reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2014:)

Dziewczynki zaczelam dzis od poludnia plamic (na brazowo) , glowica od usg pochwowego byla cala brązowa. Brzuch od wczoraj mnie bolal jak na miesiaczke, wiec On sie chyba nie pomylil. Kiedy juz robil mi usg (i powiedzial o kruszynce) stwierdzil ze ja juz powoli sie oczyszczam. Wlasciwie od piatku bardziej bolal mnie brzuch i plecy (myslalam ze to od rozrastajacej sie macicy), a w wekend zauwazylam brak jakichkolwiek ciazowych dolegliwosci, noi te bole od wczoraj! 3majcie sie i mam nadzieje ze limit nieszczesc tutaj sie skanczyl. Zycze Wam jak najlepiej. Pozdrawiam

reklama
nikola w takim razie bardzo mi przykkro.. życze żebyś jak najszybciej zobaczyła kolejne dwie kreseczki :* trzymaj się :*

manianka też nie lubię igieł ale musimy przeżyć to :)

Witam was dziewczyny. U mojej fasolki wszystko w porzadku. Bylam u tesciow i dopiero wrocilam. Jak sie troche ogarne, to opisze w wizytach :-)

Ostatnia edycja:
Witam się po przerwie. To byl bardzo męczący tydzień (mąż w delegacji) no i zaczęłam plamiś w piątek. Dziś się w końcu zdecydowałam pójść do ginekologa i jetst ok- pełne 7 tygodni, serduszko bije, kosmówka i szyjka ok. Mam duphaston 4 razy dziennie bo stwierdziła, że dużo obciążeń i ona by nie ryzykowała ale prawdopodobnie plamienie od zbyt wrażliwej szyjki. Mam się oszczędzać ale mogę chodzić do pracy.

:unsure:witam, mam 30 lat, od 6 lat staram sie o drugie dziecko,( mam juz 11-sto letniego syna z pierwszego malzenstwa) problemy z zajsciem w ciaze przez tragiczne wyniki nasienia, skierowanie na in vitro isi i nagle cud !?!? 29 dc(29 Grudnia) test 2 kreseczki, 30 dc beta 1126, 34 dc 5392 :-) pierwsza wizyta u Ginekologa bedzie w ten piatek tj 24 stycznia.
Przygarniecie kolejnego KROPKA ?? :unsure:

Ostatnia edycja:
reklama
nimfii to weź ty mi powiedz jak robisz z tym wychowawczym i macierzyńskim ??? bo ja zgłupiałam... poczytałam trochę w necie to zasiłek macierzyński będzie normalnie należał się od września (od dnia porodu) i tak zrozumiałam,że będę na dwóch urlopach-macierzyńskim i wychowawczym które są niezależne od siebie, tak?? tzn z mopr-u będą wypłacone za ten wrzesień i październik pieniądze, a oddzielnie zasiłek macierzyński ?. Później wychowawczy się kończy, a macierzyński dalej trwa przez rok lub pół w zależności jak wybiorę. Jak to z tym jest??? bo na początku chciałam pisać o skrócenie urlopu wychowawczego do pracodawcy który przypadałby na dzień poprzedzający dzień porodu (u mnie planowana CC będzie jak wcześniej dziecie nie zechce samo wychodzić:p) i od dnia porodu wskoczyć na macierzyński ale trochę osób mi mówi, że zasiłek macierzyński nic nie ma się do wychowawczego płatnego, a ja nie wiem czy faktycznie tak jest. Na macierzyńskim więcej bym dostała z ZUSu niż co miesiąc dostaję z MOPR-u więc jak musiałabym wybierać który chcę urlop mieć to wolałabym macierzyński rzecz jasna. Miałaś taką sytuacje między pierwszym, a drugim dzieckiem??:> zagmatwałam trochę, mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi ;p tobie też chyba do listopada będzie należał się wychowawczy, co ??? bo dopiero w listopadzie aktualizację co roku mopr robi :) to mówisz,że już na 3 dziecko pewnie nie załapiesz się na zasiłek ze względu na męża pracę za granicą, tak??

Do góry