reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witajcie :)
Jestem mamą 4.5 letniego Kacperka i 11 msc Patrysi. Dziś dowiedziałam się o fasolce , jestem przerazona i szczęśliwa. Wg moich wyliczen termin mam na 29.09

Magdzik20 witaj czy jestes z wrzesmiowek 2010? Bo kojarze twoj nick jesli tak to fantastycznie czekalam i szukalam ze moze a noz ktos bedzie z naszego starego forum

reklama
Witam, was kochane, napisałam już wcześniej wiadomość ale ją utraciłam :( jestem Patrycja jestem w ciąży w 6 tyg prawdopodobnie to już 6 tydz lekarz tak twierdzi po rozmiarze zarodka :) jest to moja pierwsza ciąża, niby wiek 27 lat to idealny dla ciąży ale ja i tak sie obawiam, walczę z nerwicą, na razie odstawiłam moje leki dla dobra dziecka. Od samego początku ciąży czułam, że chyba okresu to nie dostanę ;p o ciąży dowiedziałam się 15 stycznia, z mężem jesteśmy małżeństwem prawie od 4 lat, na tym etapie ciąży nie mówiliśmy nikomu z rodziny o moim stanie, w kolejny weekend zamierzamy o tym powiedzieć mojej mamie, od samego początku męczy mnie osłabienie, jeszcze byłam przeziębiona i staram się domowymi sposobami do leczyc Czy któraś z was ma stwierdzoną nerwicę? Osttanio w tramwaju oblały mnie takie zimne poty, myślałam że zaraz stracę przytomność:( mąż stwierdził, że momentami jestem strasznie czepliwa i niemiła, na tym etapie ciąży burza hormonów to chyba jeszcze nie występuję. To moja pierwsza ciąża, kochane moje pracujecie zawodowo?? jeżeli z któraś z was urodziła już szkraba, tak to do którego miesiąca najbezpieczniej pracować?? Słabo się czuje a jutro do pracy, jak byłam u lekarza to on powtarzał kilka razy ciąża to nie choroba, należy pracować... co o tym sądzicie??

Ja odrazu dostałam zwolnienie ale to w związku z moim zawodem (stresy, duzo ludzi i duzo jazdy samochodem) i chyba wiekiem ;) Leze wiec i staram sie nie nakręcać .... Dobijają mnie te pojawiające sie i znikające plamienia. Jak bedą jutro to jadę na IP

Olasec krwiak nie wiem jaki bo nie powiedział, bardzo źle u mnie jest cokolwiek zmierzyć bo wszystko po poprzedniej cc poprzestawiane :-( Nie zalecił też leżenia ani nic, tylko pozytywne myślenie i badania więc chyba nie jest duży.

Ewka84 zazdroszczę śniegu.

Dzięki za kciuki dziewczyny :-)

Engacka podbrzusze na zmianę z jajnikiem mnie boli a bardziej przy jakichś gwałtownych ruchach. Nospę i magnez bierzesz?

Tak jak już kiedyś pisałam do gina chodzę prywatnie( pomagał mi zajść w ciążę i mu ufam ale niestety nie pracuje w żadnym szpitalu) i na nfz( dr prowadziła moją pierwszą ciąże, badania zrobiła,jednak jest bardzo małomówna i mnie wkurza bo o wszystko trzeba się dopytywać i albo odpowie albo nie ale pracuje u nas w szpitalu i mam nadzieję, że się z nią dogadam tym razem i będzie bezproblemowe cc albo dam jej parę groszy i będzie załatwione...)

an-ulka grunt to pozytywne myślenie :-)

pycia współczuję mdłości, mi jest nie dobrze czasami ale bez efektu końcowego, że tak powiem ;-) Jeśli chodzi o pracę to ja zawodowo nie pracuję, mamy gospodarstwo ogrodnicze, maliny i jabłka i powiem Ci, że w pierwszej ciąży do dnia porodu chodziłam rwać maliny;-)tak dobrze się czułam. A teraz zobaczymy jak to będzie :-)

Pycia17- witaj wśród nas ;-) jeśli chodzi o pracę, to wszystko zależy od tego jaką pracę się wykonuje. Ja pracowałam w handlu do 6 miesiąca, później to już dla świętego spokoju poszłam na zwolnienie, ale w niektórych przypadkach trzeba iść od razu

Dziewczyny witam Was serdecznie:) Ja mam 34 lata i to jest moja pierwsza ciąża (starałam sie prawie 2 lata). Jestem teraz w 8 tygodniu- w czwartek byłam u gina nasz kropek miał 8mmpodobno z każdym dniem jest o 1 mm większy :) jestem już na l4 i powiem Wam że codziennie boli mnie brzuch Nie ważne czy siedzę czy leze. Oszczedzam sie na maksa. Boli mnie już tak od ponad 3 tygodni. Na usg i w badaniu wszystko ok- serduszko wali ok 160.W czwartek dostałam ochrzan że nie łykam nospy- to dzisiaj łyknęłam-podobno można do 6 dziennie ( ja zaczynam od jednej). Chciałabym to ogarnąć jakoś bez tabletek. a i biorę jeszcze od 5tyg 1 duphaston i magneb6. jak ja zazdroszcze dziewczynom co ich nic nie boli.
Ps. Ursa89 jestem z Twoich trochę dalszych rejonów ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry