Dzejka moje jak do tej pory czy na 60 czy na 100% były zawsze bezbolesne. Czuje tylko dyskomfort bo brzuch jak skala noi oczywiście ta regularność mnie przeraża.
klaudixon ja takie senne dni mam odkąd wróciłam ze szpitala - normalnie jakbym na prochach była. Ciuszki bobaska w I ciąży prałam w loveli teraz wyprałam w zwykłym proszku, do tego prasowanie na wys. temp. jak ją coś uczuli to będę kombinować z detergentami.z Alą bardzo szybko przeszłam na zwykły proszek - nigdy nie miała problemów ze skórą.
koltunek ja cały czas mam mieszane uczucia co do metody porodu. Jestem na prawdę świadoma ( wydaje mi sie ze nawet bardziej niż powinnam) możliwych konsekwencji i powikłań po cc ale to samo mogę powiedzieć o porodzie SN plus to ze raz juz SN rodziłam i na moje nieszczęście to była rzeźnia a nie poród a mała nie miała nawet 3 kg. Samo dochodzenie do siebie tez było koszmarem, ale to juz kiedyś pisałam. Jednak prawda jest taka że najbardziej martwię sie o małą a nie o siebie. Po tak ciężkim porodzie SN Ala była mega wymęczona i w nienajlepszym stanie. Ten szpital w którym teraz leżałam zrobił na mnie b.dobre wrażenie i jakoś trochę bardziej oswoilam myśl o SN. I jakby wczesniej cos sie zaczęło dziać to poprostu tam pojadę i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Na cesarkę zaś mam sie umówić w razie czego z moja lekarka w innym szpitalu a boje sie ze Hanka mize być klockiem skoro juz tydzień temu miała ok 2200 - wtedy jak wytrzymam do tego 38 tygodnia to chyba poprostu pójdę i sie pokroję.
pycia zmęczenie ciąża na tym etapie to norma. Ja tez tak mam i w całe nie uważam sie za wyrodna matkę. Poza tym mnie tez jak tylko urodziłam pierwsze wszyscy pytali kiedy drugie, strasznie mnie to irytowało ale olej to - to tylko Twoja sprawa

co do odwiedzin trochę Cię rozumiem ja tez nie jestem za tym żeby pielgrzymki przyjmować ale takie maleństwo to tez człowiek i nie ma go co izolować i chować przed wszystkimi. Niech sie oswaja z otaczająca go florą bakteryjną

podstawa żebyś Ty sie czuła komfortowo.zobaczysz jakoś to sie samo wszystko ułoży , nie martw sie na zapas.