Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Becikowe piszecie :-) Fajna sprawa, szkoda, ze tu zniesli juz pare ladnych lat temu. A jak jest u Was kolezanki zza innych granic? macie taki benefit na start?
Ja niestety najprawdopodobniej nie załapię się na macierzyńskie w Norwegi ale w takim wypadku jeszcze przed porodem dostane około 40tyś koron becikowego a to starcza spokojnie na wyprawkę i jeszcze coś tam zostaje.;-) Wiadomo, że lepiej wyszłabym na macierzyńskim no ale dobre i to.
Aaa no i od urodzenia każdego miesiąca dostaje się dodatek w wysokości 1000kr na dziecko aż do pełnoletności.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie, obys szybko dostala dobre wiesci, wysylam Ci troche dobrych fluidow :-)
właśnie zaliczyłam 1 ciążowe rzyganko :-/ masakra, czuje się podle. Dzieciaki oglądają bajki a ja idę pomidorową nastawić.
Uooouuu ... wspolczuje i nie zazdroszcze, ja nie wiem co to ciazowe rzyganko i mam nadzieje, ze juz sie nie dowiem ;-)
A co robisz z tym detektorem skoro tetutka jeszcze nie lapie ani ruchow? Chyba poki co jest bezuzyteczny ? Czy sie myle ?
Ja chodzę prywatnie, w dodatku dojeżdzam 100 km. Musze pomyslec o kims na miejscu, ale tu zbyt dobrych opinii nie slyszalam...ale muszę się zapytac doktorka czy w razie co da mi swoje zapiski. Ciężko mi będzie z niego rezygnowac, bo to profesjonalista w każdym calu. Mój mąż go uwielbia i zawsze ze mną chodzi.
Kurcze, myslalam , ze to ja mam daleko, bo musze dojezdzac na usg az 9 km. Na szczescie na konsultacje beda do mnie przyjezdzacale lepiej spraw sobie kogos blizej, napewno kogos znajdziesz, bo w lato juz Ci nie bedzie tak wesolo z brzuszkiem 100 km obojetnie jaka forma trafsportu jechac .
Becikowe piszecie :-) Fajna sprawa, szkoda, ze tu zniesli juz pare ladnych lat temu. A jak jest u Was kolezanki zza innych granic? macie taki benefit na start?
U nas niczego na sam start nie daja. Po urodzeniu dziecka musze odczekac 4 miesiace i wtedy zaczyna dostawac do kwartalnie "becikowe" az do 18-nastki. 193 eur na dziecko co kwartal, niby bez szalu , ale zawsze mozna sobie dolozyc do wydatkow dzieciecych.
Slyszalam ze w Polsce becikowe teraz jest tylko dla tych najubozszych, tak? O rany, ale powymyslali, jakby milionami dzielili conajmniej..
U nas taka pogoda moje drogie kolezanki, w sumie cala zime chodzimy bez czapekale i tak czekam na wiosne