reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Czy wasze dzieci też mają bardziej leniwe dni? :) mój od przedwczoraj bardzo mało się rusza, wiem że ma tam jeszcze sporo miejsca i nie chce panikować ale wiadomo troszeczkę się martwię.
Maluchy reagują na upał i duchotę lenistwem też... ;)
Kazalam mu polowac na te w kwiatki :D
Ja zobaczę czy jest ta długa w paski i krótka w paski.

Nie znosze pakowania sie. Jutro wypad na mazury i moja zmora jest co spakowac by nie jechac z 5 torbami ;D
Ja mam zawsze reise fieber. Od pakowania po pierwszą dobę poza domem.

Mają, miałam tak w zeszły tyg., już go tak ładnie czułam i nagle 2-3 dni nic, jak ponarzekalam wszystkim dookoła-kolezance, rodzicom, mojemu D. To wieczorem nie miałam ani chwili spokoju, nawet czkawka była ;) nie stresuj się :)
Czytałam gdzieś że i do 10dni można nie czuć na etapie pierwszych ruchów.

To tak jak ja. Po ojcu mam miłość do muzyki wszelakiej wiec wszystko od staroci po przeboje , włącznie z ludowymi. Ale w większości polska muzyka
Mój ojciec swego czasu był wtedy to się nazywało konferansjerem dziś DJem i tej muzyki każdego gatunku u Nas w domu było dużo. I ja przywykłam. Jako pięciolatka wiedziałam wszystko o Elvisie. Potem przerzuciłam się na Nasze. Jak dzieciaki słuchały Fasolek ja zagłębiałam się w Queen. Był też etap Nirvany. Beatlesów. Paderewskiego. NKOTB i BB. ;-)
Ale u mnie generalnie wszystko zależy od humoru i miejsca
Np. mazury i morze bez szant lub góry bez góralskiej muzyki nie wchodzą w grę.

Ja zobaczę czy jest ta długa w paski i krótka w paski.
Też właśnie do tych dwóch się przymierzam :) Dobra, lecę z psem na spacer, a potem do Lidla i... do hurtowni ze wszystkim co jest potrzebne dla dzieciaków, bo akurat jest koło Lidla i wątpię, żebym dała radę się powstrzymać. Może pooglądam sobie wózki i wytypuję jakiś konkretny model, który potem będę już tylko musiała porządnie zareklamować narzeczonemu :D

Mój ojciec swego czasu był wtedy to się nazywało konferansjerem dziś DJem i tej muzyki każdego gatunku u Nas w domu było dużo. I ja przywykłam. Jako pięciolatka wiedziałam wszystko o Elvisie. Potem przerzuciłam się na Nasze. Jak dzieciaki słuchały Fasolek ja zagłębiałam się w Queen. Był też etap Nirvany. Beatlesów. Paderewskiego. NKOTB i BB. ;-)
Ale u mnie generalnie wszystko zależy od humoru i miejsca
Np. mazury i morze bez szant lub góry bez góralskiej muzyki nie wchodzą w grę.

U mnie podobnie tyle ze muzyka handlował. I tak jak u Ciebie zależy od miejsca i humoru. A teraz to już młoda mi podrzuca jakieś nowe kawałki , dobrze bo w miarę na czasie jestem dzięki Niej. Ogólnie wiedzę tez mam nie mała, pamietam ze ojciec chciał wystąpić w „Jaka to melodia” i jakoś przy nim się uczyłam. I mam nadzieje ze choć jedno z moich dzieci tez tak pokocha muzykę

A w ogóle mój mąż miał dziś sen że będziemy na 100% mieli syna. Nie zadkoczyło mnie to bo od jakiegoś czasu CZUJĘ że to chłopak. Mimo że ciągle jeszcze mam nadzieję na córkę w uszach już słyszę sobotnie gratulacje ginekologa że to syn...
Z poprzednimi dziećmi wcześniej czułam płeć... teraz dopiero jestem przekonana że to kolejny chłop.

U mnie podobnie tyle ze muzyka handlował. I tak jak u Ciebie zależy od miejsca i humoru. A teraz to już młoda mi podrzuca jakieś nowe kawałki , dobrze bo w miarę na czasie jestem dzięki Niej. Ogólnie wiedzę tez mam nie mała, pamietam ze ojciec chciał wystąpić w „Jaka to melodia” i jakoś przy nim się uczyłam. I mam nadzieje ze choć jedno z moich dzieci tez tak pokocha muzykę
No ja z tymi nowinkami to tyle co w radio podczas jazdy... jakoś zatrzymałam się na etapie anglojęzycznego MTV i niemickojęzycznej VIVY

Też właśnie do tych dwóch się przymierzam :) Dobra, lecę z psem na spacer, a potem do Lidla i... do hurtowni ze wszystkim co jest potrzebne dla dzieciaków, bo akurat jest koło Lidla i wątpię, żebym dała radę się powstrzymać. Może pooglądam sobie wózki i wytypuję jakiś konkretny model, który potem będę już tylko musiała porządnie zareklamować narzeczonemu :D
Jakbym miała potwierdzenie płci to może bym poszalała choć jestem bardziej na etapie akc. campingowych niż niemowlęcych :-D

reklama
chodze zla jak osa dzis. Nie wiem czy to przez pogode czy jak ale cos czuje ze dzis sie z kims ostro pokloce. Baaa nawet chce., zeby mi ulzylo. Gotuje sie we mnie normalnie.

Do góry