reklama
poziomkowa00
Fanka BB :)
Przy cp beta może skakać.rosnac prawidłowo,potem spadać potem znowu rosnąć.ale przeważnie wtedy jest niski progesteron.Jak dla mnie to bardziej biochem, przy cp chyba normalnie beta rośnie? To jest 11 dpo?
ja napewno bym powtórzyła w niedzielę badania w którą stronę to idzie
KiedyPytam
Słuchaj. Tak na szybko. Moja historia.Koniec
Beta 5 progesteron też 5
Dostałam.plamien odstawiłam.leki, ale na drugi dzień zrobiłam betę (dla idei bo kazał Invimed) i beta wyszła 3!!.
Na drugi dzień plamienie minęło. Na trzeci dzień wyszedł cień. Wtedy wróciłam do leków. I na następny dzień beta 60.
Jeszcze raz. Moja ciążą zaczęła się od bety 3.
Kup testy. Rób jutro i w niedzielę. I ewentualnie beta w niedzielę lub pon
kami1094
Każda ciąża zaczyna się od jakiejś bety. I w ten sposób można byłoby na to patrzeć gdybyśmy nie miały wcześniejszego wyniku progesteronu Calliny.Słuchaj. Tak na szybko. Moja historia.
Dostałam.plamien odstawiłam.leki, ale na drugi dzień zrobiłam betę (dla idei bo kazał Invimed) i beta wyszła 3!!.
Na drugi dzień plamienie minęło. Na trzeci dzień wyszedł cień. Wtedy wróciłam do leków. I na następny dzień beta 60.
Przepraszam, bo wcinam się niezapisana, ale no nie piszmy farmazonów dziewczynie. To nie jest miła sytuacja, ale patrzmy trzeźwo.
KiedyPytam
Ja myślę podobnie. Ustalić z lekarzem. Pójść, pokazać wyniki, pokazać betę. I niech mówi co robić. Czy brać proga od owu czy nie. Ale tutaj tak czy siak tą betę trzeba sprawdzić. Choćby nawet dla swojego zdrowia i informacji dla lekarza.Jedna dziewczyna z innego wątku miala proga 6 przy startujecie becie. Ładowała w siebie proga zewsząd. Dziewczyny wysyłały jej jak zostawały im luteiny, dupki itd . Urodzila zdrowe dziecko. Dobrze by było abyś miała proga od owu i ładowała w siebie tak samo by wspomóc kropka zanim sam zacznie produkowaćwidać ewidentnie, ze zaskoczyło. Takie wartości bety na początku sa jak najbardziej normalne w tym 11dpo. Musi z czegoś wystartować, implantacja moze byc nawet 9dpo
kami1094
Badała progesteron 7dpo. Wynik, który miała wyklucza niedomogę lutealną. Progesteron nie sprawi, że ciąża biochemiczna magicznie się naprawi - niestety.Ja myślę podobnie. Ustalić z lekarzem. Pójść, pokazać wyniki, pokazać betę. I niech mówi co robić. Czy brać proga od owu czy nie. Ale tutaj tak czy siak tą betę trzeba sprawdzić. Choćby nawet dla swojego zdrowia i informacji dla lekarza.
kin28
Codziennie!!! Moja to był HNB, ciężko to zniosłam, ciągle się zastanawiam czy jestem jeszcze na tyle psychicznie i fizycznie twarda żeby to przejść.. ale bardzo chcę.Jak ja sie nie mogę doczekać testowania. Z jednej strony bardzo chce, z drugiej się boje. Starsza już pannica, zapomniałam jak się zajmować takim bobo. Już też trochę przywykłam do ciszy, wygodnego życia. Mam dziś nastrój nostalgiczny. Czasem przypominam sobie jak ona była taka malutka i urocza, ale też jak patrzę jak mam spokojnie i wygodnie w życiu. Kładę się o której chce, nie latam z pieluchami. Sama już nie wiem, chyba hormony mi wala na głowę. Tez macie czasami takie znaki zapytania?
callina
Mi bardziej chodzi o progesteron...Słuchaj. Tak na szybko. Moja historia.
poziomkowa00
Dokładnie.z reszta progesteron był dobry jak na utrzymanie ciazy.wiec jak dla mnie wina nie leży w progesteronie tylko w niepowodzeniu w implantacji lub wadzie zarodka.byc może endometrium za cienkie,niereceptywne.mozna tak gdybacBadała progesteron 7dpo. Wynik, który miała wyklucza niedomogę lutealną. Progesteron nie sprawi, że ciąża biochemiczna magicznie się naprawi - niestety.
reklama
kami1094
@callina no to ja powiem brutalnie, a uwierz przeszłam to również - jak wiele z nas tutaj, więc wiem co czujesz. Pójdź na wesele, wypij drinka, zresetuj się. A potem pomyśl na trzeźwo - mimo wszystko to nie koniec świata. Jeśli coś ma się wykrzaczyć, to uwierz, że lepiej dostać okres w terminie, niż dowiedzieć się na wizycie, że serce Twojego dziecka przestało bić. To boli, ale o wiele mniej. Biochem to dobrze i źle zarazem - już Ci kiedyś pisałam. Dobrze, bo ZASKOCZYŁO - to z plusów. Źle, bo nie rokuje - wiadomo. Nie masz wpływu na to czy komórki podzielą się w prawidłowy sposób, to jest absolutna loteria. Ale wiem, że poprzedni biochem również bardzo Cię dotknął dlatego ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie badania w kierunku trombofilii. Może nic nie wyjdzie - i super, jak coś wyjdzie - nie ma tragedii, ale przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz i czy przypadkiem to ten aspekt nie ma na przykład wpływu na problemy z implantacją.
Otrzyj łzy i do przodu!
Otrzyj łzy i do przodu!