reklama

Wrzesień 2014:)

hej :-)

W końcu udało mi się przysiąść :-) Jak jestem w domu, to nie mam czasu na nic, zawsze coś się znajdzie do roboty ... ech. No, ale teraz położyłam lalkę i sama też się położę :tak:.

Ale mi tu smaka narobiłyście na buraczkową! Jutro będę gotować, bo dziś ani grama buraka w domu :-( Ja robiłam warzywną, też była pyszna, no ale ta buraczkowa....
Mi mdłości nachodzą i odchodzą, także w międzyczasie mogę podjeść. A właśnie wtranżoliłam paczkę solonych chipsów... nieładnie :zawstydzona/y:

kusiak u nas odpowiednik nospy to buscopan- może u Was taki sam. Ja też nie lubię łykać tabletek, ale ratuję się w dużej potrzebie.

Kto dziś wizytuje no kto? kciuki tzrymam!

A jeszcze co do prenatalnych, to robi się je po skończonym 11 i przed skończonym 14, czyli każdy termin 11t..d aż do 13t6d. Mi szpital sam ustalił termin i mam wizytę w 11t4d.

Miłego wrześnióweczki!

reklama
Oj dziewczyny, chyba przestane was czytac, nie dosc, ze mam laknienie na poziomie 100 to jeszcze tu jakies zupki, gulaszki, golabki, no powariowaly , publicznie o tym pisac, a ja bym co chwile jadla gdybym mogla.

Dzien mam dzis z d... :angry: najchetniej bym go przespala. o 11 wzielam malego na gore, zamknelam bramke na schody, i zamknelam sie w sypialni. troche przyspalam. Wstalam , bo zbyt dlugo bylo cicho,az sie przerazilam, zagladam do malego, a on sobie siedzi i oglada ksiazeczki o kotkach w swoim pokoju. :-D

Ja jeszcze 5 dni do wizyty...

Wstalam , bo zbyt dlugo bylo cicho,az sie przerazilam, zagladam do malego, a on sobie siedzi i oglada ksiazeczki o kotkach w swoim pokoju. :-D

heh grzeczny maluszek ;-) ja ponoć też taka byłam, matka opowiadała, że potrafiła obłożyć mnie zabawkami i miała cały dzień prawie spokój ;-)

Ja właśnie piekę chlebek, od razu 2 bochenki wychodzą z przepisu, więc do sklepu nie muszę po chleb latać i mój M. będzie miał co jeść. Zapachy u mnie :blink:
Nie lubię teraz zbytnio chodzić do jakichś marketów, bo tamte zapachy na przyciągnięcie klienta teraz doprowadzają mnie do większych mdłości, więc szybko zakupy jak muszę i uciekam.

A na obiad będą żeberka w coli z ziemniaczkami, od razu na 2 dni zrobię i będzie spokój na jutro z obiadem. Mnie te żeberka nie podchodzą, więc może sobie cyca ugotuje albo jakieś warzywka zrobię.
Dziś poszalałam, miała być dieta a już za mną przysmak świętokrzyski i druga szklanka coli, miło...:no:

ja umowie sie na prenatalne gdzieś 6 marca , a wy rozumiem że prywatnie te prenatalne??
Ja robie prywatnie. Co prawda. Przysluguje mi na NFZ, ale moj gin zna jakas dobra babke, ktora nie robi na NFZ tylko prywatnie, a mi akurat w tym przypadku nie zalezy, zby zaoszczedzic pare stowek, chce miec dokladnie przebadana dzidzie.....

pierwsze slysze, zeby w ciazy do dentysty nie chodzic. Ja zawsze w ciazy chodzilam do dentysty. Wiele rzeczy, ktore na NFZ SIE NORMALNIE NIE NALEZA, W CIAZY PRZYSLUGUJA, np biala plomba.

maddlena a zrobi ci gin prenatalne tak wcześnie ?? bo to chyba nie będzie jeszcze 12 tdz, co ?? ja mam wizytę 14 lutego czyli półtora tyg, będzie tego dnia 11tdz i 6 dzień i gin mówił, ze to za wcześnie i na kolejnej prenatalne zrobi. Je robi się od 12 do 13+6 tyg

:]

A jeszcze co do prenatalnych, to robi się je po skończonym 11 i przed skończonym 14, czyli każdy termin 11t..d aż do 13t6d. Mi szpital sam ustalił termin i mam wizytę w 11t4d.

Miłego wrześnióweczki!
No dokladnie. Robi sie od 11 tyg, nie od 12. A ja bedze wlasnie zaczynac 12-ty.
Oj dziewczyny, chyba przestane was czytac, nie dosc, ze mam laknienie na poziomie 100 to jeszcze tu jakies zupki, gulaszki, golabki, no powariowaly , publicznie o tym pisac, a ja bym co chwile jadla gdybym mogla.
..
No ja tez prawie dostalam slinotoku. I tez wciaz jestem glodna...

Ostatnia edycja:
A masz już umówioną wizytę? Możesz iść, już może być widać serduszko. Ostatnio gdzieś czytałam, że 22 dnia od zapłodnienia już bije. A jeśli nie serduszko, to dostaniesz skierowanie na badania.

Nexiss ja tez bylam taka spokojna :) moje chlopaki to niestety tego po mnie nie odziedziczyli ;) a co to jest przysmak swietokrzyski?

Amaliee ja nigdy nie mialam tak wczesnie usg to z mojego doswiadczenia nie wiem ale z tego co dziewczyny pisza to u niektorych juz widac u innych jeszcze nie. W sumie ciaza moze byc nawet mlodsza niz myslisz...

Amaliee ja to bym poszła do gina tego, który ma prowadzić ciąże:sorry2:

jej przyszła na mnie pora czuję się okropnie strasznie mdli:wściekła/y: obiadu nie zjadłam, bo nie mogę na niego patrzeć
siedzę i wcinam cukierki

reklama
A masz już umówioną wizytę? Możesz iść, już może być widać serduszko. Ostatnio gdzieś czytałam, że 22 dnia od zapłodnienia już bije. A jeśli nie serduszko, to dostaniesz skierowanie na badania.

Póki co nie mam jak, bo nie mam jak dojechac bez meza

No to jesli Ty jestes spokojna i nie czujesz potrzeby potwierdzac ciaze dla wlasnego spokoju, to nie idz. Umow sie dopiero do swojego ginekologa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry