociaż w pierś? :-p

Taycia - zakupy, jak niewiele kobiecie potrzeba do szczęścia. :-p U nas +20 stopni było o 22:30. :cool2:
Jasminum82 - ooo Hania wymiata i rządzi. Dobrze, że się niani słucha, mądra dziewczynka, czuje, że szacunek się należy. :tak: Co do lokomotywy to się mocno uśmiałam, kombinatorka jedna, ale bardzo dobrze, że sobie radę daje. :tak:
Perell - zaraz idę się przyjrzeć Twej osobie skoro tu takie ochy i achy :laugh2:
Martusia - jak Oliwier się czuje? Kupale opanowane?
Fasolka35 - a przywieźli coś siostrze z wojaży? :-p Choć sam fakt, że przywieźli siebie pewnie Pati wszystko wynagradza. Biedna wytęskniona. :tak:

Rowerek zakupiony, Adrianna zadowolona, tatuś pęka z dumy, toż to nie lada frajda, dzieć dostał rowerek z 4 kółkami, już nawet o uszy mi się obiło, że niedługo będzie trzeba boczne odkręcić. Tatusiowie. :-p

Ok lecę do A. Odezwę się rano dłużej. :tak:

Miłej nocki. Wszystkim, bez wyjątku. :tak:

biję, padam na kolana i co tam jeszcze chcecie :-D ;-)

Martusia chodzi o pampersy do pływania dla dzieci? Bardzo śmieszne:-D
Adi jeszcze chrztu nie miała, i nie wiem kiedy będzie, bo w Pl musi być, a na razie się nie wybieramy.
My jednak po basenie, koreczki na stacji były. Dzieciaki zachwycone, Ada w szoku, pierwszy raz była wodą ją chlapali a ona nic, ochlała się chlorowanej brudnej też (a ja jej w kartonikach kupuję)[/QUOA

:-D

ja po "uzdrawiającym" weekendzie z psiapsiółką :-)

Awersja zdrowia dla Kaca :-)

No my po obiadku i zbieramy sie na drugi spacerek jeden był rano z zakupami a teraz spacerek i plac zabaw ,miałysmy isc pod wieczor ale cos sie pochmurzyło i słonko nie prazy wiec mykamy teraz bo potem to pewnie lunie:-p

Lilijanna no bo wiara autosugestja daje duzo :-)
Tak, szczegolnie w leczeniu :tak:

Ayni a w PL tez jest cos podobnego do Waszego 'evil eye' tylko musze sobie przypomniec jak to sie nazywa.
W Polsce sie chyba mowi, ze ktos moze zauroczyc itd? Ja osobiscie w rzucanie zadnych urokow nie wierze, ale wiem jak niszczycielska jest sila zazdrosci. Ludzie potrafia pozazdroscic doslownie wszystkiego, od dziecka, po dom, samochod, szczescie w milosci i z zazdrosci potrafia zrobic wiele zlego. Dlatego uwazam, ze trzeba byc ostroznych w chwaleniu sie, napewno bym sie nie chwalila sukcesami mojego dziecka z moja bezdzietna sasiadka...

Axa, tak juz dlugo i jeszcze przed mezem... Post dla wszystkich obowiazuje taki sam. Wstrzemiezliwosc od jedzenia, picia, palenia tytoniu i uciech seksualnych od wschodu do zachodu slonca. Najgorsze pierwsze dni, a potem orgaznim sie przyzwyczaja. Ja to sie i tak ciesze, ze my mozemy w nocy zjesc, bo miliony ludzi na naszym swiecie gloduja codziennie i nie zawsze maja dostep do wody pitnej... Dlatego w Ramadan zawsze sklaniam sie ku refleksjom na temat nedzy i ubostwa i patrzac na swoje zycie , wiem, ze jestem szczesciara :tak: ze mamy co jesc i pic, ze jestesmy zdrowi, mamy dach nad glowa.

zastnawiam sie co by tu jeszcze przed dieta dzis zrobic na obiad i mysle albo nad domowa pizza albo ryz z krewetkami w sosie sour sweet, co polecacie?

Ayni dzięki za odpowiedź :-) Boże współczuję w taki upał jak my dziś mamy, i napić się nie można:baffled: i nawet wody nie można, o Mohamed się ugotuje, dziś 38 stopni!

my chrzciliśmy w Poniedziałek Wielkanocny. Gorgusia, a dlaczego przez strzykawkę bo ja nie w temacie????? Moja Hania też czasami z głodu ryczy nad ranem i bez kaszki ani rusz, woda jej nie starcza a boję jej się dawać jeść ze względu na zęby. Lekarka zabroniła nocnego karmienia, no 5 czy 6 rano to już nie jest nocne ale co z tego, jak ona zje i dalej chce sobie spać a zębów to ona sobie tak na śpiocha wymyć nie da i co mam zrobić. Strasznie boję się tej próchnicy ale jak dziecko z głodu mi ryczy... Ona tak sobie lubi kaszką z mleczkiem nadrabiać to, czego w dzień nie zje, np. zupki:baffled: bo nie lubi....

Martusia u nas kupka już wporządku, nie wiem od czego to było ;-)

Dziś w biedronce trafiłam na wyprzedaż.. i taborecik z schowkiem dla dzieci kupiłam za 5zł, majteczki dla chłopców 5 szt za 5 zł, rajstopki za 1zł (!) Szkoda że wcześniej nie zajrzałam bo bym więcej kupiła ;-)

Teraz już będziemy plażować w majtusiach ;-)

Ayni rzeczywiście mogą przyjść takie refleksje, czasami się zapomina jakie ma się szczęście.

Jasminum ja bym dała jej tą kaszkę skoro lubi a ząbki umyła jak już się porządnie wybudzi, no chyba ta godzina czy dwie nie wpłynie aż tak drastycznie na próchnicę ;-)

reklama
Witam was musze was podczytac w wolnych chwilach bo teraz ciepelko takie i tylko wieczorkami mam czas jka dzieciaki juz spia bo tak to clay dzien cos do roboty jest albo no powietrzu jestem. Moj maly to straszny rozrabiaka ganiam za nim w domu ciezko go upilnowac zawsze cos wymyli spokoiny jest tylko jak jezdze z nim na dworze.

Do góry